Godox ML-150 Macro Ring Flash review en foto’s

Godox ML-150 review ring flits ringflitser ring flash ML150

Ik heb sinds kort een prachtige macro lens in huis (deze lens). Macrofotografie heeft mij altijd al erg getrokken. Erg leuk dat ik hiermee een hele nieuwe tak van fotografie kan gaan ontdekken. Ik merkte al snel dat in sommige situaties het lastig was om de optimale lichtomstandigheden te krijgen. Vooral bij het fotograferen van insecten en planten waar weinig licht was. Je ziet dan snel schaduwen die je helemaal niet wilt zien. Voor macrofotografie wordt er vaak gebruikgemaakt van een ringfitser. Omdat ik niet dit eerst wilde uittesten, kocht ik een goedkoper model. Ik kwam uit bij de  Godox ML-150 Macro Ring Flash. Ik heb de flitser uitgebreid uitgetest. Hieronder lees je mijn bevindingen met deze goedkope ringflitser en zie je enkele foto’s die ik gemaakt heb met de diverse flitsintensiteiten.

Wat is de Godox ML-150 Macro Ring Flash?

De Godox ML-150 Macro Ring Flash is een ringflitser. Je plaatst deze op de lens op een adapterring. Er worden diverse adapterringen meegeleverd. Vaak zijn dit de 49, 52, 55, 58, 62 en 67 millimeter ringen. Dit getal slaat op de filtermaat. In het geval van mijn lens was de 49mm de juiste adapterring. De ring monteer je op de lens en de control unit plaats je op de flitsschoen / hotshoe van de camera. Het kan zijn dat je een adapter nodig hebt, afhankelijk van de camera waar je de ringflitser op wilt gebruiken. In het control unit gaan vier batterijen. Je flitst met een richtgetal van 10 bij ISO 100. De output stel je zelf in op de control unit. Deze lichtintensiteit kun je gebruiken in 1/16, 1/8, 1/4, 1/2 of 1/1.

Godox ML-150 Macro Ring Flash
Links: control unit. Rechtsboven: adapterringen. Rechtsonder: flitser

Goed om te weten: Je kan de Godox ML-150 direct op de flitsschoen van de Sony A7III (ILCE-7M3) zetten. Je hebt hier geen extra adapter voor nodig! Ik heb mij werkelijk suf gezocht naar deze informatie..

Godox ML-150 kopen: aanbiedingen en prijzen vergelijken

Ben je een macrofotograaf of wil je eens wat ander licht voor portretfoto’s? Dan kun je de Godox ML-150 zeker overwegen. Hieronder zie je de ringflitser in de winkel:

Foto’s gemaakt met de verschillende lichtintensiteiten

De volgende foto’s zijn gemaakt in alle standen die de Godox ML-150 biedt. De foto’s heb ik geschoten in RAW en niet bewerkt. Formaat wel kleiner gemaakt, want anders vindt de server van deze website het niet heel fijn. 😉

Flitsintensiteit 1/16 - Godox ML-150
Flitsintensiteit 1/16
Flitsintensiteit 1/8 - Godox ML-150
Flitsintensiteit 1/8
Flitsintensiteit 1/4- Godox ML-150
Flitsintensiteit 1/4
Flitsintensiteit 1/2- Godox ML-150
Flitsintensiteit 1/2
Flitsintensiteit 1/1 - Godox ML-150
Flitsintensiteit 1/1

Mijn ervaring met de ML-150 van Godox

De ringflitser heeft een adviesprijs van €69,00. Mijn verwachtingen waren hier dan ook op afgesteld. Het geheel wordt geleverd in een stevige doos met daarin een korte gebruiksaanwijzing. Je draait de adapterring op de lens, net zoals je bijvoorbeeld een ronde polarisatiefilter op een lens draait. Daarna schuif je het flitsgedeelte over de adapterring. De control unit schuif je in de hotshoe van de camera. Dit zit allemaal stevig. Hoewel het wat plastic aanvoelt en eruitziet, vond ik het wel meevallen toen het eenmaal op mijn camera zat.

De intensiteit regel je eenvoudig op de control unit. Dit is wel even wat uitzoekwerk per foto voordat je het helemaal onder de knie hebt. De flitser geeft een mooi en vol licht. De flits is ook snel opgeladen. De batterijen zijn tijdens mijn 5 uitgebreide testen nog niet leeg.

 Een prima instapflitser voor beginners met macrofotografie en mensen die portretfoto’s maken en een ringlicht in de ogen van de geportretteerde wilt hebben. Gevorderde fotografen kunnen beter een stapje hoger gaan in prijssegment, waar TTL de norm is. Je moet de ML-150 namelijk handmatig instellen. Het licht wordt niet gemeten Trough The Lens. Ik heb de ML-150 om deze reden weer retour gestuurd, maar als je dit geen probleem vindt, dan is het zeker geen slechte aankoop. Voor is het wel een dealbreaker.

Voordelen

  • Goedkoop
  • Vol en rond licht
  • Ideaal voor (beginnende) macrofotografen

Nadelen

  • Geen TTL, waardoor je zelf de belichting moet instellen
  • Geheel voelt wat plastic aan
  • Geen beschermtasje meegeleverd
Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie