Nikon Z9: Topklasse systeemcamera, review en informatie

Nikon Z9 deal review
€5.999,00
2 nieuw vanaf €5.999,00
Prijs gecheckt op 25 september 2023 08:50
Amazon.nl
€5.999,00
Kamera-express.nl

Welkom in de wereld van de fotografie, waar de Nikon Z9 een ware sensatie teweegbrengt. Deze camera is niet zomaar goed, hij is jaloersmakend goed. Of je nu een beginner bent die de eerste stappen zet in de fotografie of een doorgewinterde professional die op zoek is naar het allerbeste, de Nikon Z9 is de ultieme camera die aan al je wensen voldoet. Met zijn indrukwekkende kenmerken, zoals de mogelijkheid om video’s op te nemen in 8K/24p tot 60p en 4K/24p tot 120p, een kantelbare monitor, 405 autofocuspunten voor automatisch veld-AF en de mogelijkheid om negen onderwerpen tegelijk te detecteren, laat de Nikon Z9 een onuitwisbare indruk achter. Maak je klaar om de fotografiewereld te betreden met een camera die je verwachtingen overtreft en je creativiteit naar nieuwe hoogten tilt.

Over de Nikon Z9

De Nikon Z9 is een systeemcamera geschikt voor de doorgewinterde professional tot en met de beginner. Eigenlijk heeft deze camera alles wat je maar wilt. Dit merk je ook wel aan de adviesprijs. De autofocus van de Z9 is onder de professionals erg geliefd. Dankzij de 405 autofocuspunten (meer info) is de camera in staat om tot 9 onderwerpen tegelijk in focus te kunnen houden. Zo maak je dus mooie groepsfoto’s waar ook echt iedereen scherp is. Daarnaast kan je de systeemcamera uitbreiden met de mooiste Canon lenzen. Kijk bij aankoop wel even goed dat deze geschikt zijn voor de Nikon Z (FX) mount die op de Z9 zit verwerkt.

De Nikon Z9 kopen: Aanbiedingen vergelijken

Hieronder zie je de beste prijzen en aanbiedingen van deze camera. Via de bekijk-knop ga je direct naar de webwinkel en zie je meteen of er nog een leuke cashback deal is.

€5.999,00
2 nieuw vanaf €5.999,00
Prijs gecheckt op 25 september 2023 08:50
Amazon.nl
€5.999,00
Kamera-express.nl

Goed om te weten: Omdat Cashback en Tegoed -deals nooit direct in de prijs worden verwerkt, maar je deze pas bij afrekenen of later krijgt, zit deze (vaak) niet in de bovenstaande prijs verwerkt. Het loont dus om even te kijken bij diverse webwinkels naar de laatste aanbiedingen.

Welke lenzen koop je voor de Z9?

Het beste kun je – als je nog geen Z9 hebt – een deal pakken waarbij de Z9 krijgt met daarbij een lens. Dit is vaak een stuk voordeliger dan een losse lens kopen. Toch is het ook fijn om de Z9 uit te breiden met één of meerdere lenzen. Hieronder zie je en aantal geschikte lenzen op een rij. Deze zijn voorzien van de Nikon Z (FX) mount, zodat deze goed past op de Nikon Z9.

€5.999,00
2 nieuw vanaf €5.999,00
Prijs gecheckt op 25 september 2023 08:50
Amazon.nl
€5.999,00
Kamera-express.nl

Enkele kenmerken uitgelicht

Een lijst met alle specificaties van deze topklasse professionele camera zie je hier. Hieronder bekijken we een aantal specificaties en lichten we deze kort uit.

Video’s maken

Je maakt video’s op full frame 8K/24p tot 60p en 4K/24p tot 120p video. Deze kwaliteit kan bijna niet geëvenaard worden door concurrenten.

Fotografie

De zoeker heeft een helderheid van 3000 nits. Beelden maak je tot 120 beelden per seconden. Dit is een krankzinnig hoog aantal als je er goed bij nadenkt. De autofocus heeft ook een flinke update gekregen. Dit zie je ook goed terug in gebruik bij fotografie.

