Festival International Film & Livre D’aventure

Festival International Film & Livre D’aventure

Ieder jaar vind je het Festival International Film & Livre D’aventure plaats in La Rochelle. In 2024 vind het Festival International Film & Livre D’aventure plaats van 10 tot 17 november 2024. Het is een filmfestival met films waarin avonturiers en extreme sporters vaak een hoofdrol spelen. Op het YouTube kanaal van het filmfestival vind je meerdere teasers en trailers van de films die je tijdens het festival kan bekijken.

Over het Festival International Film & Livre D’aventure La Rochelle

Tijdens het festival International Film & Livre D’aventure worden verschillende films en boeken uitgelicht waarin avonturiers, ontdekkingsreizigers en extreme sporters vaak een hoofdrol spelen. Na het kijken van de video’s raak je helemaal geïnspireerd om ook zelf weer op ontdekkingstocht te gaan in het buitenland. Op de social media kanalen zoals YouTube en Facebook kan je ook trailers bekijken, teasers en filmpjes die gemaakt zijn op de avond zelf. Denk aan de uitreiking van prijzen en interviews die op de avond zelf worden gehouden.

Festival International Film & Livre D’aventure 2024

In 2024 vind dit filmfestival plaats van 10 tot 17 november. Ik ben nu al benieuwd naar de films die er tijdens deze editie worden getoond. Wanneer de films bekend worden gemaakt zal ik deze blog bijwerken en alle films erin zetten.

Onboard, the transcontinental race

Voor ons als fietsliefhebbers viel het oog in 2020 meteen op Onboard, the transcontinental race. Deze documentaire gaat over de transcontinental race, een van de zwaarste ultra fietstochten in Europa. Je ziet de oogverblindende natuur en omgevingen waar de fietsers doorheen rijden. Ook zie je hoe de fietsers moeten afzien en hoeveel plezier ze hebben. Een ultrafietstocht is meer dan een fietstocht alleen. Om binnen de tijd te kunnen finishen moeten de fietsers ook ’s nachts door blijven fietsen. Hierdoor is het niet alleen lichamelijk maar ook mentaal zwaar. Doorgaan ook met de hitte, vermoeidheid en honger. Hun fietsen zijn bepakt met bikepacking fietstassen.

Deelnemer Transcontinental race: “It’s an extreme experience in more ways than I thought it was going to be”.

Steun aan het milieu

Het La Rochelle Adventure Film Festival is al jaren aangesloten bij 1% for the Planet. Dit wil zeggen dat ze 1% van het jaarlijkse budget schenken aan stichtingen of verenigingen die zich inzetten voor het behoud van het milieu en de biodiversiteit. Sinds 2011 wordt de 1% van het festival geschonken aan verschillende verenigingen. De eerste vereniging is Echo-Mer die zich inzet voor milieuvriendelijker varen en de ontwikkeling van ecologisch burgerschap. Daarna komt Naturevolution die werkt aan het behoud van onbekende en bedreigde natuurlijke omgevingen over de hele wereld. Ook wordt er een deel gegeven aan Wings for Life die zich inzet voor het ontdekken en begrijpen van het leven van bijen.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Puck

Puck is de medeoprichter van Outdoornow. Ze vindt niks lekkerder dan actief bezig zijn in de buitenlucht. Zo houdt ze van fietsen, wandelen met de honden en trailrunning. Ze gaat graag op avontuur om nieuwe routes te ontdekken met behulp van een navigatiesysteem.
Share to...