De beste gimbal settings voor de DJI Mini 2 Cine stand

DJI Cine gimbal settings beste settings

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Je kan bij de DJI Mini 2 en de DJI Mini 3 Pro de gimbal instellingen aanpassen. Dit doe ik zelf alleen bij de Cine stand. Ik vind namelijk de gimbal soms iets te hard reageren als ik filmpjes maak in deze stand. Door het aanpassen van de instellingen, worden de filmpjes een stuk vloeiender en meer zoals je in speelfilms ziet. In deze blog lees je kort hoe je deze settings aan kan passen en wat de beste settings (naar mijn mening) zijn. Je kan in de instellingen de Pitch Speed, Pitch Smoothness, Yaw speed en Yaw Smoothness aanpassen.

Settings opzoeken

Voor deze stap moet je de drone aan hebben staan en de afstandsbediening met de telefoon hebben verbonden met het kabeltje. Neem dan de volgende stappen:

  1. Druk op instellingen (drie puntjes rechtsboven)
  2. Ga naar het tabblad Control
  3. Scrol naar beneden
  4. Druk op Advanced Gimbal Settings
  5. Scroll naar de settings voor CineSmooth (tenzij je een andere stand wil aanpassen)

Advanced Gimbal Settings

Gimbal Settings DJI Mini 2
De gimbal instellingen die ik aanraad

In deze optie zie je de settings staan per stand. In dit geval gaan we de CineSmooth mode aanpassen naar de volgende gegevens:

Pitch Speed: 10
Pitch Smoothness: 30
Yaw Speed: 5
Yaw Smoothness: 8

Dit zijn niet de standaardinstellingen. Je moet dus met de schuifjes iets aanpassen.

Handig om te weten: Mocht je een fout maken, dan kan je helemaal onderin op Reset drukken. De standaardwaarden worden dan weer hersteld.

De normale waarden voor CineSmooth DJI Mini 2 gimbal instellingen

Misschien wil je niet direct alle waarden terugzetten. Je kan dan de normale waarden terugzetten via de resetknop (zie uitgelichte kader hierboven) of handmatig de volgende waarden invoeren.

Pitch Speed: 10
Pitch Smoothness: 16
Yaw Speed: 30
Yaw Smoothness: 8

Ik zou persoonlijk niet aanbevelen om teveel met de andere instellingen te stoeien, tenzij je een enorm snelle gimbalreactie wil in bijvoorbeeld de sportmodus. Ik vind de overige instellingen zelf fijn werken en zou niet aanraden voor beginners om deze te veranderen.


Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...