Hike rugzak kopen: Hier moet je op letten!

Rugzak hiken

Ben je op zoek naar een goede rugzak of backpack om mee te nemen tijdens het hiken? Dan is het verstandig om op een aantal dingen te letten. Bij korte wandeltochten voldoet een simpele rugtas nog wel, maar bij de meer uitdagende tochten zal je toch meer eisen stellen aan een rugzak. Zo let je op de totale inhoud. Zo weet je zeker dat je alles kwijt kan wat je nodig hebt tijdens een uitdagende wandeling. Ook is het een en ander afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Wil je gewoon altijd lekker doorlopen zonder al te veel stoppen voor een drinkpauze, dan wil je misschien wel een ingebouwd watersysteem in de tas. Dan kan je altijd een slok water nemen! Een hike rugzak kopen kan heel goedkoop in de aanbieding. Soms is het een grotere investering.

Rugzak voor hiken

Een rugzak om mee te hiken vertoond in veel gevallen gelijkenissen met een dagrugzak. De meeste tochten zijn namelijk niet meerdere dagen. Een rugzak gebruik je in dit geval om een dag mee te wandelen. Sommige mensen vinden dit soort tassen ook erg handig om mee te nemen naar werk. Andere mensen kiezen een speciale hikingrugzak uit voor lange avontuurlijke (meerdaagse) wandelingen in het buitenland.

Een noot vooraf: Wat is jouw doel met de rugzak?

Van tevoren is het handig om te bepalen wat je doel is met de rugzak. Wie af en toe een wandeling maakt van niet langer dan een dagdeel heeft hele andere eisen dan iemand die meerdaagse avontuurlijke wandelingen onderneemt. Toch neem je in beiden gevallen veel dezelfde dingen mee. Al heb je voor het laatste doel een grotere rugzak nodig. De onderstaande tekst gaat dan ook van een gemiddelde uit.

Hike rugzak kopen? Hier kan je op letten

Naast persoonlijke voorkeur zoals kleur en merk, let je o.a. op de volgende dingen:

  • Inhoud: Voor korte wandelingen kan je nog prima doen met een rugzak met een inhoud van 20 liter. Voor uitdagende hikes wil je toch wel in de categorie 30l of meer zitten.
  • Hoe makkelijk kan je de spullen indelen: Een goede rugtas voor hikes heeft meerdere vakken waardoor je eenvoudig je spullen terug kan vinden.
  • Water drinksysteem: Dit zie je erg veel terug bij ultralopers (hardlopen) en in de wereld van trailrunning, zoals in de Evadict rugzakken. Wie gaat hiken kán behoefte hebben aan een ingebouwd watersysteem in de rugtas. Natuurlijk kan je ook kijken naar
  • Heupband: Als je veel gewicht in de hiketas gaat stoppen, dan kun je ter extra ondersteuning behoefte hebben aan een extra heupband, zoals je bij backpacks ziet.
  • Weersbestendigheid: Tijdens hikes kun je elk weertype tegenkomen. Als het keihard begint te regenen wil je misschien wel een regenhoes over de tas heen kunnen trekken.

Een aantal voorbeelden van dagrugzakken en hike bags

Klik op de bekijk-knop om er meer over te weten. In het overzicht staan de producten op prijs gesorteerd.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie