Bikepacking in de winter: Dit trek je aan

Bikepacking winter

In de winter kom je eigenlijk veel minder buiten dan in de warmere maanden. Zonde eigenlijk! Regelmatig actief zijn in de buitenlucht is namelijk gezond voor lichaam en geest! Zeker in de donkere maanden zou je juist wat vaker naar buiten moeten gaan. Bikepacking in de winter kan prima. Zeker wanneer je een droog (en zonnig) weekend uitkiest om op pad te gaan. Maar waar moet je rekening mee houden wanneer je gaat bikepacken in de winter? Dat lees je in deze blog!

Bikepacking in de winter? Dit trek je aan!

De eerste vraag wanneer je een bikepacking in de winter overweegt is natuurlijk: Hoe zorg je dat je warm blijft tijdens het fietsen in koudere temperaturen? Uiteraard is het belangrijk om te kiezen voor warme sportkleding van goede kwaliteit. De kleding moet goed ademen, vocht afvoeren en zorgen dat je warm blijft. De bovenkleding moet ervoor zorgen dat je droogt blijft wanneer het regent en dat er geen wind doorheen komt.

Warme onderkleding

Het begint allemaal bij warme onderkleding. Je kan een warme, wind- en waterdichte jas aan hebben maar wanneer jouw onderkleding geen vocht opneemt en afvoert koelt je lichaam toch af. Gelukkig is er veel thermo-onderkleding op de markt voor boven- en onderlichaam. Neem vooral eens een kijkje in de webwinkels van Odlo en Craft. Die staan bekend om hun kwalitatieve onderkleding

Water- en winddichte jas en broek

Wanneer je de juiste onderkleding hebt gekocht is het erg belangrijk om ook te zorgen voor een goede “buiten-laag”. Een jas en (eventueel) broek moeten water- en winddicht zijn. Ook moet je er vrij in kunnen bewegen. Het is handig als de (regen) broek ritsen of klittenband heeft zodat je de broek makkelijk uit kunt trekken zonder je fietsschoenen uit te hoeven doen. Het zou een pré zijn wanneer de jas reflecterende elementen heeft.

Banner onder

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie