Overwinteren in Spanje: Een kennismaking en onze plannen

Overwinteren in Spanje

Deze winter gaan wij op zoek naar een caravan. In oktober 2024 willen wij namelijk graag richting Spanje om daar te overwinteren op een camping in Benicassim. Hier hebben wij al eerder 3 jaar overwinterd, maar dan met een kampeerbus en met een camper. Deze keer willen wij met de caravan gaan. In deze blog lees je alles over onze voorbereidingen, zoals de zoektocht naar een caravan die voldoet aan al onze wensen en alle andere benodigdheden die wij nodig hebben om comfortabel te kunnen kamperen.  

Over onze eerdere reis met kampeerbus en camper

Een aantal jaar geleden hebben wij drie jaar niet in een huis gewoond. Twee jaar hebben wij gewoond in een kampeerbus en het derde jaar in een camper. In de winter verbleven wij in Spanje en in de zomers verbleven wij in Nederland. Net voor de eerste corona persconferentie waren wij weer terug in Nederland.

Over onze reis met de kampeerbus

In het eerste jaar van onze reis reden wij via de Franse kust rustig richting Spanje waar we aan de kant van Barcelona de Pyreneeën over gingen. Daarna reden wij langs de Spaanse kust helemaal naar het zuiden, richting Portugal. Tijdens deze reis richting het zuiden sliepen wij in onze bus voor het eerst op de camping in Benicassim. Dit was voor ons de fijnste camping waar we stonden. De volgende twee jaren reden wij steeds rechtstreeks naar deze camping in Benicassim om daar in de winter te verblijven.

Overwinteren in Spanje

Overwinteren in de camper

Na twee jaar in onze kampeerbus wilden we graag iets meer ruimte en luxe. Daarom verkochten we de kampeerbus en kochten we een ruime camper met alkoof. Deze camper voelde echt aan als ons huisje, we missen hem dan ook nog regelmatig. Het was fijn om zo veel meer ruimte te hebben en om meer opbergruimte te hebben waardoor we alle spullen die we mee hadden netjes op te kunnen bergen.

Overwinteren in Spanje

Voorbereidingen voor het overwinteren in Spanje

Het liefst zouden wij in oktober 2024 weer naar Spanje willen rijden om daar een aantal maanden te overwinteren. Uiteraard weer op de camping in Benicassim, een plek die voor ons aanvoelt als een tweede thuis. In meerdere blogs nemen wij jullie mee in onze voorbereidingen. Zo beschrijven wij onder andere onze zoektocht naar een caravan die voldoet aan onze wensen. Ook zoeken wij een voortent die geschikt is voor een winter in Spanje.

Benicassim: Ons tweede thuis

Toen we hadden bedacht dat we graag weer zouden willen overwinteren in Spanje, hoefden we geen moment na te denken over waar we wilden verblijven. Benicassim voelt voor ons na 3 jaar overwinteren echt als een tweede thuis. De camping ligt op minder dan 100 meter van het strand. Je kan er prachtig fietsen, wandelen en hardlopen in de omgeving. Op minder dan 6 minuten met de auto en 8 minuten met de fiets vind je twee verschillende supermarkten en je bent 23 minuten rijden van de grote plaats Castellón af. In Benicassim vind je ook een zwembad waar je een goedkoop abonnement af kan sluiten en meerdere sportscholen.

Overwinteren in Spanje

Waarom overwinteren met een caravan?

We hebben ervoor gekozen om deze keer op zoek te gaan naar een caravan in plaats van een kampeerbus of een camper. De camper vonden we geweldig qua ruimte. Toch heeft overwinteren in een caravan in onze ogen ook een aantal voordelen. Zo heb je altijd je eigen auto mee waar je makkelijk verschillende plekken mee kan bezoeken. De caravan kan je – wanneer je weer richting Nederland gaat –  in Spanje laten. Deze kan namelijk opgehaald worden door iemand van de caravanstalling en het jaar erna weer op de camping neergezet worden. Ook kan je een mooie voortent aan de caravan zetten waardoor je een stuk meer ruimte hebt. Dit is voor ons erg fijn omdat we nu niet één maar twee honden hebben.


Categorie: Europa reizen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...