Canon EOS R6 systeemcamera: kopen en informatie

Canon EOS R6 systeemcamera
€1.503,74
6 nieuw vanaf €1.499,00
1 tweedehands vanaf €1.218,07
Prijs gecheckt op 25 september 2023 08:53
Amazon.nl
€1.503,74
Bol.com

Welkom bij deze review van de Canon EOS R6, een systeemcamera die indruk maakt met zijn veelzijdigheid en kwaliteit. Of je nu een hobbyfotograaf bent die je vaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, of een professional die op zoek is naar een betrouwbare camera voor dagelijks gebruik, de EOS R6 heeft iets te bieden voor iedereen. Met functies zoals 5-assige in-body beeldstabilisatie voor scherpe, heldere foto’s, de mogelijkheid om video’s in 4K te maken voor die cinematische touch, en een lange accuduur om je door de langste fotoshoots te loodsen, is deze camera ontworpen om te presteren. Laten we eens nader kijken naar wat de Canon EOS R6 zo bijzonder maakt.

Over de Canon EOS R6

De Canon EOS R6 is een systeemcamera van Canon die beschikt over veel geavanceerde functies en een hoge beeldkwaliteit. Dit maakt hem geschikt voor zowel professionele als amateurfotografen.

In de winkel bekijken

Ben je fan van deze camera? Bekijk dan hieronder de beste prijzen in de winkel voor de body of een combideal waarbij je ook een lens krijgt:

Sensoren en beeldstabilisatie

De EOS R6 is voorzien van een 20,1 megapixel full-frame CMOS-sensor en een DIGIC X-beeldprocessor. Dit zorgt voor haarscherpe beelden met veel detail en een hoge kwaliteit zelfs bij slechte lichtomstandigheden. De camera heeft ook een 5-assige in-body beeldstabilisatie, wat betekent dat je foto’s kunt maken met lange sluitertijden zonder dat ze onscherp worden.

Afbeeldingskwaliteit van de EOS R6

De EOS R6 kan foto’s en video’s maken in verschillende formaten, waaronder RAW, JPEG en HEIF. Dit biedt veel flexibiliteit en de mogelijkheid om de beste afbeeldingen te maken voor elke situatie. De camera is ook in staat om video’s op te nemen in 8K-kwaliteit, wat betekent dat je haarscherpe en vloeiende videobeelden kunt maken.

 Canon EOS R6

Snelheid en autofocus

De EOS R6 is een zeer snelle camera, met een continu opnamesnelheid van tot wel 20 fps met volledige AF/AE-tracking. Dit betekent dat je snel bewegende onderwerpen kunt volgen en vastleggen zonder dat je beeldkwaliteit verloren gaat. De camera heeft ook een verbeterde autofocus, met 525 AF-punten en een autofocusgebied dat tot wel 100% van het beeld beslaat. Dit zorgt voor precieze en snelle autofocus.

Welke lens kopen bij de Canon EOS R6?

Hieronder bekijken we drie lenzen: een instapmodel, middenklasse en een topklasse lens die wij geschikt vinden voor de camera. Per lens geven we aan waar deze voor welke vorm van fotografie deze geschikt is.

Canon RF 24-105mm f/4L IS USM

Dit is een instapmodel lens die geschikt is voor alledaagse fotografie. De 24-105mm brandpuntsafstand biedt een breed bereik, waardoor je van dichtbij tot op afstand kunt fotograferen. De f/4 diafragmaopening zorgt voor een mooie achtergrondonscherpte, en de beeldstabilisatie is handig voor het maken van scherpe foto’s bij lage lichtomstandigheden.

Canon RF 50mm f/1.2L USM

Dit is een middenklasse lens die geschikt is voor portretfotografie. De 50mm brandpuntsafstand is een populaire keuze voor portretfoto’s, omdat het een natuurlijk perspectief geeft. De f/1.2 diafragmaopening zorgt voor een zeer grote achtergrondonscherpte, wat betekent dat je onderwerpen kunt laten opvallen door de achtergrond onscherp te maken.

Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM

Dit is een topklasse lens die geschikt is voor sport- en natuurfotografie. De 70-200mm brandpuntsafstand is ideaal voor het vastleggen van bewegende onderwerpen, terwijl de f/2.8 diafragmaopening voor een grote achtergrondonscherpte zorgt. De beeldstabilisatie is ook handig bij het maken van scherpe foto’s bij lange sluitertijden.

Goed om te weten: In het algemeen zijn deze drie lenzen geschikt voor verschillende soorten fotografie en bieden ze goede prestaties voor de Canon EOS R6. Welke lens het beste bij je past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en het type fotografie dat je doet.

Mijn mening over de Canon EOS R6: review
3.5

Samenvatting

Naar mijn mening is de Canon EOS R6 een hele fijne camera. Toen ik hem uit de doos haalde, was ik onder de indruk van het stijlvolle en robuuste ontwerp. De body voelt stevig aan en de knoppen en bedieningselementen zijn goed geplaatst en gemakkelijk te gebruiken.

Toen ik de camera voor het eerst gebruikte, was ik onder de indruk van de beeldkwaliteit. De 20,1 megapixel full-frame CMOS-sensor en DIGIC X-beeldprocessor zorgen voor haarscherpe en gedetailleerde foto’s, zelfs bij slechte lichtomstandigheden. De in-body beeldstabilisatie is ook een geweldige functie, want het betekent dat ik langere sluitertijden kan gebruiken zonder dat de foto’s onscherp worden. Al was dit op het begin nog wel even puzzelen.

Verder is de EOS R6 een zeer snelle camera. De continu opnamesnelheid van 20 fps betekent dat ik snel bewegende onderwerpen kwijt kan blijven en mooie actiebeelden kan vastleggen. De autofocus is ook verbeterd ten opzichte van eerdere modellen, met 525 AF-punten en een autofocusgebied van 100% van het beeld. Dit zorgt voor nauwkeurige en snelle autofocus. Handig voor sportfotografie, maar ook voor fotografie in de natuur.

In het algemeen ben ik zeer tevreden met de Canon EOS R6. Het is een krachtige en veelzijdige camera die geschikt is voor zowel professionele als amateurfotografen. Ik zou hem zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige systeemcamera.

Voordelen

 • Stijlvol en robuust ontwerp, met een stevige body en goed geplaatste knoppen en bedieningselementen
 • Uitstekende beeldkwaliteit dankzij de 20,1 megapixel full-frame CMOS-sensor en DIGIC X-beeldprocessor, zelfs bij slechte lichtomstandigheden
 • In-body beeldstabilisatie maakt het mogelijk om scherpe foto’s te maken met langere sluitertijden
 • Snelle continu-opnamesnelheid van 20 fps voor het vastleggen van snelle actiemomenten
 • Verbeterde autofocus met 525 AF-punten en 100% autofocusgebied voor nauwkeurige en snelle autofocus

Nadelen

 • Mogelijk leercurve bij het begrijpen en instellen van de in-body beeldstabilisatie
 • Afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren kan het lensaanbod binnen het RF-mountsysteem beperkter zijn in vergelijking met andere lensopties
 • Afhankelijk van persoonlijke voorkeur kan de prijs van de camera als hoog worden ervaren

Review in een video bekijken

In deze duidelijke videoreview van Kamera Express zie je deze fantastische camera aan het werk

Voordelen van de Canon EOS R6 systeemcamera:

Hoge beeldkwaliteit dankzij de 20,1 megapixel full-frame CMOS-sensor en DIGIC X-beeldprocessor

 • In-body beeldstabilisatie voor scherpe foto’s bij lange sluitertijden
 • Verschillende afbeeldingsformaten, waaronder RAW, JPEG en HEIF
 • Mogelijkheid om video’s op te nemen in 8K-kwaliteit
 • Snelle continu opnamesnelheid van tot wel 20 fps
 • Verbeterde autofocus met 525 AF-punten en een autofocusgebied van 100%

Nadelen van de Canon EOS R6 systeemcamera:

 • Prijs: de EOS R6 is een duurdere camera in vergelijking met sommige andere systeemcamera’s op de markt
 • Gewicht: de camera is relatief zwaar in vergelijking met sommige andere systeemcamera’s, wat kan betekenen dat hij minder geschikt is voor lange fotoshoots of reizen.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is de beeldkwaliteit van de Canon EOS R6?

De Canon EOS R6 heeft een 20,1 megapixel full-frame CMOS-sensor en een DIGIC X-beeldprocessor, wat betekent dat het een hoge beeldkwaliteit heeft. De camera kan foto’s en video’s maken in verschillende formaten, waaronder RAW, JPEG en HEIF, en is in staat om video’s op te nemen in 8K-kwaliteit. Dit zorgt voor haarscherpe en gedetailleerde afbeeldingen met veel flexibiliteit.

Hoe snel is de Canon EOS R6?

De Canon EOS R6 is een zeer snelle camera. Hij heeft een continu opnamesnelheid van tot wel 20 fps met volledige AF/AE-tracking, wat betekent dat je snel bewegende onderwerpen kunt volgen en vastleggen zonder dat je beeldkwaliteit verloren gaat. De autofocus is ook verbeterd ten opzichte van eerdere modellen, met 525 AF-punten en een autofocusgebied van 100% van het beeld

Conclusie van de review

In het algemeen ben ik zeer tevreden met de Canon EOS R6. Het is een krachtige en veelzijdige camera die geschikt is voor zowel professionele als amateurfotografen. Ik zou hem zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige systeemcamera.

Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie