5 mooie bikepacking evenementen in Europa

5 mooie bikepacking evenementen in Europa

Ben jij benieuwd naar bikepacking evenementen in Europa? Wij hebben een aantal mooie evenementen opgezocht. Helaas gaan er een aantal evenementen door het coronavirus niet door in 2020. Maar in 2021 is de kans groot dat je weer kan deelnemen aan de evenementen. Op sommige websites vind je ook trainingsritten en kan je de routes downloaden voor op een GPS apparaat.

Dirty Boar Gravel ride

Sinds 2017 worden er ieder jaar Dirty Boar gravel rides georganiseerd. Voor 2020 stonden er ook twee bikepacking trips van twee dagen op de planning. Helaas gaan de evenementen vanwege corona niet door in 2020. Voor 2021 worden de data de komende weken en maanden bekend gemaakt. Wil je trainen voor de Dirty Boar of ben je benieuwd naar de omgeving waar de evenementen plaatsvinden? Dan kan je op de website 6 verschillende trainingsritten vinden. Deze ritten variëren qua lengte van 30 tot 120 km. Je kan ook meerdere ritten combineren en er een bikepacking weekend van maken. Je hebt wel een GPS-apparaat nodig om de routes te kunnen rijden. De routes zijn te vinden in de Hoge Venen, ook wel Hautes Fagnes genoemd. Dit gebied ligt schuin onder Maastricht in België en dicht bij de Duitse grens.

ACT 3 | 4 | 5

ACT staat voor A-Cross The. Er zijn drie verschillende avontuurlijke bikepacking evenementen. Tijdens A-Cross The 3 fiets je in drie dagen een route van 500 km met 10.000 hoogtemeters door België, Luxemburg en Duitsland. Er zit een wedstrijdelement in en je moet binnen een bepaalde tijd finishen. Deze wedstrijd vindt plaats van 23 september tot en met 26 september. ACT4 is een bikepacking wedstrijd die loopt door 4 landen en ACT 5 loopt door 5 verschillende landen. Helaas zijn deze evenementen wel gecanceld maar waarschijnlijk vinden ze volgend jaar weer plaats. Je hebt ook een speciale ITT – Individual Time Trial – editie. Hier mag je zelf bepalen wanneer je start en krijg je een GPX track, een GPS tracker en een eigen pagina waar vrienden en familie jou kunnen volgen.

Meer Bikepacking evenementen en wedstrijden in Europa

Ben jij op zoek naar meer mooie bikepacking evenementen in Europa? Dan zijn er verschillende websites waar je een overzicht hebt van alle wedstrijden en evenementen. Je kan bijvoorbeeld kijken op de website van Apidura of ridefar.info. Eén van de meest bekende wedstrijden in Europa is de Transcontinental Race.


Categorie: Bikepacking

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.
Share to...