Strandtent kopen: Bescherming tegen zon en wind tijdens een dagje strand

strandtent

Een strandtent is ideaal wanneer jij graag een dagje naar het strand gaat. Zeker wanneer je met kinderen naar het strand gaat heeft een strandtent verschillende voordelen. Wil jij een strandtent kopen en hem regelmatig gaan gebruiken? Dan is het belangrijk dat je een stevige tent koopt van een goede kwaliteit. In deze blog lees je meer over de voordelen van het gebruik van een strandtent en de punten waar je op moet letten wanneer je een geschikte strandtent wilt vinden.

De voordelen van een strandtent

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van een strandtent. Ten eerste beschermt de tent jou (en jouw kinderen) tegen de straling van de zon en tegen de wind. Op warme, heldere dagen kan de brandende zon ervoor zorgen dat het erg heet wordt. Een duik in de zee kan zorgen voor de nodige verkoeling, net als de schaduw die de strandtent kan bieden. Verder kan je in de tent alle spullen zandvrij opbergen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de lunch die je van thuis hebt meegenomen. Kleine kinderen kunnen hun middagslaapje in de tent doen.

strandtent

Strandtent kopen: Hier let je op

Strandtenten zijn het hele jaar door verkrijgbaar in verschillende webwinkels. Wil je een strandtent kopen? Zoek dan ook eens naar de term “beachshelter”. Veel producten staan onder deze naam in de webwinkel. Er zijn strandtenten verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Op dagen waar het windstil is heb je misschien voldoende aan een goedkopere strandtent. Wil je ook van het strand kunnen genieten als het harder waait en je gezandstraald wordt zonder bescherming van een tent of windscherm? Dan kan je beter kiezen voor een stevigere en wat duurdere strandtent.

Terra Nation strandtenten

De strandtenten van het merk Terra Nation zijn van een zeer goede kwaliteit. In de ruimere variant is zelfs plaats voor drie personen. Er zitten ventilatiegaten in die je open kan zetten of juist kan sluiten. Gebruikers vinden het fijn dat je de tent makkelijk op kan zetten en weer af kan breken. Ook bij een hogere windkracht blijft de tent stevig op zijn plek staan. Er zitten verschillende zakjes aan die je kan vullen met zand. Hierdoor hoef je niet altijd meteen scheerlijnen vast te zetten als er slechts een klein beetje wind staat.

Goedkope strandtenten

Hieronder vind je een overzicht van een aantal goedkope strandtenten. Deze strandtenten voldoen prima als er niet te veel wind staat. Bij veel wind kan je beter kiezen voor een betere kwaliteit strandtent. Er zijn strandtenten die je zelf moet opzetten en pop-up strandtenten die je makkelijk op kan vouwen na gebruik. Er zijn ook enorm leuke, voordelige strandtentjes en speeltentjes speciaal voor kinderen verkrijgbaar. Hier kunnen kinderen lekker in spelen.

Een andere optie: Het windscherm

Wil je een goede bescherming tegen de wind en iets meer privacy op het strand? Dan kan je ook nog kiezen voor een windscherm. Deze beschermt je nóg beter tegen de wind dan een tent doet. Echter zorgt een windscherm niet altijd voor genoeg schaduw en kan je er niet je spullen in kwijt zoals je dat wel kan in een strandtent.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.