Festival International Film & Livre D’aventure

Festival International Film & Livre D’aventure

Ieder jaar vind je het Festival International Film & Livre D’aventure plaats in La Rochelle. Volgend jaar vindt het festival plaats van 15 tot 21 november 2021. Hopelijk dit jaar weer live in plaats van online.

Over het Festival International Film & Livre D’aventure La Rochelle

Tijdens het festival worden verschillende films en boeken uitgelicht waarin avonturiers, ontdekkingsreizigers en extreme sporters vaak een hoofdrol spelen. Na het kijken van de video’s raak je helemaal geïnspireerd om ook zelf weer op ontdekkingstocht te gaan in het buitenland. Op de social media kanalen zoals YouTube en Facebook kan je ook trailers bekijken, teasers en filmpjes die gemaakt zijn op de avond zelf. Denk aan de uitreiking van prijzen en interviews die op de avond zelf worden gehouden.

Onboard, the transcontinental race

Voor ons als fietsliefhebbers viel het oog meteen op Onboard, the transcontinental race. Deze documentaire gaat over de transcontinental race, een van de zwaarste ultra fietstochten in Europa. Je ziet de oogverblindende natuur en omgevingen waar de fietsers doorheen rijden. Ook zie je hoe de fietsers moeten afzien en hoeveel plezier ze hebben. Een ultrafietstocht is meer dan een fietstocht alleen. Om binnen de tijd te kunnen finishen moeten de fietsers ook ’s nachts door blijven fietsen. Hierdoor is het niet alleen lichamelijk maar ook mentaal zwaar. Hoe een deelnemer het mooi verwoordt: “It’s an extreme experience in more ways than I thought it was going to be”. Doorgaan ook met de hitte, vermoeidheid en honger

Steun aan het milieu

Het La Rochelle Adventure Film Festival is al jaren aangesloten bij 1% for the Planet. Dit wil zeggen dat ze 1% van het jaarlijkse budget schenken aan stichtingen of verenigingen die zich inzetten voor het behoud van het milieu en de biodiversiteit. Sinds 2011 wordt de 1% van het festival geschonken aan verschillende verenigingen. De eerste vereniging is Echo-Mer die zich inzet voor milieuvriendelijker varen en de ontwikkeling van ecologisch burgerschap. Daarna komt Naturevolution die werkt aan het behoud van onbekende en bedreigde natuurlijke omgevingen over de hele wereld. Ook wordt er een deel gegeven aan Wings for Life die zich inzet voor het ontdekken en begrijpen van het leven van bijen.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie