Landal Het Vennenbos: In de bossen van de Brabantse Kempen

Landal het Vennenbos

Eind oktober gaan wij voor een lang weekend naar Landal Het Vennenbos. In dit park zijn we al een aantal keer eerder geweest. Uiteraard gaan ook deze keer onze twee honden mee. Achter het park vind je een stuk bos dat losloopgebied is voor honden. Vanaf het park kan je prachtig wandelen, hardlopen en mountainbiken in de Brabantse Kempen. Ook heb je in de omgeving veel leuke plekken voor uitstapjes. In deze blog lees je meer over het park en over wat er allemaal te doen is in de omgeving voor outdoorliefhebbers.

Landal Het Vennenbos

Het Vennenbos

Hapert – Noord-Brabant – Nederland

Landal Het Vennenbos is een vakantiepark dat zeer geschikt is voor families. Zo is er een overdekte Park Plaza waar van alles te doen is. Je kan hier wat eten of drinken, je hebt er een supermarkt, een snackbar, een winkeltje en een speelhal. Ook heb je er een subtropisch zwemparadijs waar je je goed kan vermaken wanneer het regenachtig weer is. Buiten is er ook van alles te beleven. Zo heeft het park onder andere een kinderboerderij. In de buurt kan je een bezoekje brengen aan de outlet in Roermond, de Abdij der Trappisten van Westmalle, Turnhout of de Hypermarkt Carrefour SCHOTEN.

Losloopgebied achter het vakantiepark Landal Het Vennenbos

Achter het vakantiepark Landal Het Vennenbos vind je een stuk bos dat losloopgebied is. Aan de achterzijde van het bos vind je een weg waar je over kan via een brug. Aan de andere kant van de weg vind je een nog groter bos en een grote heide. Op de onderstaande foto zie je een kaart die je vindt wanneer je het bos in loopt op het park. Hier zie je ook waar het losloopgebied is en welke wandelroutes en natuurgebieden je nog meer kan bezoeken in de buurt van het park.

Het Vennenbos losloopgebied
Het Vennenbos losloopgebied

Wandelen vanaf Landal het Vennenbos

Aan de achterzijde van het park vind je een doorgang naar het bos. Het eerste stuk bos waar je in loopt is losloopgebied. Aan de achterzijde van dit stuk bos vind je aan de rechterzijde een brug. Wanneer je over deze brug bent gelopen vind je een nog groter stuk natuurgebied met verschillende fiets- en wandelpaden. Hier zijn ook verschillende wandelroutes uitgezet, zoals de Cartierheide wandeling van 7 km en de bosbessen en heide wandeling van 3 km. Je kan wandelen door de boswachterij Eersel en de Hapertse Heide.

Mountainbiken vanaf Landal het Vennenbos

Er zijn verschillende mountainbikeroutes die je kunt volgen vanaf Landal Het Vennenbos. Je download de GPX-bestanden en zet deze makkelijk en snel op een fietsnavigatiesysteem. Slim is om dit al te doen voordat je op vakantie gaat, zo kan je meteen op pad! Start vanaf het park of vanaf een plek in de buurt van het park Landal Het Vennenbos. Bekijk hier een aantal mountainbikeroutes op Wikiloc.

Landal het Vennenbos

Meer Landal parken in Noord-Brabant

Landal Het Vennenbos is niet het enige Landal park in Noord-Brabant. Naast dit park zijn er nog 4 andere vakantieparken te vinden. Eén park bestaat uit verschillende vakantievilla’s. Hieronder hebben wij alle parken op een rijtje gezet.

Landal het Vennenbos

De Vers

Overloon – Noord-Brabant – Nederland

Vakantiepark de Vers ligt aan de Overloonsche Duinen. Op het park vind je een overdekt zwembad, een winkel en een restaurant. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen en is er een voetbalveld waar ze zich goed kunnen vermaken. Ben jij van plan om lekker te gaan mountainbiken? Dan is het goed om te weten dat het park een speciale fietsspoelplaats heeft. Ook is er een dogwash voor de honden die zich flink hebben uitgeleefd.

Vakantievilla’s Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Noord-Brabant – Nederland

De vakantievilla’s van Landal park Kaatsheuvel liggen aan de Loonse en Drunense Duinen, een prachtig groot natuurgebied. In de Loonse en Drunense Duinen kan je prachtig wandelen en mountainbiken. Ook is het een geweldige plek om paard te rijden. Op het park vind je een overdekt zwembad waar je je goed kan vermaken. Ook zit je vlakbij de Efteling.

Duc de Brabant

Diessen-Baarschot – Noord-Brabant – Nederland

Op het vakantiepark vind je een verwarmd openluchtzwembad, ideaal om gebruik van te maken in de zomer. Vanaf het park wandel je zo het Landgoed Gorp & Roovert in. Fietsen kan mooi in Landgoed De Utrecht. In de buurt van Duc de Brabant vind je een uitkijktoren waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de Brabantse bossen en het vennengebied. Een bezoekje aan de Efteling of aan Safaripark Beekse Bergen is ook nog mogelijk.

Klein Oisterwijk

Oisterwijk – Noord-Brabant – Nederland

Ga je in de zomer op vakantie? Dan is het goed om te weten dat je bij het park Klein Oisterwijk een grote zwemvijver hebt waar je lekker kan zwemmen en zonnen op de ligweide. Er is zelfs een gezellige beachbar waar je een drankje kunt halen. Ook is er een restaurant met uitzicht op een natuurspeeltuin voor kleine kinderen. Je loopt of fietst zo naar natuurgebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie