Canon EOS R5: systeemcamera voor professionals (review!)

Canon EOS R5 systeemcamera voor professionals (review!)
€3.845,00
€4.499,00
6 nieuw vanaf €3.845,00
Prijs gecheckt op 25 september 2023 08:50
Amazon.nl
€4.427,00
Kamera-express.nl

De Canon EOS R5 is een camera die fotografen, vooral diegenen die van (outdoor) fotografie houden, zal verrassen en betoveren. Met zijn indrukwekkende snelheid, geavanceerde functies en professionele topkwaliteit stelt deze camera je in staat om de mooiste foto’s vast te leggen. In deze review ontdek je de sterke punten van de EOS R5, zoals de snelle prestaties, de geavanceerde oogtracking en tracking van het hoofd, en de overzichtelijke menu-instellingen. We bespreken ook enkele beperkingen, zoals de soms iets langere scherpsteltijd bij tegenlicht en de mogelijke hitteontwikkeling bij langdurig filmen in 8K-modus. Lees verder om alles te weten te komen over deze opmerkelijke camera.

Over de Canon EOS R5 camera

De Canon EOS R5 is een systeemcamera met verwisselbare lenzen geschikt voor de veeleisende professional. Natuurlijk is de R5 ook perfect voor de beginnende video- en fotograaf. Canon heeft in de body enorm veel functies weten in te bouwen. Wat denk je van een 45 megapixel CMOS-sensor, uitgebreide videomogelijkheden en een indrukwekkende ISO-gevoeligheid. Voor deze prachtige systeemcamera zijn veel geschikte lenzen uitgekomen. Alle functies omschrijven van deze camera is bijna onmogelijk. De R5 kan écht enorm veel. Hoewel wij al erg blij zijn met onze Sony A7iii, zijn we stiekem ook wel jaloers op de mensen die een Canon EOS R5 hebben.

Goed om te weten: Het grootste voordeel en verschil tussen de EOS R5 en de R-serie is de verbeterde processor, de mogelijkheid om in 8K video te schieten en de verbeterde autofocus.

Canon EOS R5 kopen

Hoewel wij de EOS R5 zeker aan kunnen raden aan veel mensen, hangt er toch een stevig prijskaartje aan. Je krijgt er echter wel een camera van de allerhoogste kwaliteit voor terug. Hieronder zie je in een prijsvergelijker de diverse Canon EOS R5 deals en aanbiedingen. Zowel van de body als van de combi met lens en/of SD-kaart.

€3.845,00
€4.499,00
6 nieuw vanaf €3.845,00
Prijs gecheckt op 25 september 2023 08:50
Amazon.nl
€4.499,00
Kamera-express.nl

Tip: Is er nu geen leuke cashback actie of tegoed-actie? Dan kun je misschien beter even wachten. Er zijn namelijk vaak hele goede acties met deze Canon camera. Het is bijna zonde om de R5 te kopen zonder een leuke korting!

In een video bekijken

In de onderstaande video maak je kennis met deze geweldige professionele camera. Deze video is gemaakt door Kamera Express.

De beste lenzen voor de R5

Natuurlijk hangt de keuze voor de soort lens erg af van de soort fotografie die je wilt gaan doen. Een portretlens voor de R5 is natuurlijk een andere lens waarmee je macrofotografie wilt gaan doen. Ga je veel reizen? Dan zoek je liever een compacte reislens waarmee je ook iets kan zoomen. Hieronder zie je enkele héle gave lenzen die geschikt zijn voor de R5.

Een aantal kenmerken uitgelicht

Een lijst met alle specificaties kan je hier vinden. Hieronder behandelen we een aantal kenmerken van deze camera met daarbij een korte uitleg:

 • Type: Full Frame systeemcamera
 • Type lens mount: Canon RF
 • Megapixel: 45
 • ISO-gevoeligheid: 100 tot 51.200 (optioneel uitbreiden tot 50-102400)
 • Video: 8K 30P, 4K 120P (super slow-motion)
 • Opname: 1x CFexpress- én 1x SD UHS-II-kaart
Onze Canon EOS R5 review
4.5

Samenvatting

Wij hebben deze camera wel een aantal keer in onze handen gehad en er een paar foto’s mee geschoten. Helaas hebben wij deze niet standaard op onze redactie liggen. Anders hadden we wellicht alleen maar willen fotograferen in plaats van leuke stukjes typen 😉. De EOS R5 is een topcamera met een pittig prijskaartje. Bij lancering in 2020 was het voor de R5 kopers als Canon zelf even schrikken, omdat er wat overhittingsverschijnselen konden optreden na video maken op 8K kwaliteit. Canon heeft dit gelukkig zo goed mogelijk weten te patchen. Het probleem is een héél stuk minder. Normale gebruikers zullen er dan ook niets meer van merken. De camera kunnen we aanraden van beginner tot en met de doorgewinterde professional. Ideaal voor outdoorfotografie, reisfotografie, bruiloftsfotografie en nog véél meer. Een echte aanrader van onze kant dus.
 
 
 

Voordelen

 • Topcamera met veel mogelijkheden, geschikt voor beginners tot doorgewinterde professionals
 • Ideaal voor outdoorfotografie, reisfotografie, bruiloftsfotografie en meer
 • Canon heeft overhittingsverschijnselen na het maken van 8K-video’s aangepakt en het probleem is aanzienlijk verminderd
 • Hoogwaardige beeldkwaliteit en prestaties

Nadelen

 • Pittig prijskaartje, wat het een kostbare investering kan maken
 • Oververhittingsproblemen na het maken van 8K-video’s zijn aanvankelijk gemeld, hoewel de firmware-updates dit probleem grotendeels hebben verholpen
Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie