4 prachtige parken en gebieden in de Pyreneeën

Nationale parken en gebieden Pyreneeën bezoekje waard

Veel mensen kennen de Pyreneeën ongetwijfeld als bergachtige grens tussen Frankrijk en Spanje. Andere mensen kennen de berg vooral van de A9 snelweg die je van Frankrijk naar Spanje brengt, via Le Perthus naar Els Limits om uiteindelijk in Figueres uit te komen. Een steile weg, maar goed te doen met de camper of kampeerbus. Aan de andere kant loopt de A63 dwars door de Pyreneeën. Veel mensen nemen deze wegen om zo snel mogelijk het gebergte in Zuidwest-Europa. Dit is eigenlijk best zonde. De Pyreneeën zijn écht onwijs mooi. In dit artikel bekijken we vier prachtige (parken) en gebieden die in dit berggebied liggen.

Ordesa y monte perdido

Dit Spaanse nationale park is een walhalla voor de liefhebbers van bloemen en vogels. Er komen namelijk meer dan 1500 bloemsoorten en 171 vogelsoorten voor in het park. De bekendste is wellicht de lammergier. Deze komen in Europa niet veel voor. Als je er één wil spotten, dan kun je dat het beste doen in de Pyreneeën. Je kan in dit gebied verder prachtige wandelingen maken en karaktestieke dorpen zoals Bielsa, Broto, Fanlo, Puértolas, Tella-Sin, Torla, Aínsa en Boltaña. bezoeken. Een absolute aanrader voor jong en oud.

Tip: Hou je van bergbeklimmen? Dan kun je in dit park de Monte Perdido. bedwingen.

Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Dit bijzondere park ligt in het Catalaanse gedeelte van de Pyreneeën. Het staat vooral bekend om de vele bergmeren en bergrivieren. Jaarlijks gaan er veel mensen naar dit gebied om er te wandelen. Er zijn namelijk enorm veel korte en lange wandelingen uitgezet en goed onderhouden in het gebied. Daarnaast loopt ook het bekende lange afstandswandelpad GR-11 door het nationale park heen. De meeste mensen bezoeken het park via het dorp Espot. Andere dorpjes zijn Boí, Caldes de Boí en Taüll.

Cascade de Léziou

In het Franse deel van de Pyreneeën bevindt zich een prachtige waterval. Het voordeel van de Cascade de Léziou is dat deze goed bereikbaar is te voet vanaf de parkeerplaats. Je kan er in de omgeving prachtige uitdagende wandelingen maken. Ben je gek op watervallen? Dan zou je ook een bezoek aan de Cascades de L’Artiga kunnen overwegen. Deze liggen ook aan de Franse kant van de Pyreneeën.

Lac de Gaube

Dit meer in de Pyreneeën kun je via een wandeling door het bos eenvoudig bereiken. Een andere (erg leuke) optie is via de kabelbaan, die vanaf Port D’Espagne (in de vallei van Cauterets) loopt. Dit meer is tevens onderdeel van het langeafstandswandeltraject GR 10.

Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie