Zonnebrand wintersport: Soorten en merken ski zonnebrand

Zonnebrand wintersport

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer je op wintersport gaat is het belangrijk om je goed in te smeren. Bij een heldere blauwe lucht en een lekker zonnetje zal je anders al snel verbranden. Dit heeft ook te maken met de weerkaatsing van de UV straling door de sneeuw en met het feit dat je huid in de wintersport maanden nog niet veel zon heeft gezien. Er zijn verschillende merken die speciale zonnebrand voor wintersporters in het assortiment hebben. In deze blog vind je een zonnebrand wintersport overzicht.

Zonnebrand wintersport

Misschien vraag je je af waarom je een speciale wintersport zonnebrand aan zou moeten schaffen en waarin een zonnebrand voor wintersport verschilt van een “gewone” zonnebrand. Een aantal redenen waarom zonnebrand zo belangrijk is tijdens wintersport hebben we al eerder benoemd. Onder andere omdat je huid nog niet zo aan de zon gewend is in deze tijd van het jaar, de uv-straling weerkaatst in de sneeuw (en ijs) en de berglucht vaak schoner is waardoor er minder stofdeeltjes in de lucht zitten die straling tegenhouden.

Kenmerken van zonnebrand wintersport

Omdat het erg koud kan zijn als je op wintersport gaat is het belangrijk om te kiezen voor zonnebrand die weinig water bevat (het water in de zonnebrand kan namelijk bevriezen). Om uitdroging van de huid door de kou te voorkomen kan je ook gebruik maken van een verzorgende zonnebrandcrème. Vergeet ook je lippen niet te beschermen tegen de zon en uitdroging! Dit kan met een speciale lippenbalsem met uv-bescherming.

Overzicht zonnebrand voor wintersport

Ben jij benieuwd naar de merken en soorten zonnebrand die geschikt zijn voor wintersport? Wij hebben een aantal wintersport zonnebrand producten op een rij gezet.

Nivea Sun Alpin

Nivea Sun heeft een speciale Alprin zonnebrandcrème die geschikt is voor tijdens wintersport. Deze gezichtscrème heeft SPF 50 bescherming en beschermt de huid daarnaast ook nog eens tegen de kou. Wij hebben deze zonnebrandcrème voor het gezicht ook zelf in huis en we zijn er erg tevreden over. De crème houdt je huid de hele dag goed gehydrateerd.

Piz Buin Mountain

Van het merk Piz Buin vind je verschillende zonbescherming producten voor wintersport onder de “Mountain” lijn. Deze zijn verkrijgbaar met factor 15, 30 en 50. Ook is er een lippenstift verkrijgbaar met SPF 30. Voor de meeste wintersporters zal deze zonnebrandcrème de meest bekende zijn. Zo worden ze veel verkocht in wintersportgebieden. Ook heeft deze zonnebrandcrème een kenmerkende geur.

Garnier Ambre Solaire UV Ski

Deze UVSKI zonnebrand is geschikt voor volwassenen en kinderen. Het is een hypoallergeen crème zonder parfum en beschermt tegen UV straling en tegen een koud klimaat.

Riemann P20

De Riemann P20 is een ideaal zonbescherming product. Je smeert het één keer per dag op en je bent de hele dag beschermd. Ook is deze zonnebrand water-resistent, hij biedt ook bescherming wanneer je veel zweet of hebt gezwommen.

Lippenbalsem met SPF

Vergeet tijdens een wintersportvakantie ook de lippenbalsem met SPF niet. Deze beschermt je lippen tegen uitdroging door de kou en tegen de zon.


Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

1 gedachte over “Zonnebrand wintersport: Soorten en merken ski zonnebrand”

  1. U heeft niets geschreven over de samenstelling van de verschillende merken. Bv, het is belangrijk dat de zonnebrand crème zink en/of titanium oxide bevat.

Reacties zijn gesloten.

Share to...