Sony Alpha A7 IV: informatie, review en deals

Sony A7 IV camera informatie
€1.649,00
Bol.com
€1.947,00
Bol.com

Met de Sony A7 IV betreed je de wereld van professionele fotografie op een geheel nieuw niveau. Deze camera is ontworpen voor intensief gebruik en biedt een indrukwekkende reeks functies die voldoen aan de eisen van zelfs de meest veeleisende fotografen. Met een ongeëvenaarde beeldkwaliteit van 33 megapixels, de mogelijkheid om 4K-video’s met 60fps vast te leggen, een verbazingwekkend snelle autofocus en ingebouwde beeldstabilisatie, levert de Sony A7 IV keer op keer verbluffende resultaten. Laat me je meenemen op een reis door de buitengewone wereld van deze professionele camera.

Tip: Lees ook over mijn eigen camera; De Sony A7iii

Over de Sony Alpha A7 IV systeemcamera Body

De Sony A7 IV is heeft  een 24,2 megapixel full-frame CMOS-sensor. Hierdoor maak je vlijmscherpe en gedetailleerde foto’s. De sensor werkt samen met de BIONZ X beeldverwerkingsprocessor, wat zorgt voor een snelle en precieze autofocus met 693 fasedetectiepunten. Dit maakt het mogelijk om snel bewegende onderwerpen scherp te stellen. Erg handig voor de fotografievormen waarbij het onderwerp snel beweegt. De camera is geschikt voor zowel hobbymatig als professioneel gebruik en werkt jaloersmakend snel.

De Sony Alpha A7 IV kopen: prijzen vergelijken

Wil je deze professionele camera kopen? Dan kan je dat goed bij de onderstaande aanbieders. Het gaat in deze vergelijker om de body. Verderop in het artikel zullen we ook kijken naar de combi-aanbiedingen waarbij je de body met een lens krijgt. Hier zit dan vaak een leuke korting in verwerkt.

Camera met lens erbij kopen

Je kan de camera direct met een lens kopen. Vaak krijg je dan een betere prijs voor deze combi. Vergeet ook niet om een SD-kaart. Hieronder zie je de deals en aanbiedingen

Video-opnames

Naast fotografie is de Sony A7 IV ook erg goed geschikt voor het maken video-opnames. De camera kan 4K video opnemen met een full-frame beeldhoek. De opnames die je maakt zijn erg gedetailleerd en worden snel verwerkt in de body. Daarnaast is de camera voorzien van een aantal handige functies voor mensen die veel video’s opnemen, zoals slow motion en time-lapse.

Sony A7 IV in een video bekijken

In de onderstaande video bekijk je een review van deze systeemcamera door Kamera Express

Verschillen tussen de Sony A7 III en de Sony A7 IV

Wij kijken bij het maken van een review altijd naar de verschillen en overeenkomsten van het model met het vorige model (of een gelijkwaardig model). Er zijn drie belangrijke verschillen tussen de Sony A7III met het nieuwere model. Hieronder lees je over de drie verschillen:

 • De Sony A7IV heefteen nieuwere en krachtigere beeldverwerkingsprocessor, de BIONZ XR. Dit zorgt voor snellere en preciezere autofocus, en een hogere beeldsnelheid
 • Sony A7IV een verbeterde autofocus met meer fasedetectiepunten, namelijk 759 in plaats van 693. Sneller en beter scherpstellen dus! Vooral erg handig bij het fotograferen van snel bewegende onderwerpen.
 • De Sony A7IV is voorzien van een aantal nieuwe functies, zoals een verbeterde beeldstabilisatie en een actieve stabilisatie in videomodus.

Kortom: de Sony A7IV en Sony A7III camera’s vergelijkbaar, maar de Sony A7IV biedt een krachtigere beeldverwerking, een verbeterde autofocus en nieuwere functies.

