Beekhuizerzand: een prachtig en fotogeniek stukje Veluwe

Beekhuizerzand

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ik heb recent een prachtige landschapsfotografie workshop gedaan. Deze werd gehouden nabij Harderwijk in het stuifzandgebied Beekhuizerzand. Hoewel ik hier nog nooit was geweest, had ik natuurlijk wel op Instagram gespiekt naar de foto’s. Het is een gebied ter grootte van ongeveer 200 hectare. Het gebied wordt gekenmerkt door de prachtige zandverstuiving, heuvels en unieke flora en fauna. Je komt hier bijvoorbeeld korstmos tegen en de zandhagedis. Daarnaast kom je ook de duinpieper, nachtzwaluw en diverse leeuweriken tegen. Een erg veelzijdig en fotogeniek gebied in Nederland.

Hoe kom je er? Locatie Beekhuizerzand en parkeren

Het gebied ligt in de buurt van Harderwijk. Een plaats die voor veel mensen vrij centraal is. Voor ons was het ongeveer een uur rijden. Wij parkeerden bij Parkeerplaats Brug in Hierden. Deze ligt op de parallelweg naast de fietsbrug naar Hierden en Harderwijk. Vanaf de parkeerplaats loop je over de fietsbrug over de A28 direct naar de zandbestuiving Beekhuizerzand. Een werkelijk magisch gebied.

Wat kan je er doen?

Het veelzijdige gebied is erg populair bij wandelaars, fietsers, hardlopers, mountainbikers en fotografen. Wij zijn tijdens de 4 uur durende fotoworkshop van elke categorie meerdere mensen tegen gekomen. Het is een veelzijdig gebied, waar ook fietspaden doorheen lopen. Je kan Beekhuizerzand bijvoorbeeld prima met de fiets bereiken (10 minuten vanaf bebouwde kom van Harderwijk) tussen Fietsknooppunten 50 en 53. Fotografen komen er vaak in de ochtend en avond om de prachtige zonsopgang en zonsondergang te fotograferen. Overdag vinden er soms ook portretshoots plaats. Recreëren kan je er de gehele dag doen.

Tip: Wil je zien wat je er allemaal kan doen? Dan is het leuk om deze locatie te bekijken op Instagram via deze link.  

Zonsondergang Beekhuizerzand

Wij gingen een aantal uur voor de zonsondergang op pad door het gebied. Uiteindelijk hadden we erg veel geluk. De zonsondergang was die avond echt prachtig. Deze hebben we natuurlijk vanuit meerdere hoeken op de foto gezet.

Beekhuizerzand zonsondergang
Beekhuizerzand locatie
Beekhuizerzand parkeren
Beekhuizerzand foto Harderwijk

Lenzen en camera die ik bij me had

Ik heb voor de foto’s die je dit artikel kan zien gebruikgemaakt van twee lenzen en één camera. Deze zie je hieronder:


Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...