Soorten fietskoffers en transporttassen voor fietsen op een rij

Fietskoffer fietsdoos vervoeren vliegtuig

Fanatieke fietsers die op vakantie gaan willen graag hun eigen fiets meenemen. Ga je met het vliegtuig of bus op vakantie, dan kun je er voor kiezen om de fiets te vervoeren in een speciale fietskoffer. Je hebt verschillende soorten transporttassen voor fietsen. Deze zijn gemaakt van verschillende materialen. Elke soort fietskoffer heeft zijn eigen voordelen en nadelen. In dit artikel bekijken we de verschillende soorten bike travel bags en geven we daarbij de voor- en nadelen.

Wist je dat: In het vliegtuig is een fietstas, fietskoffer of fietsdoos in vrijwel alle gevallen verplicht.

Fietskoffer: hardshell en softshell

De meest populaire vorm van het transporteren van de fiets in het vliegtuig is de fietskoffer. Je hebt deze in twee soorten: hardshell en softshell.

Hardcover

De hardshell of hardcover fietskoffer biedt de meeste bescherming voor je fiets tijdens het reizen. Met name tijdens de vliegreis is dit erg fijn. Het nadeel is dat dit soort koffers net wat meer wegen, waardoor je bij sommige maatschappijen ook meer geld moet betalen. Je kan de koffer ook niet opvouwen, waardoor deze ook nog ruimte inneemt in de hotelkamer. Toch kiezen veel mensen voor dit type, omdat het de meest veilige optie is om je fiets over lange aftand te transporteren.

Softshell

De fietskoffer wordt ook in softshell variant gemaakt. De buitenkant is dan zacht. Veel mensen denken dat dit nauwelijks bescherming biedt voor de fiets. Dit is echter niet zo. De ontwikkeling op het gebied van fietskoffers is enorm hard gegaan. De iets duurdere varianten van softshell fietskoffers zijn tegenwoordig van hele goede kwaliteit. Het biedt niet dezelfde bescherming als de hardshell variant, maar komt toch in de buurt. Ideaal voor vervoer in de auto of bus. Sommige mensen die een mountainbike meenemen in het vliegtuig kiezen ook wel voor de softshell koffer. Het voordeel is dat het minder zwaar is en minder ruimte inneemt. Het nadeel is dat de bescherming niet zo goed is als een hardcover variant.

Bike cover voor transport

Een andere populaire manier van het inpakken van de fiets voor een reis is de bike cover. Dit is een tas waar je de fiets in zet. De bovenkant is in sommige gevallen nog vrij. Het wordt voornamelijk gebruikt om de fiets op te bergen in de tuin of op het balkon. In sommige gevallen ook geschikt voor het vervoer van de fiets in de auto of bij een verhuizing. Niet geschikt voor vliegreizen.  

€17,99
Webwinkel.anwb.nl
€17,99
Webwinkel.anwb.nl
€34,99
Decathlon.nl

Fietsdoos

Fietsenmakers krijgen fietsen geleverd in grote kartonnen fietsdozen. Deze zijn prima geschikt om fietsen in te vervoeren. Veel mensen die op fietsvakantie gaan kiezen voor een fietsdoos. Het is goedkoop in aanschaf. Vaak krijg je het zelfs gratis bij de fietsenmaker. In de doos kun je zelf de fiets goed verpakken en daarbij allerlei maatregelen treffen zodat de fiets niet verschuift in de doos tijdens transport.

Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie