Darn Tough wandelsokken review: Onverwoestbaar en comfortabel

Darn Tough wandelsokken review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het merk Darn Tough heeft sokken in de collectie die onverwoestbaar zijn. Op de sokken van dit merk krijg je zelfs een levenslange garantie. Zijn de sokken versleten? Dan krijg je een nieuw paar! Veel mensen noemen ze mede dankzij de duurzaamheid en het comfort tijdens het dragen de beste wandelsokken. Wij mochten in samenwerking met Dutch Mud Men de Darn Tough ATC Hiker Micro Crew Cushion Wandelsokken testen. In deze blog vind je mijn Darn Tough Wandelsokken review en meer informatie over dit merk.

Over het merk Darn Tough

Darn tough is een familiebedrijf in Northfield, Vermond USA. Bijzonder aan dit merk is dat zij in de jaren 90 al besloten om geen werk uit te besteden en alles onder één dak te houden. In deze tijd waren er juist heel veel bedrijven die ervoor kozen om het werk uit te besteden en te groeien. Het merk wilde alles in eigen hand houden om zo een beter zicht te houden op de kwaliteit van de sokken. Dit heeft uiteindelijk goed uitgepakt omdat het merk één van de meest populaire wandelsokken op de wereld op de markt brengt.

Darn Tough wandelsokken

Duurzaamheid

Veel mensen vinden duurzaamheid steeds belangrijker bij de keuze voor een bepaald product of een bepaald merk. Bij duurzaamheid zijn verschillende onderdelen aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan de materialen worden gebruikt en de plek waar de producten worden geproduceerd. Daarnaast kijk je ook naar hoe lang de kleding – of in dit geval het paar sokken – mee gaat en mooi blijft.

Darn Tough wandelsokken

Donatie: Bij aankoop van de ATC Hiker sokken van Darn Tough zal 5% van de omzet gedoneerd worden aan het Appalachian Trail Conservancy-programma. Hiermee wordt de educatie en het onderhoud van Amerika’s eerste nationale wandelpad ondersteund.

Darn Tough sokken kopen

Het merk Darn Tough heeft sokken in de collectie voor verschillende soorten sporten, namelijk:

  • Fietsen
  • Hiken
  • Hardlopen
  • Trailrunning
  • Skiing
  • Werken
  • Tactical

In de webwinkel Dutch Mud Men vind je veel verschillende sportsokken van het merk Darn Tough. Bekijk hieronder het overzicht van het assortiment bij deze webwinkel. Klik op het Dutch Mud Men logo om het gehele assortiment van Darn Tough te bekijken.

Review Darn Tough wandelsokken

In samenwerking met Dutch Mud Men mochten wij de Darn Tough ATC Hiker Micro Crew Cushion wandelsokken in de kleur Charcoal testen. Inderdaad een hele mond vol. 😉 ATC staat hier voor het Appalachian Trail Conservancy-programma waar een deel van de omzet aan gedoneerd wordt. Het zijn wandelsokken/hiking sokken, vandaar de hiker in de naam. Micro Crew staat voor de hoogte van de sok. De Crew is de hoogste sok en de Micro Crew is een lagere sok die iets boven de standaard wandelschoen uitkomt. Cushion staat voor de demping van de sok. Bij deze sokken is de demping gemiddeld.  

Darn Tough ATC Hiker Micro Crew Cushion Wandelsokken Charcoal

29,95
Dutchmudmen.com
Prijs gecheckt op 7 juni 2021 12:09

Materialen en comfort

De sokken bestaan uit 61% merinowol, 36% nylon en 3% Lycra® spandex. Doordat het percentage merinowol best groot is zijn deze wandelsokken vrij warm en dik. Ideaal dus voor in de koudere herfst en wintermaanden. Ik merkte zelf dat de dikkere sokken een hoop ruimte innamen in mijn schoenen. Voor mij geen probleem omdat ik genoeg ruimte had! Zitten jouw wandelschoenen al vrij strak? Dan is het slim om hier rekening mee te houden wanneer je op zoek gaat naar de juiste wandelsokken.

Ben je op zoek naar wandelsokken voor op warme (zomer-) dagen? Dan kan je ook kiezen voor iets dunnere wandelsokken zoals de onderstaande light hiker sokken.

Merinowol sokken

Bijna alle sokken van het merk Darn Tough worden gemaakt met merinowol. Er zijn slechts een paar soorten sportsokken in het assortiment die geen merinowol bevatten. Merinowol heeft verschillende eigenschappen die ideaal zijn voor sporters en liefhebbers van outdoor. Dit materiaal heeft namelijk antibacteriële en vochtafvoerende eigenschappen. Hierdoor drogen de sokken snel en stinken ze niet of nauwelijks. Ook is deze stof duurzaam en geschikt voor extremere temperaturen (warm en koud) door de thermische eigenschappen.

Ik heb de sokken gekregen net toen het mooi lenteweer werd. Met deze hogere temperaturen werden mijn voeten tijdens het wandelen erg warm. Ook na een flinke wandeling roken mijn sokken nog fris toen ik ze uitdeed. Ideaal!

Darn Tough wandelsokken

Ethisch verantwoorde merinowol

Voor het verkrijgen van de beste merinowol is het bedrijf altijd op zoek naar de beste leveranciers waar ze nauw mee samenwerken. De wol komt uit Amerika en uit andere delen van de wereld. Bij Darn Tough vinden ze het ook het welzijn van de schapen belangrijk. Daarom wordt er gebruik gemaakt van mulesingvrije merinowol. Mulesing is een voor schapen zeer pijnlijke manier om een dodelijke infectie door vliegen (ook wel myiasis genoemd) te voorkomen. Hierbij wordt de huid rond het achterwerk van een schaap (vaak onverdoofd!) weggesneden. Fijn om te weten dus dat deze methode niet wordt gebruikt bij de schapen waar de merinowol van Darn Tough vandaan komt.

Naadloze wandelsokken

Tijdens wandelen en hardlopen/trailrunning is het vaak fijn om naadloze sportsokken te dragen. Zo is de kans veel minder groot dat je bij de naden last krijgt van irritaties en schuurplekjes op de huid. De Darn Tough ATC Hiker Micro Crew Cushion wandelsokken zijn bijna helemaal naadloos op de naad boven de tenen na. De combinatie van de gebruikte water afvoerende materialen en het naadloze ontwerp zorgden ervoor dat ik na een aantal lange wandelingen geen één keer last had van blaren of schuurplekken.

Darn Tough wandelsokken review

Prijs/kwaliteit verhouding

De sokken die ik heb getest zijn misschien niet de meest goedkope sokken maar qua prijs/kwaliteit zijn ze erg goed. De prijs van de sokken ligt iets hoger mede doordat er gebruik is gemaakt van merinowol. Merinowol is een kostbaar materiaal. Ook bij andere merken zie je dat de kleding met merinowol duurder is. Het gebruik van dit materiaal heeft veel voordelen waaronder de duurzaamheid van het materiaal. Omdat de sokken zo lang mee gaan vind ik dat de prijs zeker te rechtvaardigen is!

Veelgestelde vragen over de Darn Tough wandelsokken

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen en de antwoorden over de Darn Tough wandelsokken. Heb je zelf nog vragen over deze wandelsokken? Stuur ons een bericht!

Welke wandelsokken zijn geschikt om te dragen in de zomer of winter?

De wandelsokken die wij hebben getest, de Darn Tough ATC Hiker Micro Crew Cushion sokken, zijn wat dikker en warmer en daardoor zeer geschikt om te dragen in de wat koudere maanden (in de herfst en de winter). Daarnaast heb je ook de light hiker sokken van het Darn Tough. Deze sokken zijn geschikt voor normaal tot warm weer. Ook zijn deze sokken wat dunner en lichter.

Welke materialen worden gebruikt in de Darn Tough wandelsokken?

In de meeste wandelsokken van het merk vind je het materiaal merinowol terug. Dit materiaal heeft verschillende positieve eigenschappen voor wandelaars. In de lichtere sokken die geschikt zijn voor warmer weer vind je een kleiner percentage merinowol en een groter percentage nylon. De dikkere en warmere sokken bevatten een groter percentage merinowol. Naast merinowol en nylon wordt er ook gebruik gemaakt van Lycra® spandex voor elasticiteit.

Waar let je op bij het kopen van wandelsokken?

Om wandelsokken goed te kunnen vergelijken en beoordelen is het belangrijk om op verschillende punten te letten. Zo is het slim om te kijken naar de gebruikte materialen en de eigenschappen hiervan, duurzaamheid, comfort, verstevigingen bijvoorbeeld bij de tenen en hiel, de hoogte van de schoen,


Categorie: Hiken, Review

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.
Share to...