Duurzame rugzakken voor lange wandeltochten en huttentochten

Duurzame rugzakken

Wij zijn zelf erg veel bezig met duurzaamheid en duurzame mode. Als wij nieuwe outdoor-producten aanschaffen, letten wij hier extra op. Je hebt tegenwoordig enorm veel keuze in duurzame producten. Steeds meer bedrijven zien het belang in van duurzaamheid, en gelukkig ook steeds meer consumenten. Op het gebied van rugzakken voor lange wandeltochten, zoals een huttentocht, heb je enorm veel keuze. Wij letten – naast de standaard dingen waar je op moet letten als je een hike rugzak koopt – op of er gebruik is gemaakt van PFC’s en of het op ethische wijze is geproduceerd. In dit artikel zie je een aantal van onze favoriete rugzakken die het label duurzaam verdienen.

Vaude Brenta 30 Rugzak

Vaude behandelt al haar producten met een speciale ECO Finish. Waar veel andere bedrijven nog gebruik maken van schadelijke PFC’s, doet Vaude het op dat gebied beter. De ECO Finish is namelijk niet schadelijk voor het milieu. De regenhoes van de Vaude trekking rugzak is nog steeds goed waterdicht. Deze rugzak heeft een inhoud van 30 liter en is voorzien van meerdere zijvakken. De rugzak zelf is niet waterdicht, maar er wordt een regenhoes meegeleverd. Een hele goede rugzak voor trekkingtochten en huttentochten. De Brenta 30 rugzak is voorzien van het Fair Wear label.

Osprey Aether 65 Backpack 2021

Ben je op zoek naar een duurzame rugzak met meer inhoud? Dan is de Osprey Aether backpack zeker het overwegen waard. Dankzij het grote volume kun je er veel meer spullen in kwijt. Met een beetje passen en meten kan je er zelfs lange avontuurlijke wandeltochten mee maken. Het grote voordeel is dat de rugzak goed afgesteld kan worden. De regenhoes is gemaakt van DWR (Durable Water Repellent coating) en Bluedesing. Hierdoor is het waterdicht, zonder gebruik te maken van schadelijke stoffen voor mens en milieu. Tevens beschikt het product over het Fair Wear label.

Deuter Aircontact Pro 55+15 SL Rugzak Dames

Deze rugzak is ideaal voor backpackers, hikers en mensen dit huttentochten willen maken. Je kan er zo een lange reis mee maken door bijvoorbeeld Australië of Azië. De rugzak is goed aanpasbaar aan het lichaam. Deuter maakt hiervoor gebruik van het VariSlide systeem. De SL-versie van de Deuter Aircontact is speciaal gemaakt voor het vrouwenlichaam.  Om de backpack waterdicht te maken gebruik je de meegeleverde regenhoes. Deuter impregneert al geruime tijd hun producten op een milieuvriendelijke manier, zoals je hier kan lezen. Ook deze tas heeft het Fair Wear label.

Jack Wolfskin Kalari King 56 Rugzak

De Kalari King rugzak is een sportief model. Het leuke is dat het gemaakt is van gerecycled materiaal. De inhoud van 56 liter is voldoende voor avontuurlijke tochten. Het voordeel is dat je de heupband eenvoudig kan verwijderen. Ook deze Jack Wolfskin rugzak heeft het Fair Wear label. Zo weet je dat het product is gemaakt onder betere omstandigheden. Mensen die aan deze rugzak werken krijgen een eerlijk loon. Er vindt ook geen kinderarbeid plaats bij fabrieken die dit label controleert.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...