Canon EOS M6 Mark II: informatie en beste lenzen

Canon EOS M6 Mark II
€314,00
Bol.com
€339,00
Cameraland.nl

Welkom bij deze review van de Canon EOS M6 Mark II, een systeemcamera die bewijst dat kwaliteit en betaalbaarheid hand in hand kunnen gaan. Deze camera, die een spiegelloze variant is van de populaire Canon EOS 90D, biedt indrukwekkende functies in een compact formaat. Met de mogelijkheid om foto’s te maken met een snelheid van maximaal 14 frames per seconde met AF/AE-tracking, is de EOS M6 Mark II een krachtige tool voor zowel beginnende als ervaren fotografen. En het beste van alles? Het is verrassend betaalbaar. Laten we eens dieper ingaan op wat de Canon EOS M6 Mark II te bieden heeft.

Over de Canon EOS M6 Mark II systeemcamera

De Canon EOS M6 Mark II is een uitstekende spiegelreflexcamera voor zowel professioneel als amateurgebruik. De Canon EOS M6 Mark II biedt uitstekende prestaties in zowel fotografie als video-opname. De camera is voorzien van een snelle autofocus met 143 fasedetectiepunten, wat resulteert in scherpe en gedetailleerde afbeeldingen. Bovendien kan de camera 4K video opnemen met een full-hd beeldhoek, wat resulteert in prachtige en gedetailleerde video’s.

De EOS MARK II kopen

Hieronder zie je de beste aanbiedingen van deze camera. Het gaat hieronder enkel om de body, zonder een lens er bij. Na deze prijsvergelijker zie je een pakket met combideals, waar je o.a. een lens bij aankoop erbij koopt.

Mark II M6 kopen met een lens

Hieronder zie je de beste aanbiedingen voor deze camera met daarbij een lens. Het voordeel is dat je vaak een leuke korting krijgt bij combideals. Soms kan je er ook een SD-kaart en andere handige accessoires bij bestellen.

Review in een video

Hieronder zie je de review gemaakt door het geweldige YouTubekanaal Tech Through The Lens over deze systeemcamera.

Enkele functies uitgelicht

De systeemcamera is voorzien van een aantal handige functies. Zo heeft de camera Bluetooth en Wi-Fi verbinding. Hierdoor kan je de camera draadloos te bedienen met een smartphone of tablet. Dit is vooral handig voor het maken van foto’s of video’s vanuit lastige hoeken. Bovendien is de camera voorzien van een variabel LCD-scherm. Handig als je even af wilt wisselen in camera positie.

Specificaties

De belangrijkste specificaties zijn:

 • 32,5 megapixel APS-C CMOS-sensor
 • Digic 8 beeldverwerkingsprocessor
 • Snelle autofocus met 143 fasedetectiepunten
 • 4K video-opname met full-hd beeldhoek
 • Bluetooth en Wi-Fi verbinding voor draadloze afstandsbediening

Beste lenzen voor de Canon EOS M6 Mark II op een rij

Hieronder zie je een aantal lenzen van Canon waar wij positieve ervaringen mee hebben:

Canon EF-M 18-150 mm f/3.5-6.3 IS STM lens

De Canon EF-M 18-150 mm f/3.5-6.3 IS STM lens is een uitstekende allround lens voor de Mark II. De lens biedt een breed bereik van 18-150 mm, wat hem geschikt maakt voor het vastleggen van zowel close-up foto’s als landschappen. Bovendien is de lens voorzien van beeldstabilisatie, wat handig is voor scherpe opnames van snel bewegende onderwerpen.

Voordelen

 • Breed bereik van 18-150 mm
 • Beeldstabilisatie voor scherpe opnames van snel bewegende onderwerpen
 • Compact en licht van gewicht

Nadeel

 • Maximum diafragma van f/3.5-6.3 kan soms te laag zijn voor lage lichtomstandigheden

Canon EF-M 22 mm f/2 STM lens

De Canon EF-M 22 mm f/2 STM lens is een uitstekende lens voor straatfotografie en portretfotografie. De lens biedt een vast brandpunt van 22 mm, wat resulteert in een natuurlijk beeldveld en een prachtige achtergrondonscherpte. Bovendien is de lens voorzien van een snel diafragma van f/2, wat hem geschikt maakt voor het fotograferen in lage lichtomstandigheden.

Voordelen

 • Natuurlijk beeldveld en prachtige achtergrondonscherpte dankzij de 22 mm brandpunt
 • Diafragma van f/2 voor fotografie in lage lichtomstandigheden
 • Compact en licht van gewicht

Nadeel

Vast brandpunt kan beperkend zijn voor sommige situaties

Canon EF-M 32 mm f/1.4 STM lens

De Canon EF-M 32 mm f/1.4 STM lens is een uitstekende lens voor portretfotografie en straatfotografie. De lens biedt een vast brandpunt van 32 mm, wat resulteert in een natuurlijk beeldveld en een prachtige achtergrondonscherpte. Bovendien is de lens voorzien van een snel diafragma van f/1.4, wat hem geschikt maakt voor het fotograferen in lage lichtomstandigheden en het creëren van een bokeh-effect.