Processor

De Nikon Z9 is voorzien van een hele snelle processor (EXPEED 7). Dit merk je vooral terug als je het menu aanroept, foto’s terugkijkt en foto’s wilt overzetten direct vanaf de camera. Wij hebben tijdens onze testen geen vertraging ondervonden.

In een video bekijken

De grote (web)winkel Kamera Express heeft deze camera uitgebreid uitgetest. Voor deze Z9 test hebben zij een bekende sportfotograaf gevraagd om de camera uit te testen. Het geweldige resultaat zie je in de onderstaande video.

Onze mening, ervaring en review
4.5

Samenvatting

Deze camera heeft alles wat je wil van een systeemcamera. Hoewel wij zeer tevreden zijn met onze Sony A7 III, merken we wel waarom de Nikon Z9 dubbel zo duur is. In vrijwel alle specificaties is de Z9 de winnaar. Het is écht een topcamera, geschikt voor alles wat je maar kan bedenken op het gebied van foto- en videografie.

Dit viel me op tijdens de review

  1. Autofocus: De held van elke opname De autofocus van de Nikon Z9 is werkelijk verbluffend. Met maar liefst 405 autofocuspunten heeft de camera het vermogen om tot 9 onderwerpen tegelijk in focus te houden. Dit opent een wereld van mogelijkheden, vooral bij het maken van groepsfoto’s waarbij iedereen scherp en gedetailleerd in beeld wordt gebracht. De nauwkeurigheid en snelheid van de autofocus zijn een lust voor elke fotograaf.
  2. Beeldkwaliteit en videomogelijkheden: Een visueel spektakel De Nikon Z9 biedt ongeëvenaarde beeldkwaliteit en videomogelijkheden. Met de mogelijkheid om video’s op te nemen in 8K/24p tot 60p en 4K/24p tot 120p, legt de Z9 beelden vast met een adembenemende helderheid en detail. De camera levert prachtige kleuren en een uitstekend dynamisch bereik, waardoor elke opname tot leven komt.
  3. Gebruiksgemak en functionaliteit: Intuïtief en veelzijdig De Nikon Z9 biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring. Met een kantelbaar touchscreen, een heldere zoeker en een intuïtieve menu-interface is de bediening van de camera een plezier. Bovendien biedt de Z9 een uitgebreid scala aan functies en instellingen, waardoor elke fotograaf zijn of haar creativiteit volledig kan benutten.
  4. Prestaties en snelheid: De ultieme krachtpatser Met een snelle EXPEED 7-processor presteert de Nikon Z9 op indrukwekkend niveau. De camera reageert direct, zowel bij het vastleggen van foto’s als bij het navigeren door het menu. Bovendien is de Z9 in staat om tot 120 beelden per seconde vast te leggen, waardoor snelle actiemomenten met precisie worden vastgelegd.

Conclusie: Na mijn uitgebreide ervaring met de Nikon Z9 kan ik met volle overtuiging zeggen dat deze systeemcamera een ware krachtpatser is. De autofocus is ongeëvenaard, de beeldkwaliteit en videomogelijkheden zijn indrukwekkend, het gebruiksgemak en de functionaliteit zijn uitstekend en de prestaties zijn ongekend. De Nikon Z9 overtreft elke verwachting en stelt fotografen in staat om hun creatieve visie tot leven te brengen met adembenemende resultaten. Als je op zoek bent naar een topklasse camera die

Voordelen

  • Indrukwekkende autofocus met 405 autofocuspunten en het vermogen om tot 9 onderwerpen tegelijk in focus te houden
  • Ongeëvenaarde beeldkwaliteit en videomogelijkheden, met de mogelijkheid om video’s op te nemen in 8K/24p tot 60p en 4K/24p tot 120p
  • Gebruiksvriendelijk en intuïtief, met een kantelbaar touchscreen, heldere zoeker en gebruiksvriendelijke menu-interface
  • Snelle prestaties dankzij de snelle EXPEED 7-processor, met de mogelijkheid om tot 120 beelden per seconde vast te leggen

Nadelen

  • Dubbel zo duur als de Sony A7 III (een camera waarmee ze zeer tevreden zijn), waardoor het een flinkeinvestering kan zijn
Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie