Camping kooktoestel kopen? Deze verschillende soorten zijn er!

camping kooktoestel

Ben jij op zoek naar een geschikt camping kooktoestel voor jouw kampeervakantie? Dan kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen welk kooktoestel het beste bij jouw vakantie en wensen past. Om jou te kunnen helpen om de juiste keuze te maken hebben wij de verschillende soorten camping kooktoestellen op een rij gezet. Iedere soort hebben wij kort beschreven zodat je weet wat de voor en nadelen zijn en waar je op moet letten.

Camping kooktoestel kopen: Webwinkels en merken

Een camping kooktoestel of brander vind je in verschillende (outdoor-) webwinkels en van verschillende merken. Bij outdoor winkels kan je bijvoorbeeld denken aan Bever, Vrijbuiter, Decathlon, Bol.com en meer. Een aantal merken van camping kooktoestellen hebben wij hieronder op een rij gezet. Wanneer je op zoekt gaat naar een kooktoestel zal je echter zien dat er nog veel meer verschillende merken zijn die kooktoestellen in hun assortiment hebben.

 • BioLite
 • Bo-Camp
 • Cadac
 • Campingaz
 • Cobb
 • GSI outdoors
 • Jetboil
 • MSR
 • Optimus
 • Primus
 • Trangia
 • Vango
 • Coleman
 • Campart Travel
 • Gimeg
Camping kooktoestel

Gasbranders: Populair kooktoestel

De meest populaire manier om te koken tijdens een kampeervakantie is het koken op een gasbrander. Er zijn verschillende soorten gasbranders verkrijgbaar. Dit maakt dat ze zeer veelzijdig zijn in het gebruik. Zo kan je een kleine gasbrander prima gebruiken tijdens een trektocht of fietsvakantie omdat hij vrij licht is en makkelijk mee te nemen. Echter heb je ook gasbranders met twee, drie of zelfs vier pitten. Deze zijn ideaal als je met je gezin op vakantie gaat, de ruimte hebt en net zo luxe wilt koken als thuis.

€99,90
Kampeerwereld.nl
€129,90
Kampeerwereld.nl

Benzinebranders

Naast de gasbranders zijn er ook benzinebranders verkrijgbaar. Deze lijken vaak erg op de kleine gasbranders die je mee kan nemen op een trektocht of tijdens een fietsvakantie. Toch wordt de benzinebrander in Nederland een stuk minder vaak verkocht dan de gasbranders. Eén van de redenen waarom een benzinebrander een goede optie is, is omdat benzine overal ter wereld verkrijgbaar is. Een benzinebrander heeft meer kracht en kan je beter gebruiken in zeer koude gebieden. Wel kost het wat meer voorbereiding dan bij een gasbrander voordat je kan koken.

Tip: Twijfel je tussen een gasbrander en een benzinebrander? Dan kan je eventueel ook nog kiezen voor een multifuelbrander of multibrandstof-brander. Deze brander kan zowel branden op gas als op vloeibare brandstof. Hierdoor kan je hem over de hele wereld gebruiken. Naast deze brander bestaat er ook nog een houtgasbrander en een alcoholbrander.

Kookplaten

Heb je meer ruimte om te koken? Bijvoorbeeld omdat je een caravan hebt met een ruime voortent waar je in kan koken? Dan kan je kiezen voor kookplaten. Er zijn verschillende kookplaten op de markt die je kan gebruiken tijdens een kampeervakantie. Je kan kiezen tussen een enkele kookplaat of een dubbele kookplaat. Met een dubbele kookplaat ervaar je bijna dezelfde luxe qua ruimte als dat je thuis aan het koken bent. Bij kookplaten kan je ook denken aan een speciale grillplaat. 

Skottelbraai

De skottelbraai is een ideale en gezellige manier om op de camping óf zelfs in je achtertuin te kunnen koken, gewoon in de buitenlucht! Hij werkt op gas en je kan er op verschillende manieren op koken. Zo kan je er een soort barbecue van maken, een paëllapan op plaatsen en een wokpan. Enorm veelzijdig dus!

Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.