ISM zadel voor bikepacking

ISM zadel

Zadels van het merk ISM zijn erg populair onder triatleten. De uitsparing in het midden van het zadel en de kortere lengte zorgen er namelijk voor dat je tijdens het fietsen geen last krijgt van een dood gevoel of pijnlijke schuurplekken. Zeker wanneer je in de aeropositie zit kan je hier namelijk flink veel last van krijgen. Echter zijn er ook speciale modellen van het ISM zadel voor toerfietsen, mountainbikes en racefietsen. Deze modellen bieden dezelfde voordelen. Ideaal dus wanneer je graag pijnvrij lange stukken wilt kunnen fietsen.

Wat maakt de ISM zadels zo bijzonder?

Ten eerste valt meteen het uiterlijk van het ISM zadel op. De neus is een stuk korter dan een “normaal” zadel en je vindt een uitsparing in het midden van het zadel. Op een normaal zadel zijn de weke delen één van de drukpunten naast de zitbotten. Op een ISM zadel wordt het drukpunt verplaatst van de weke delen naar het schaambeen. Dit maakt het zadel ook geschikt voor mannen met prostaatproblemen.

ISM zadel kopen

Een ISM zadel is niet perse het goedkoopste zadel op de markt. Wanneer je dit zadel via Wiggle koopt ontvang je vaak mooie kortingen. Dit scheelt enorm qua prijs.

Verschillende zadelvormen

De zadels van het merk ISM zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Per categorie heb je vaak de keuze uit verschillende soorten paddings. Zo kan je zelf kiezen of je een hard zadel wilt of juist een zachter zadel. Ook de zachtere zadels zijn zo ontworpen dat je niet zo ver doorzakt dat je op het harde deel van het zadel zit.

Het ISM zadel op de fiets plaatsen

Omdat een ISM zadel zo anders is dan de meeste zadels moet je het zadel ook op een andere manier op de fiets zetten. Zo mag de afstand tussen de punt van het zadel en het stuur groter zijn. Ook moet het zadel misschien iets lager gezet worden dan een normaal zadel. ISM heeft verschillende instructievideo’s gemaakt met tips voor het op de juiste manier plaatsen van het zadel. Er zijn verschillende video’s voor racefietsen, triathlonfietsen, mountainbikes, stadsfietsen en ga zo maar door. Je zal waarschijnlijk moeten wennen aan dit zadel. Begin dus eerst met het fietsen van kortere stukken dan je gewend bent. Wanneer je op het zadel zit zou je 2 tot 3 vingers van het zadel aan de achterkant van het lichaam moeten zien. De bevestigingsarmen zouden parallel moeten zijn met de grond. Vanaf daar kan je besluiten om de voorkant van het zadel iets lager te zetten en de achterkant iets hoger.

ISM zadel voor vrouwen

Er is geen speciaal vrouwenzadel van het merk ISM. Toch zijn de zadels ook geschikt voor het vrouwenlichaam. Bij vrouwen kunnen de zitbotten iets verder uit elkaar staan. Het is dan wel slim om te kijken naar een model ISM zadel dat iets breder is.

Uitgelichte afbeelding: coen-van-den-broek op Unsplash


Categorie: Bikepacking

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.
Share to...