Triban Gravelbike GRVL 900 titanium frame: review en advies

Triban Gravelbike GRVL 900 review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Op zoek naar een fiets waar je naar hartenlust lange ritten mee kan maken over fietspaden, maar ook gravelpaden? Dan is de Triban Gravelbike voor heren GRVL 900 met een prachtig titanium frame het overwegen waard. De fiets is voorzien van een de betrouwbare Shimano GRX 600 40T-11/42 groepset. Triban (een merk van de grote Franse retailer Decathlon) levert met de Triban Gravelbike voor heren GRVL 900 met een titanium frame een bijzondere fiets af. Ik heb de fiets kort kunnen testen. In deze review deel ik mijn bevindingen over deze gravelbike en kijk naar de ervaringen van andere gebruikers. Ik sluit af met een conclusie van de Gravelbike GRVL 900 titanium review met daarbij de voordelen en nadelen.

Prijzen Triban Gravelbike bekijken

Triban Gravelbike GRVL 900 XS S en M


Triban

Gravelbike XS, S en M

Triban Gravelbike GRVL 900 review L en XL


Triban

Gravelbike L en XL

Wat is de Triban Gravelbike GRVL 900 met titanium frame?

De Triban Gravelbike GRVL 900 met titanium frame is een gravelbike, ontworpen voor zowel onverharde als geasfalteerde fietspaden. Deze fiets is uitgerust met een duurzaam en lichtgewicht titanium frame dat trillingen absorbeert, een carbon voorvork voor optimale stuurrespons, en een Shimano GRX 600 groepset die specifiek is ontworpen voor gravelbikes. Het ontwerp van de fiets zorgt voor comfort, precisie en duurzaamheid. Deze fiets ligt vanwege de adviesprijs in de middenklasse van de gravelbikes.

Tip: zoek je een fiets die van carbon is gemaakt i.p.v. titanium? Bekijk dan mijn Riverside Gravelbike GCR SRAM force XPLR AXS review

Wat vinden andere gebruikers van de GRVL 900?

Voordat ik mijn mening geef, geef ik je eerst een goede samenvatting van wat andere gebruikers van deze fiets vinden. Hieronder zie je een samenvatting van reviews die mensen hebben achtergelaten bij de webwinkel, mijn gesprekken met fietsers en ervaringen op diverse fora en Facebookgroepen. Ik heb dit overzichtelijk gemaakt door een sterrenbeoordeling per punt te geven.

Triban review GRVL 900 titanium gravelbike

Fietscomfort ⭐⭐⭐⭐⭐

Over het algemeen merken de gebruikers op dat de Triban Gravelbike GRVL 900 zeer comfortabel is. Het comfort is te danken aan de geometrie van de fiets, de kwaliteit van het zadel en de keuze van de banden. Gebruikers geven aan dat ze zich goed kunnen voorstellen om urenlang in het zadel te zitten.

Fietskwaliteit ⭐⭐⭐⭐

Hoewel de meeste gebruikers tevreden zijn over de kwaliteit van de fiets, hebben sommigen enige problemen ondervonden. Een gebruiker merkte bijvoorbeeld op dat de cassette los zat en de voorvork iets te wijd was. Ondanks deze problemen zijn gebruikers over het algemeen tevreden met de kwaliteit van de fiets en merken ze op dat de prijs-kwaliteitverhouding goed is.

Prestaties ⭐⭐⭐⭐⭐

De GRVL 900 krijgt hoge cijfers voor prestaties. Gebruikers merken op dat de fiets snel en wendbaar is, met een betrouwbare transmissie en efficiënte remmen. Een gebruiker merkte op dat het fietsen op steile hellingen moeilijk kan zijn, maar gaf toe dat dit normaal is voor dergelijk terrein.

Technisch ⭐⭐⭐⭐

Er waren enkele technische problemen gemeld door gebruikers. Eén gebruiker had een probleem dat er een verkeerde crankset geïnstalleerd was. Hij heeft het geld terug gehad en de set is vervangen door de Shimano GRX 600 crankset. Er werd echter ook opgemerkt dat de fiets gemakkelijk te upgraden is, wat de technische beoordeling naar mijn mening zeker verhoogt.

Algemeen ⭐⭐⭐⭐⭐

Over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden met de Triban Gravelbike GRVL 900. Ondanks enkele technische problemen prijzen ze de algehele kwaliteit, prestaties en prijs-kwaliteitverhouding van de fiets. Het feit dat de fiets ook visueel aantrekkelijk is en afgunstige blikken oproept, voegt toe aan de algemene tevredenheid. Wat mij vooral opvalt is dat veel gebruikers Decathlon bedanken voor het maken van zo’n prachtige fiets!

Goed om te weten: Titanium is lichter dan staal, maar sterker en duurzamer dan aluminium of carbon. Bovendien heeft het een natuurlijke veerkracht die helpt bij het dempen van trillingen van de weg.

De juiste maat van de Triban GRVL 900 kiezen

Het allerbelangrijkste van het uitzoeken van een nieuwe fiets is de juiste maat. Het kiezen van de juiste maat fiets hangt af van een combinatie van je lengte en lichaamsbouw. Hierbij hou je rekening met factoren zoals de lengte van je armen en benen. Hieronder heb ik beschreven welke maat per lichaamslengte geschikt is. Daaronder lees je nog wat overige informatie die belangrijk is bij het kiezen van de maat. Ik heb zelf de fiets kort getest met een XL frame (ik ben 191cm lang).

 • Maat XS wordt aanbevolen voor personen met een lengte van 154-166 cm.
 • Maat S is geschikt voor personen met een lengte van 166-173 cm.
 • Maat M wordt aanbevolen voor personen met een lengte van 173-181 cm.
 • Maat L is geschikt voor personen met een lengte van 181-188 cm.
 • Maat XL wordt aanbevolen voor personen met een lengte van 188-196 cm.
Maattabel Triban Gravelbike GRVL 900 titanium

Als je op de grens zit tussen twee maten, kies dan de kleinere maat. Rijden op een iets kleinere maat Triban GRVL-fiets geeft je doorgaans wat meer controle over de fiets. Dit is natuurlijk erg handig bij het navigeren door ruw terrein.

Tip: Bedenk dat hoewel lengte een belangrijke factor is, je ook goed naar je lichaamsbouw moet kijken. Bijvoorbeeld, als je lange armen en korte benen hebt, kan een kleiner frame comfortabeler zijn, terwijl een groter frame beter kan zijn als je lange benen en korte armen hebt.

Mijn Triban Gravelbike GRVL 900 titanium frame review

Naam product: Triban Gravelbike GRVL 900

Merk: Triban / Decathlon

4.5

Samenvatting

Ik ben het eigenlijk met de meeste gebruikers eens. De Triban Gravelbike GRVL 900 met titanium frame is echt een uitstekende keuze voor fietsers die op zoek zijn naar een combinatie van comfort, prestaties en duurzaamheid. Dankzij het comfortabele gravelstuur en het titanium frame, vind ik deze fiets erg fijn fietsen. Ik heb het getest op asfalt, fietspad, stoep en over een (helaas niet al te uitdagend) stuk onverhard terrein. Wat mij opviel is dat de fiets goed presteerde op elk terrein. De carbon voorvork en balhoofdbuis staan garant voor een nauwkeurige besturing, terwijl de Shimano GRX 600 Groep zorgt voor betrouwbare prestaties. De GRVL 900 is verder uitgerust met zeer fijne hydraulische schijfremmen. Deze staan er om bekend dat zonder alle weersomstandigheden prima presteren. Kortom, de Triban Gravelbike GRVL 900 is een betrouwbare en plezierige keuze voor fietsers die het avontuur willen aangaan en tegelijkertijd op lange termijn willen investeren.

Voordelen

 • Uitstekend comfort
 • Hoge prestaties
 • Kwaliteitsconstructie
 • Licht en dynamisch karakter
 • Betrouwbare Shimano GRX 600-groep
 • Efficiënte hydraulische schijfremmen
 • Levenslange garantie
 • Indrukwekkend technisch ontwerp

Nadelen

 • Belastbaar tot max. 110 kg, dit is inclusief de uitrusting
 • In aanschaf wel een flinke investering

Veelgestelde vragen en antwoorden over deze gravelbike

Is de Triban Gravelbike GRVL 900 geschikt voor lange ritten?

Absoluut! De fiets is ontworpen met comfort in het achterhoofd. De geometrie van het frame en de keuze van de componenten zorgen ervoor dat het comfortabel blijft, zelfs tijdens lange ritten.

Hoe doet de Triban Gravelbike GRVL 900 het op steil terrein?

Hoewel de fiets over het algemeen uitstekende prestaties levert, hebben sommige gebruikers gemeld dat het moeilijk kan zijn op steile terreinen. Dit is echter grotendeels afhankelijk van de vaardigheden en conditie van de rijder. Ik heb hier zelf echter geen hinder van ondervonden tijdens mijn test.

Krijg je op de Triban Gravelbike GRVL 900 een levenslange garantie?

Ja, dat klopt. De fabrikant biedt een levenslange garantie op het frame, stuurpen en stuur van de fiets

Wat gebeurt er als ik zelf een onderdeel op de Triban Gravelbike GRVL 900 monteer?

Het monteren van onderdelen op eigen risico is mogelijk, maar wees je ervan bewust dat de fabrikant dan mogelijk geen garantie geeft op dit specifieke onderdeel.

Welk type versnellingssysteem wordt gebruikt in de Triban Gravelbike GRVL 900?

De fiets is uitgerust met een Shimano GRX 600-groep, een versnellingssysteem dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid en efficiëntie.

Prijzen Triban Gravelbike bekijken

Triban Gravelbike GRVL 900 XS S en M


Triban

Gravelbike XS, S en M

Triban Gravelbike GRVL 900 review L en XL


Triban

Gravelbike L en XL


Categorie: producten

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365
Share to...