Dekenslaapzak & mummyslaapzak

Een dekenslaapzak wordt ook wel een dekenmodel genoemd. Dit model is rechthoekig qua vorm. Aan de onderkant is het even breed als aan de bovenkant. De tegenhanger van dit model heet de mummyslaapzak. Mensen die wat meer willen bewegen in de nacht kiezen graag dit type model slaapzak. Je kan dit model gebruiken als deken en als slaapzak. Je ritst het dus eenvoudig open en gebruikt het als deken. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn als het wat warmer is buiten. Voorbeeld: Lowland Ranger Comfort NC

Voordelen van een dekenslaapzak

  • Vaak lagere prijs dan mummieslaapzak
  • Beter geschikt als familieslaapzak
  • Meer bewegingsvrijheid
mummyslaapzak

Een mummyslaapzak wordt ook wel mummieslaapzaak of mummymodel genoemd. Dit model is de tegenhanger van de dekenslaapzak. Er gaat bij normale slaapzakken echter veel warmte verloren, omdat deze slaapzakken niet goed aansluiten op het lichaam. De mummyslaapzak sluit wel een stuk beter aan. Aan de bovenkant is het model breder, bij de benen een stuk smaller. Het is dus vooral erg handig voor de koude nachten. Mensen die op expeditie gaan kiezen vaak voor dit model.

Voordelen van mummyslaapzakken

  • Warm, omdat er minder warmte verloren gaat
  • Kleiner qua omvang, dus kleinere pakmaat
  • Erg goed geschikt voor extremere koude temperaturen
Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie