Waterfilter kopen: Schoon drinkwater tijdens survival tochten

waterfilter

Wil je tijdens een survival tocht altijd toegang hebben tot schoon drinkwater, ook wanneer er nergens een kraan of winkel te bekennen is? Een waterfilter is dan een onmisbaar item om mee te nemen op reis. Ook wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat en je niet weet of je uit de kraan kan drinken en of er in de buurt plekken zijn om flessen water te kopen is het handig om een waterfilter mee te hebben. In outdoor winkels kan je verschillende waterfilters vinden. Wil jij een goede waterfilter kopen? Bekijk dan de onderstaande modellen in verschillende prijscategorieën.

Wat is een waterfilter?

Met een waterfilter of waterfiltratiesysteem kan je in de natuur tijdens een survival tocht of tijdens een noodsituatie water zuiveren zodat het drinkbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan water uit een beek, slootwater etc. Als een echte outdoor- en kampeerliefhebber is het handig om een goede waterfilter te hebben, zeker wanneer je graag off grid gaat kamperen.

Waterfilter kopen: Hier let je op

Wil jij een waterfilter kopen? Dan zijn er verschillende punten waar je naar kan kijken als je de verschillende waterfilters met elkaar wilt vergelijken. Hieronder hebben wij deze punten op een rij gezet.

Hoe veel water kan je filteren?

Bij het uitzoeken van een waterfilter is het goed om te kijken hoeveel liter water je kan filteren.

Waar kan je de filter aan bevestigen?

Regelmatig wordt de filter verstuurd met een zakje of fles waar je water in kan bewaren. Soms koop je ook alleen de filter. Deze filter kan je dan bijvoorbeeld bevestigen op wegwerpwaterflessen of een hydratatiepack.

Handige producten en accessoires

Naast de waterfilter kan je ook verschillende andere producten en accessoires aanschaffen die je kan gebruiken bij het filteren van het water. Wanneer je offgrid gaat kamperen en de ruimte hebt om spullen mee te nemen kan je bijvoorbeeld een jerrycan meenemen om water in op te slaan. Reis je juist licht tijdens een trekkingtocht of survivaltocht, dan kan je  kiezen voor een waterzak of een soft bottle.

Care Plus Hadex drinkwater desinfectiemiddel

Als je je gaat verdiepen in het filteren van water tijdens reizen en trektochten zal je ook het drinkwaterdesinfectiemiddel Hadex van het merk Care Plus voorbij zien komen. Dit desinfectiemiddel kan je gebruiken om water te desinfecteren en om bacteriën en virussen in het water te deactiveren. Ook handig om te gebruiken om het water in een watertank (in een camper, caravan of boot) te kunnen filteren. Eén druppel gebruik je om een glas water te filteren. Je kan Hadex niet gebruiken om protozoa (eencellige organismen) te beïnvloeden. Hier heb je een andere waterfilter voor nodig. Het beste zou zijn om Hadex en een waterfilter zoals die van Care Plus samen te gebruiken.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie