Decathlon slaapmatten: Zelfopblaasbare en opblaasbare slaapmat

Decathlon slaapmatten

Een Decathlon slaapmat is een goede optie wanneer je niet te veel geld wilt besteden aan een slaapmat, maar toch lekker wilt liggen. De meeste slaapmatten zijn licht van gewicht en makkelijk compact op te bergen. Toch zijn er ook verschillen tussen de soorten matten. Zo heb je bijvoorbeeld zelfopblaasbare matten die ideaal zijn om te gebruiken tijdens een trektocht. Daarnaast heb je ook nog opblaasbare matten en luchtbedden. In deze blog kijken wij naar de verschillende Decathlon slaapmatten. Na het lezen van de blog weet je precies welke slaapmat goed bij jou past.

Decathlon slaapmatten: Overzicht zelfopblaasbare en opblaasbare slaapmatjes

Wij hebben gekeken naar de verschillende modellen zelfopblaasbare en opblaasbare slaapmatjes van de Decathlon. Deze Decathlon slaapmatten zijn het meest geschikt voor bijvoorbeeld trektochten. Naast het matten van de eigen merken Forclaz en Quechua zijn er ook matten verkrijgbaar van andere merken. Denk bijvoorbeeld aan matten van de merken Thermarest, Husky, Highlander, Klymit en Sea to Summit. Bij het uitzoeken van een geschikte mat is het belangrijk om te bedenken of je een zelfopblazend matje wilt of een opblaasbare mat én hoe groot de mat moet zijn. Er zijn namelijk verschillende formaten verkrijgbaar. Bij de Decathlon zijn ook slaapzakken en slaapmatten in één verkrijgbaar. In het onderstaande filmpje zie je deze sleepin beds.

Welke slaapmat hebben wij?

Aan de hand van dit artikel kregen we de vraag welke slaapmat wij gekocht hebben voor onze vakanties. Dit zijn voornamelijk fietsvakanties en kampeervakanties. Voor op de fiets en tijdens wandelreizen hebben we erg rekening gehouden met het gewicht. Uiteindelijk zijn we – na een hoop testen en informeren in diverse winkels, zoals Vrijbuiter en Bever, uitgekomen op dit model (⬅️link naar winkel Vrijbuiter). Als goedkoper alternatief zou je een Forclaz slaapmat kunnen aanschaffen van Decathlon. Bekijk de winkels waar wij onze kampeerspullen bestellen (en vertrouwen) hieronder:

Klik op de button om naar de winkel te gaan. Tekst gaat hieronder verder.

Slaapzak en slaapmat in één

Van het eigen merk van de Decathlon genaamd Quechua zijn er meerdere 2-in-1 systemen verkrijgbaar. Je hebt dan een slaapzak en een slaapmat in één. Je rolt deze combinatie op om het in de bijpassende zak op te bergen. Deze combinatie is ook nog eens compact op te bergen (de hoogte van de verpakking is 34 centimeter en de diameter van het pakket is 23 cm). Het gewicht van de verpakking is 2,15 kg. De combinatie die geschikt is voor iets koudere temperaturen wordt iets groter en zwaarder verpakt. Eerst laat je de slaapmat 10 minuten uitgerold liggen voordat je hem daarna volledig opblaast. Het dekbed rits je aan de slaapmat. Bij het product vind je ook een video hoe je hem makkelijk kan opvouwen en kan installeren.

Handig om te weten: Alle Sleepin Beds (zoals deze 2-in-1 systemen worden genoemd) kunnen aan elkaar worden gekoppeld. Het maakt niet uit aan welke kant of voor welke temperatuur de combinatie geschikt is.

Budget slaapmat

Camping producten op een rij, inclusief matjes - Foto Edwin - Eigen beheer

Veel Decathlon slaapmatten zijn niet hoog geprijsd vergeleken bij de slaapmatten die je vindt in andere outdoor winkels. De meest voordelig geprijsde zelfopblaasbare mat voor tijdens het kamperen is de basic met een breedte van 60 cm. Deze kost slechts €19,99. Maar let op: Deze basic mat is vooral geschikt als extra matrasje voor op je kampeerbed of veldbed. De meest voordelige slaapmatten die je los kan gebruiken zijn de zelfopblaasbare Forclaz MT100 matten. De XL is 193 bij 60 cm. Ook de iets duurdere Forclaz slaapmatten worden goed beoordeeld. Deze zijn nog wat dikker en meer comfortabel. Alle Forclaz opblaasbare matten staan erom bekend dat je ze zeer compact op kan bergen en dat ze zeer licht zijn.

Langste luchtbedden

Wanneer je zelf lang bent is het erg belangrijk dat je bij het uitzoeken van een geschikte slaapmat goed kijkt wat de lengte is van de mat. Er zijn een aantal langere slaapmatten die een lengte hebben van 195 cm. Sommige slaapmatten zijn iets korter en hebben een lengte van 190 of 193 cm. Er zijn echter ook veel slaapmatten die een lengte hebben van slechts 180 cm. De Forclaz MT500 Air XL is de langste opblaasbare slaapmat, deze heeft een lengte van 195 cm. Ook de MT500 opvouwbare, isolerende schuimmat heeft een lengte van 195 cm. Ook het sleepin bed XL heeft een lengte van 195 cm. Dit is een slaapmat en slaapzak in één.


Categorie: Slapen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...