De beste lenzen voor de Sony A7 IV camera

Met alleen een body kom je niet zo ver. Je hebt ook een lens (of het liefst meerdere) lenzen nodig! Voor het optimale bereik kies je voor een Sony FE of Sony FE Compatibel lens. Heb je al andere lenzen van een andere camera? Dan werk je vaak met een adapter. Hieronder bekijken we een aantal hoogwaardige lenzen die in combinatie met de Sony A7 IV erg goed werken.

Sony FE 85 mm f/1.4 GM lens

De Sony FE 85 mm f/1.4 GM lens is een uitstekende lens voor portretfotografie met de Sony A7 Alpha IV. De lens biedt een hoge scherpte en een grote diafragmaopening, wat hem geschikt maakt voor het creëren van mooie bokeh-effecten. Bovendien is de bouwkwaliteit van de lens uitstekend, wat hem geschikt maakt voor professioneel gebruik.

Sony FE 100-400 mm f/4.5-5.6 GM OSS lens

De Sony FE 100-400 mm f/4.5-5.6 GM OSS lens is een uitstekende lens voor sport- en wildlifefotografie met de Sony A7 Alpha IV. De lens biedt een hoge scherpte en een grote zoomfactor, wat hem geschikt maakt voor het fotograferen van snel bewegende onderwerpen op afstand. Bovendien is de lens voorzien van beeldstabilisatie.

Sony FE 16-35 mm f/2.8 GM lens

De Sony FE 16-35 mm f/2.8 GM lens is een uitstekende lens voor landschapsfotografie met de Sony A7 Alpha IV. De lens biedt een breed bereik en een hoge scherpte, wat hem geschikt maakt voor het vastleggen van panorama’s en grote landschappen. Bovendien is de bouwkwaliteit van de lens uitstekend, wat hem geschikt maakt voor professioneel gebruik.

Belangrijkste specificaties

De belangrijkste specificaties van de Sony A7 IV zijn:

 • 24,2 megapixel full-frame CMOS-sensor
 • BIONZ X beeldverwerkingsprocessor
 • Snelle en precieze autofocus met 693 fasedetectiepunten
 • 4K video-opname met full-frame beeldhoek
 • Water- en stofdicht ontwerp
 • In-body beeldstabilisatie
 • Dual SD-kaartslot

Veelgestelde vragen en antwoorden

Is de Sony A7 IV geschikt voor video-opnames?

Ja, de Sony A7 IV is uitstekend geschikt voor video-opnames dankzij zijn hoge beeldkwaliteit en snelle autofocus.

Kan de Sony A7 IV worden gebruikt in slechte weersomstandigheden?

Ja, de Sony A7 IV is water- en stofdicht, waardoor hij geschikt is voor gebruik in slechte weersomstandigheden.

Sony A7 IV review: mijn mening en ontvangst door experts
3.5

Samenvatting

De ontvangst van de Sony A7 IV is overwegend positief. Fotografen zijn enthousiast over de hoge beeldkwaliteit en de snelle autofocus van de camera. Mijn mening over de Sony A7 IV is zeer positief. De camera biedt hoge beeldkwaliteit en een bijzonder snelle autofocus. De Sony Alpha A7 IV is zeker geschikt voor professioneel en intensief gebruik. Het menu is, zoals we van Sony gewend zijn, wat uitgebreid en ingewikkeld. Er zit zeker een leercurve in het onder de knie krijgen van dit menu. In gebruik is de camera erg intuïtief. De oogtracking en in-body beeldstabilisatie springen er wel tussenuit en zijn echt beter dan onze huidige Sony A7III camera.

Voordelen

 • Ontvangst overwegend positief, met lof voor de hoge beeldkwaliteit en snelle autofocus
 • Hoge beeldkwaliteit en snelle autofocus volgens de mening van de schrijver
 • Geschikt voor professioneel en intensief gebruik
 • Intuïtief in gebruik, met opvallende functies zoals oogtracking en in-body beeldstabilisatie die beter zijn dan de voorganger, de Sony A7III

Nadelen

 • Uitgebreid en ingewikkeld menu, vereist een leercurve om volledig onder de knie te krijgen
 
Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie