Kampeerwinkels in Nederland: Een overzicht

Kampeerwinkels in Nederland

Wil jij je alvast gaan voorbereiden op een komende (kampeer-) vakantie? Dan zijn er verschillende kampeerwinkels in Nederland waar je een bezoekje aan kan brengen. In deze blog vind je een overzicht van meerdere bekende kampeerwinkels in Nederland.

Kampeerwinkels in Nederland: Een overzicht

Hieronder vind je een lijst met kampeerwinkels in Nederland. Klik op de naam van de winkel om een bezoekje te brengen aan de webwinkel.

Decathlon: Bekend om de goede prijs/kwaliteit verhouding

decathlon logo

De Decathlon staat als winkel bekend om de goede prijs/kwaliteit verhouding. Het assortiment bij deze (web-)winkel is enorm uitgebreid. Je vind er álles voor verschillende sporten zoals kleding, accessoires en meer. Bijna alle sporten worden er vertegenwoordigd. Denk hierbij niet alleen aan fietsen, wandelen, hardlopen en voetbal maar ook aan fitness, paardrijden, watersporten en nog veel meer. Naast de producten voor verschillende sporten vind je ook alles voor het outdoor leven en voor kamperen. Hierbij kan je denken aan tenten, slaapzakken en matjes, luchtbedden, kampeerstoelen en tafels, alles voor koken en drinken en andere kampeerartikelen. Er is zelfs een speciale collectie verkrijgbaar voor bikepacking. Deze collectie bestaat uit bikepacking tassen, speciale kleding en zelfs fietsen.

Vrijbuiter: Eén van de grootste kampeerwinkels in Nederland

vrijbuiter

Bij Vrijbuiter vind je een ruim assortiment aan outdoor kleding, schoenen (denk aan wandelschoenen en sandalen), alles voor wintersport, tuinbenodigdheden, tenten en andere kampeerartikelen. Je vind alle producten in de webwinkel maar je kan uiteraard ook een bezoekje brengen aan één van de fysieke winkels. Bezoek bijvoorbeeld de Vrijbuiter winkel in Gouda, Roermond of Zaandam om alles in te slaan voor jouw komende vakantie. Bij Vrijbuiter vind je misschien wel het meest uitgebreide assortiment voor kampeerders. Zo vind je hier ook alles voor jouw auto, camper of caravan. Vrijbuiter is misschien wel een van onze favoriete kampeerwinkels in Nederland. Deze webwinkel heeft ook een eigen merk genaamd Redwood.

Kampeerwereld: Alles voor outdoor en kampeervakanties

Kampeerwereld Hendriks heeft een grote online webwinkel. Wil je liever naar de fysieke winkel? Dan kan je een bezoekje brengen aan de winkel op de Veluwe in Ermelo. In de Kampeerwereld webwinkel vind je (lichtgewicht) tenten, elektrische kachels, outdoor kleding, wandelschoenen, tenten, slaapmatten, kampeermeubels, slaapzakken en nog veel meer kampeerbenodigdheden. Het is zowel een kampeerwinkel als een outdoor winkel. Ook voor trektochten en lichtgewicht reizen kan je hier terecht. In het tentenatelier worden tenten gemaakt, vermaakt én gerepareerd!

Soellaart: Gespecialiseerd in wintersport en outdoor

soellaart logo 2

Soellaart is een winkel gespecialiseerd op het gebied van outdoor, kampeerbenodigdheden en alles wat je nodig hebt voor wintersport. Wil je liever een bezoekje brengen aan de fysieke winkel? Dan vind je deze in de Haarlemse binnenstad. In de webwinkel navigeer je makkelijk naar de producten die je zoekt. Of je nou op zoek bent naar wintersportbenodigdheden, tenten, slaapuitrusting en ga zo maar door. Je vind bij Soellaart een zeer uitgebreide collectie.

Bever: Eén van de meest bekende kampeerwinkels in Nederland

Bever

Bever is bij veel mensen misschien wel één van de meest bekende kampeerwinkels in Nederland. Je vind fysieke Bever winkels terug in veel verschillende plaatsen. In de webwinkel vind je allereerst een ruime collectie met outdoor kleding voor verschillende sportieve activiteiten. Hierbij kan je denken aan fietsen, wandelen, klimmen en aan wintersport. Ook voor reizen en kamperen vind je verschillende producten zoals tenten, meubels, kookgerei, slaapzakken en slaapmatten en nog veel meer.

Fietsvakantiewinkel: Alles voor jouw komende fietsvakanties

Wil jij je gaan voorbereiden op een fietsvakantie? Dan kan je bijna niet zonder de fietsvakantiewinkel. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor jouw fietsvakantie. Zo begint het bij het uitzoeken van de fietsgidsen en fietskaarten die je kunt gebruiken om jouw reis te plannen. Kies bijvoorbeeld voor één van de routes die behoren tot het fietsweb in Europa. Tijdens jouw fietstocht kan je gebruik maken van GPS-elektronica. Na het bepalen van de route kan je kijken naar de verschillende benodigdheden. Denk aan goede fietstassen en alles voor op en aan de fiets, een kampeeruitrusting bestaande uit fietstenten, slaapmatjes en slaapzakken, kookbenodigdheden en meer. Als laatste vind je in de fietsvakantiewinkel ook nog fietskleding. Een goede fietsbroek is onmisbaar tijdens een fietstocht. Ook de juiste fietsschoenen en goede regenkleding heb je nodig. Deze kleding vind je bij fietsvakantiewinkel.

Nomad: Van kleding tot slaapbenodigdheden en tenten

In de Nomad webwinkel vind je outdoorkleding zoals thermokleding, sokken, handschoenen, fleecevesten en fleecetruien. Ook vind je in deze webwinkel meerdere producten voor reizen, kamperen en bikepacking. Hierbij kan je denken aan slaapzakken, slaapmatten, hangmatten, tenten, stoelen en tafels. In de webwinkel kan je tijdens jouw zoektocht makkelijk selecteren op verschillende kenmerken. Zo kan je specifiek op zoek gaan naar benodigdheden voor bikepacking, lichtgewicht kamperen, bushcraft of kamperen met de hele familie. Ben je op zoek naar een goede rugzak? Dan vind je bij Nomad rugzakken voor dagtochten, meerdaagse wandeltochten en dagelijks gebruik.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


2 gedachten over “Kampeerwinkels in Nederland: Een overzicht”

    • Beste Truus,

      Heel, heel erg bedankt voor je reactie. Deze lijst is inderdaad verre, verre van compleet. Wij hebben echter ook nergens geschreven dat dit een lijst is met álle kampeerwinkels in Nederland. Mocht je aanvullingen hebben zijn deze uiteraard van harte welkom! Dan kunnen we deze lijst helemaal, maar dan ook helemaal compleet maken.

      Beantwoorden

Plaats een reactie