De mooiste wandelingen in Europa voor meerdaagse wandeltochten

Mooiste wandelingen europe meerdere dagen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Europa is een prachtig continent vol met geschiedenis, cultuur en de meest indrukwekkende landschappen. Voor wandelliefhebbers is het een echt paradijs. Van het ruige terrein van Schotland tot de pittoreske dorpjes van de Alpen, er is voor ieder niveau wat te vinden in Europa. In dit artikel bekijken we de mooiste wandelingen in Europa, die je niet binnen één dag kan doen. Je leest over 9 wereldberoemde wandelingen voor meerdaagse wandeltochten, waar je helemaal niet zo ver hoef te reizen om bij je startpunt te komen.

De Tour du Mont Blanc – Frankrijk, Italië, Zwitserland

De Tour du Mont Blanc - Frankrijk, Italië, Zwitserland

De Tour du Mont Blanc is een van de meest bekende en populaire wandelroutes in Europa. De route loopt door drie landen: Frankrijk, Italië en Zwitserland. Deze lange route loopt rondom het Mont Blanc-massief. Onderweg heb je een spectaculair uitzicht op gletsjers, besneeuwde bergtoppen en groene valleien. Een enorm veelzijdige wandeling dus. De tocht duurt doorgaans 10 tot 12 dagen en vereist een goede conditie. De route is in totaal ongeveer 170 kilometer lang.

West Highland Way – Schotland

West Highland Way - Schotland

De West Highland Way is het bekendste langeafstandswandelpad in Schotland. Het strekt zich uit over 154 kilometer. Deze prachtige route loopt van Milngavie, net buiten Glasgow, tot Fort William. Onderweg wandel je door de fantastische Schotse Hooglanden, langs lochs, bergen en uitgestrekte heidevelden. De wandeling duurt ongeveer 7 tot 8 dagen en vereist een goede conditie. Onderweg kan je goed overnachten in tal van gezellige Schotse herbergen en B&B’s. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om te kamperen.

Camino de Santiago – Spanje

Camino de Santiago – Spanje

Dit is misschien wel de bekendste route van de lijst. Dit pad staat bekend als de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. De Camino de Santiago bestaat uit een netwerk van oude wandelpaden die door heel Europa lopen en samenkomen in het noordwesten van Spanje. De meest populaire route, de Camino Francés, begint in Saint-Jean-Pied-de-Port in Frankrijk en strekt zich uit over bijna 800 kilometer tot Santiago de Compostela. Afhankelijk van je tempo, duurt de tocht ongeveer 4 tot 5 weken. Een bijzondere tocht, die ook veel mensen uit Nederland en België maken.

Alta Via 1 – Dolomieten, Italië

Alta Via 1 - Dolomieten, Italië

De Alta Via 1 is een van de meest spectaculaire wandelroutes in Europa en loopt dwars door de Dolomieten in Italië. Deze 120 kilometer lange route begint bij het idyllische Lago di Braies en eindigt in Belluno. Reken er maar op dat je er ongeveer 10 dagen mee bezig bent. De Dolomieten staan garant voor adembenemende uitzichten op de wereldberoemde bergtoppen, groene alpenweiden en traditionele berghutten. De Alta Via 1 is zowel geschikt voor ervaren als beginnende wandelaars, maar vereist wel minimaal een goede wandelconditie.

Laugavegur Trek

Laugavegur Trek

De Laugavegur Trek is de bekendste en drukste wandeling van IJsland. Tijdens de wandeling lijkt het net alsof je door een buiitenaards landschap wandelt. Deze 55 kilometer lange route verbindt het geothermische gebied van Landmannalaugar met het groene Thórsmörk-natuurreservaat. De tocht duurt doorgaans 4 tot 6 dagen.

Rota Vicentina – Portugal

Rota Vicentina - Portugal

De Rota Vicentina is een prachtig netwerk van wandelpaden langs de ongerepte westkust van Portugal. De route beslaat in totaal meer dan 450 kilometer en is opgedeeld in twee hoofdtrajecten: de Historische Weg en de Vissersroute. De Historische Weg is een wandeling die je meeneemt door charmante dorpjes en glooiende heuvels. De Vissersroute loopt langs de adembenemende kliffen en verlaten stranden van de Atlantische Oceaan. Afhankelijk van de gekozen route en tempo, kan de wandeling variëren van een week tot enkele weken. Vergeet onderweg niet te genieten van de fantastische Portugese gastvrijheid langs de route en de heerlijke keuken.

De Kerry Way – Ierland

De Kerry Way - Ierland

De Kerry Way is een 214 kilometer lange route die je door het prachtige landschap van het Ierse graafschap Kerry voert. Deze wandeltocht volgt de wilde en ruige Atlantische kustlijn. Je komt langs kliffen, afgewisseld met zandstranden en groene heuvels. De Kerry Way bewandelen gaat je – met een goede wandelconditie ongeveer 9 tot 11 dagen duren.  

Pieterpad – Nederland

Pieterpad - Nederland

Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute in Nederland en strekt zich uit over 498 kilometer van het noorden naar het zuiden van Nederland. De route loopt van Pieterburen in de provincie Groningen tot aan de Sint-Pietersberg in Maastricht. Het Pieterpad neemt je mee door een verscheidenheid aan Nederlandse landschappen, zoals bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Wil je de gehele route in één keer lopen? Dan kun je rekenen – als je stevig doorwandelt – op vier weken wandeltijd. Onderweg zijn er natuurlijk enorm veel horecagelegenheden, hotels, B&B’s en voldoende plekken waar je eten kan kopen of tot rust kan komen. Een fijne route, lekker dicht bij huis!

Rheinsteig – Duitsland

Rheinsteig - Duitsland

De Rheinsteig is een uitdagende wandelroute in Duitsland. De route is 320 kilometer lang en loopt langs de rechteroever van de Rijn. De route begint in Bonn en eindigt in Wiesbaden. Onderweg word je getrakteerd op een veelzijdig landschap, bestaande uit onder andere wijngaarden, burchten, kastelen, en charmante dorpjes. De Rheinsteig is opgedeeld in 21 etappes en duurt doorgaans 15 tot 20 dagen om te voltooien. Vergeet onderweg niet een heerlijke Riesling wijn te proeven op een van de vele wijngaarden die je tijdens de wandeling passeert.


Categorie: Europa reizen

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365
Share to...