Voordelen

 • Natuurlijk beeldveld en prachtige achtergrondonscherpte dankzij de 32 mm brandpunt
 • Snel diafragma van f/1.4 voor fotografie in lage lichtomstandigheden en bokeh-effect
 • Professionele bouwkwaliteit

Nadelen

 • Vast brandpunt kan beperkend zijn voor sommige situaties
 • Prijzig in vergelijking met andere lenzen
Canon EOS M6 Mark II
Bron: Canon

Veelgestelde vragen en antwoorden

Welke lensmount heeft de Canon EOS M6 Mark II?

De Canon EOS M6 Mark II heeft een Canon EF-M lensmount. Dit is een speciaal ontworpen lensmount voor de Canon EOS M-serie spiegelreflexcamera’s. Lenzen met de EF-M lensmount zijn specifiek ontworpen om te werken met de Canon EOS M-serie camera’s en bieden de beste prestaties en compatibiliteit.

Kan ik de Canon EOS M6 Mark II gebruiken voor videobeelden?

Ja, de Canon EOS M6 Mark II is uitstekend geschikt voor videobeelden. De camera is voorzien van een 4K video-opnamefunctie, wat betekent dat je video’s in hoge resolutie en met hoge kwaliteit kunt opnemen. De camera biedt ook verschillende handige functies voor videobeelden, zoals beeldstabilisatie en autofocus tijdens video-opname.

Wat is de batterijduur van de Canon EOS M6 Mark II?

De batterijduur van de Canon EOS M6 Mark II is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruikte instellingen, de gebruikte lens en het type foto of video. Volgens de fabrikant kan de camera ongeveer 295 foto’s opnemen op één volle batterijlading. Dit is een gemiddelde waarde en kan afwijken in de praktijk

Mijn mening over de Canon EOS
3.5

Samenvatting

 Mijn persoonlijke mening over de Canon EOS M6 Mark II is zeer positief. Ik heb de camera een week kunnen uittesten Vanaf het moment dat ik de camera uitpakte, was ik onder de indruk van het compacte en stijlvolle ontwerp. De camera ligt comfortabel in de hand en voelt solide en stevig aan. Het menu van de camera is helder en overzichtelijk. Iets wat ik soms bij mijn Sony camera wel mis. Je navigeert eenvoudig door alle instellingen en functies.

Het ingebouwde touchscreen maakt het navigeren door het menu nog gemakkelijker. De snelle autofocus en de snelle opnameduur zorgen ervoor dat ik de camera altijd snel kan instellen. Verder ben ik zeer onder de indruk van de beeldkwaliteit van de camera. De lenzen in de winkel zijn vrij goedkoop en van hoge kwaliteit. De 32,5 megapixel APS-C CMOS-sensor levert scherpe en gedetailleerde afbeeldingen, en de 4K video-opnamefunctie maakt prachtige en gedetailleerde video’s. Ook kan ik de foto’s en video’s gemakkelijk delen via de Bluetooth en Wi-Fi verbindingen van de camera. Al met al ben ik zeer tevreden over deze systeemcamera.

De camera voelt solide en stijlvol aan, heeft een gebruiksvriendelijk menu en levert uitstekende beeldkwaliteit. Ik zou de Canon EOS M6 Mark II zeker aanbevelen aan andere fotografen, zowel voor hobby als professioneel gebruik.

Voordelen

 • Compact en stijlvol ontwerp, ligt comfortabel in de hand en voelt solide aan
 • Helder en overzichtelijk menu, gemakkelijk te navigeren door instellingen en functies
 • Ingebouwd touchscreen maakt het navigeren door het menu nog gemakkelijker
 • Snelle autofocus en opnameduur stellen de camera snel in
 • Indrukwekkende beeldkwaliteit met scherpe en gedetailleerde afbeeldingen dankzij de 32,5 megapixel APS-C CMOS-sensor
 • 4K video-opnamefunctie voor prachtige en gedetailleerde video’s
 • Gemakkelijk delen van foto’s en video’s via Bluetooth en Wi-Fi verbindingen

Nadelen

 • Beperkte batterijduur: De batterijduur van de M6 Mark II kan korter zijn in vergelijking met sommige andere systeemcamera’s, vooral bij intensief gebruik. Het kan handig zijn om een extra batterij bij de hand te hebben tijdens langere fotosessies.
 • Geen ingebouwde beeldstabilisatie: In tegenstelling tot sommige andere camera’s in dezelfde categorie, zoals de Sony a6500, heeft de Canon EOS M6 Mark II geen ingebouwde beeldstabilisatie. Dit kan van invloed zijn op de stabiliteit van beelden bij het fotograferen met langere sluitertijd
Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie