Snorkelen: Hier let je op bij de aanschaf van een snorkelmasker

Snorkelmasker

Wil je vaker gaan snorkelen? Dan is het handig om zelf een snorkelmasker te kopen. Je hebt verschillende soorten snorkelmaskers. Hierbij kun je denken aan een klassiek masker, full face masker en een masker speciaal voor kinderen. Als alternatief kan je ook een losse variant kopen. In dit artikel bekijken we alle soorten, bekijk je onze favoriet en geven we informatie waar je op moet letten als je zelf een snorkelmasker kopen gaat.

Favoriet voor volwassenen

Onze favoriet voor volwassenen

Atlantis Full Face Mask

In meerdere maten te koop

Veel zicht onder water

Lens beslaat niet onder water

Go Pro mount meegeleverd


Onze favoriet voor kinderen

Gadgy Duikmasker

Snorkelset én duikbril

Anti-condens

Groot zichtveld

Met handige draagtas

Wat is een snorkelmasker precies?

Een snorkelmasker is een speciaal masker dat wordt gebruikt bij het snorkelen. Het masker bedekt het hele gezicht, inclusief de neus, mond en ogen. Je kan door het vizier goed zien wat er onder water allemaal gebeurt. . Het masker heeft een ingebouwde snorkel, waardoor je niet een aparte snorkel in je mond hoeft te nemen. Het ademen gaat door de neus en de mond, en de uitgeademde lucht wordt via de snorkel naar buiten geleid. Snorkelmaskers zijn er in verschillende maten en materialen en zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Aanbiedingen vergelijken

Hieronder zie je diverse modellen snorkelmaskers in de aanbieding in de webwinkel. Klik op de button om direct naar de webwinkel te gaan.

Eigenschappen van een snorkelmasker bekeken

In de (web)winkel zie je bij de diverse modellen veel specificaties staan. Hieronder hebben we een aantal van deze specificaties uitgelicht en uitgelegd.

Ingebouwde snorkel

De snorkel zit aan het masker vast. Je hoeft dus geen losse snorkel te kopen die je bij het masker gebruikt. Het voordeel is dat je alles in één hebt en dus minder makkelijk een onderdeel kwijt kan raken. Het klassieke model heeft meestal een losse snorkel. De overige maskers hebben vaak wel een ingebouwde snorkel.

Gezichtsveld

Per masker is het verschillend hoeveel zicht je hebt. Je wilt het liefst zo’n groot mogelijk gezichtsveld voor de ogen. Het kan zijn dat het masker wel iets groter wordt qua formaat, maar onder water ga je hier echt veel plezier aan hebben.

Anti-condenslaag

Dit is een laagje dat voorkomt dat het masker beslaat tijdens het snorkelen. Bij veel goedkope maskers, die bijvoorbeeld rechtstreeks van een goedkope leverancier uit o.a. China wordt geïmporteerd, merken we dat dit laagje ontbreekt. Dit beperkt het snorkelplezier en het zicht.

Opvouwbaar model

Dit masker is gemaakt van zacht materiaal, waardoor je het makkelijk op kan vouwen. Dit is ideaal als je een snorkelmasker mee wilt nemen voor op vakanties.

Snorkelmasker kind
Een voorbeeld van een snorkelmasker voor kinderen waarbij je een mondstuk en snorkel hebt. Bij een full face masker heb je geen oncomfortabel mondstuk. Het is maar net wat jij zelf prettig vindt!

Camerahouder

Waar een onderwatercamera vroeger erg duur was, is dat tegenwoordig niet meer zo. Zelfs een GoPro camera voor onder water, die in 8K kwaliteit beelden maakt, is helemaal niet zo duur meer. Op sommige snorkelmaskers zit een bevestiging waarmee je

Overzicht van eigenschappen in een tabel

Hieronder zie je een tabel met daarin een aantal soorten snorkelmaskers met daarbij de eigenschappen die het meest voorkomen.

Soort snorkelmaskerIngebouwde snorkelGroot gezichtsveldAnti-condenslaagGebogen lensHypoallergeenGeschikt voor diep duikenWaterdicht
Klassiek masker
Full face masker
Professioneel masker
Kindermasker
Opvouwbaar masker

Veelgestelde vragen en antwoorden

Kan ik met een snorkelmasker duiken?

Nee, snorkelmaskers zijn niet geschikt om mee te duiken. Ze zijn alleen bedoeld voor het snorkelen aan het oppervlak.

Hoe moet ik mijn snorkelmasker onderhouden?

Spoel je snorkelmasker na gebruik af met schoon water en laat het drogen in de schaduw. Bewaar het masker op een koele, droge plaats en vermijd direct zonlicht.

Kan ik een snorkelmasker gebruiken als ik een baard heb?

Ja, je kunt een snorkelmasker gebruiken met een baard. Het is wel belangrijk om te controleren of de afdichting goed aansluit op je gezicht.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie