Centerparcs Ardennen: Park Les Ardennes in Vielsalm

Centerparcs Ardennen

In de Ardennen vind je op verschillende plekken vakantieparken. Zo heb je in Trois-Ponts een Landal vakantiepark genaamd Les Gottales. Op zo’n 13 minuten rijden met de auto vanaf het Landal park vind je in Vielsalm het Center Parcs park Les Ardennes. Binnenkort gaan wij een weekje naar Centerparcs Ardennen. Uiteraard zullen wij dan ook een uitgebreid verslag schrijven van onze ervaringen met dit park en van alle uitjes die wij hebben ondernomen in deze prachtige omgeving.

Boek jouw vakantie bij Centerparcs Les Ardennes.

Waarom kiezen voor Centerparcs Ardennen?

Wij wilden graag naar een “bekend” vakantiepark in de Ardennen. Uiteindelijk hebben wij niet gekozen voor het Landal park maar voor het Center Parcs park Les Ardennes. Deze keuze hebben wij gemaakt omdat er meer faciliteiten zijn op en in de buurt van het park. Center Parcs Les Ardennes ligt net iets buiten de plaats Vielsalm. Op 7 minuten wandelen vanaf het park vind je een Spar waar je boodschappen kunt doen. In Vielsalm heb je ook nog een Aldi en een Carrefour. Na 10 à 15 minuten wandelen zit je in het centrum van Vielsalm. Naast dit stadje vind je een groot meer (Lac des Doyards) hier kan je omheen wandelen. Op het park zelf vind je een supermarkt, een restaurant en een groot tropisch zwemparadijs.

Mountainbiken en wielrennen vanaf Centerparcs Les Ardennes

Voor de fietsliefhebbers is het prachtig vertoeven in deze omgeving. Vanaf het centrum van Vielsalm vertrekken vier verschillende MTB-routes. In totaal is er een routenetwerk van 300 km lang. Op bijna 15 km van het park Les Ardennes vind je café Le Coffee Ride in Coo, Stavelot. Dit is een wielercafé waar je ook kan overnachten. Vanaf deze plek kan je verschillende fietsroutes rijden. Op de Le Coffee Ride website vind je MTB-, Gravel- en Wielrenroutes die starten vanaf het café. Ook hebben ze er meerdere langere (meerdaagse) routes op staan die je in andere landen kan fietsen.

Fietsen Vielsalm

Vanuit café Le Coffee Ride in Coo, Stavelot kan je verschillende fietsroutes volgen.

  • MTB routes
  • Wielrenroutes
  • Gravelroutes

Wandelen vanaf Centerparcs Ardennen

Vanaf Centerparcs Ardennen kan je ook prachtige wandelingen maken. Helaas kan je vaak niet zo heel goed zien of en waar je het bos in loopt vanaf het park. Zo heb je bij Landal park Het Vennenbos aan de achterkant van het park een uitgang waar je zo het bos in loopt. In dit bos mogen honden loslopen! Wanneer wij op het park zijn gaan we uiteraard meteen op zoek naar de wandelmogelijkheden vanaf het park. Vanaf Vielsalm zijn er in ieder geval véél verschillende wandelroutes die je kunt volgen. Vier routes vertrekken op wandelafstand van het park. Als startpunt van de routes kan je naar Maison du tourisme aan Avenue de la Salm in Vielsalm wandelen vanaf het park. Ook op Komoot vind je verschillende wandelroutes vanaf Vielsalm. Ook kan je de auto pakken om op plaatsen iets verder van het park te wandelen.

Supermarkten in de buurt van het park in Vielsalm

In Vielsalm vind je drie verschillende supermarkten. Zo heb je een grote Aldi en een Carrefour Market. De dichtstbijzijnde en grootste supermarkt is de Spar. Deze supermarkt vind je bijna om de hoek wanneer je het park af rijdt richting Vielsalm. Bij de Spar vind je een ruim assortiment met bieren uit de streek en andere streekproducten. Ideaal als je nog op zoek bent naar een souvenir.

Met de hond naar Centerparcs Les Ardennes

Wij kiezen tijdens een vakantie met onze honden op een vakantiepark graag voor een huisje aan de rand van het park. Het liefst op een plek waar je snel van het park af bent en in het bos. Ook bij Centerparcs Les Ardennes zaten wij in een huisje aan de rand van het park. Om het park heen ligt een “ring” met parkeerplaatsen. Wij zaten dan ook zo bij de auto. Ideaal want iedere dag gingen we met de auto ergens heen om een mooie wandeling te maken. Om het bos wat achter de parkeerplaats ligt staat een hek. Het ligt een beetje verstopt, maar ergens vind je een opening in het hek waardoor je in het bos kan komen. Hier konden we de honden mooi uitlaten! Het lijkt alsof niet veel mensen de opening hebben gevonden want we hebben nog nooit iemand in dat stuk bos gezien!

Centerparcs Les Ardennes
Het bos achter het park
Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie