De ultieme gids voor duurzaam kamperen: laat geen spoor achter

Duurzaamheid outdoor merken ethisch

Duurzaamheid wordt met de jaren steeds belangrijker. We doen het om de natuur en de wereld om ons heen te beschermen. Wanneer je eropuit gaat in deze natuur is het dus van groot belang om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Ga bijvoorbeeld voor herbruikbare items en laat bidons bedrukken. Zo zijn er nog veel meer manieren waarop jij milieuvriendelijk op pad gaat. Lees snel verder! 

Gebruik herbruikbare spullen

Tijdens het duurzaam kamperen gaat het meer dan je afval goed opruimen. Natuurlijk is het belangrijk om je spullen ook in de natuur te recyclen, maar ga het gebruik van wegwerpspullen zo veel mogelijk tegen. Kies in plaats van plastic waterflessen die je eenmaal gebruikt voor herbruikbare flessen. Laat de waterflessen bedrukken zodat iedereen zijn eigen fles herkent. Zo neem je ook een stuk minder mee. Dit is dus niet alleen fijn voor de natuur, maar ook voor jezelf! 

Energiegebruik

We worden steeds afhankelijker van de technologie. Ook in de natuur hebben we dit nodig. We laden bijvoorbeeld onze telefoon op en hebben lampen nodig om te zien. Nu je toch goed bezig bent met de natuur, kun je maar beter goed omgaan met de energie die je gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld zonne-energie opladers. Deze laden je apparaten effectief op en zo ben je afhankelijk van andere energiebronnen. Zo blijf je ook op de meest afgelegen plekken verbonden.

Respecteer de natuur om je heen

Daarnaast is het erg belangrijk om de natuur om je heen te respecteren. Om ervan te genieten, moet je er goed mee om gaan. Blijf daarom op de gemarkeerde paden en zet je tent of camper alleen neer op plekken waar dat is toegestaan. Stoor de dieren niet en geef ze geen eten. Pluk ook de planten niet. Zo laat je de natuur zijn gang gaan. 

Waterbesparing

Vooral in de natuur is water soms een kostbare bron. Het is belangrijk om hier bewust mee om te gaan. Gebruik dus water alleen wanneer dat nodig is. Wil je je wassen in het natuurwater? Gebruik dan geen vervuilende zeep of andere stoffen. Zo houd je het water, ook voor de dieren, schoon. Neem tot slot waterfilters mee. Zo kun je natuurwater veilig drinken en ben je niet afhankelijk van gebotteld water. Dit draagt weer bij aan het verminderen van plastic afval. 

Op deze manier ga je tijdens het kamperen duurzaam om met de natuur. Het is vooral belangrijk geen spoor achter te laten. Gebruik dus herbruikbare spullen en natuurvriendelijke zeep. Zo kun jij, en ooit je kleinkinderen, blijven genieten van deze mooie natuur.


Categorie: Duurzaamheid

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...