Decathlon gravelbikes: Goede prijs/kwaliteit verhouding

Ben jij nog aan het twijfelen op wat voor soort fiets je een bikepacking trip wilt ondernemen? Misschien is de gravelbike dan wel de juiste fiets voor jou! De gravelbike zou je misschien wel kunnen zien als een kruising tussen een racefiets en een mountainbike. Met deze fiets kan je goed op onverharde paden rijden. De gravelbike kan deze wegen namelijk een stuk beter hebben qua duurzaamheid dan een racefiets. Vergeleken met een mountainbike is deze fiets lichter en sneller. In deze blog kijken wij naar de verschillende Decathlon gravelbikes met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Bekijk hier alle Decathlon gravelbikes.

Decathlon gravelbikes

Je merkt dat de gravelbike steeds populairder wordt. Bijna alle bekende fietsmerken hebben tegenwoordig wel één of meerdere gravelbikes in hun assortiment. Ook bij de Decathlon kan je een gravelbike kopen. Er zijn maar liefst 6 verschillende Decathlon gravelbikes verkrijgbaar in de webwinkel. De gravelbikes zijn van de merken Triban en Van Rysel. Dit zijn allebei eigen merken van Decathlon. Op de fietsen vind je groepsets van Shimano. Een gravelbike is vaak comfortabeler dan een racefiets omdat je een rechtere houding hebt tijdens het fietsen. Gravelbikes zijn geschikt voor het fietsen over asfalt, gravel, landwegen, bospaden, modder, rotsen en aardewegen. Op Triban exposure vind je een overzicht van de observatiefase, de ontwikkeling van de fietsen en verslagen van verschillende praktijktesten. Eventueel kan je ook eens kijken naar de Van Rysel cyclocross fiets.

GRVL 120 Microshift Triban

Prijs: €699,99 / Bekijk deze gravelbike in de webwinkel

Deze gravelbike is de goedkoopste gravelbike van de Decathlon. Het uiterlijk van de fiets is echt prachtig. Zeker door de aparte grijsgroene kleur en de banden met lichte zijkant. De fiets heeft een enkel kettingblad (38-11/42) en 10 versnellingen. Een speciale achterderailleur met ‘clutch’ systeem zorgt ervoor dat de kans klein is dat je ketting snel van de fiets af ligt. De mechanische schijfremmen zijn ideaal voor tijdens het gravelrijden. Zeker wanneer je rijdt met regen of door de modder. Je kan kiezen voor tubeless wielen (maat 23c) of voor banden (38). Bij de aanschaf krijg je een bel en voor- en achterverlichting. De GRVL 120 Microshift Triban gravelbike is ook verkrijgbaar in een speciale variant voor vrouwen, de GRVLW 120 Microshift Triban. De GRVLW is helemaal aangepast aan de vrouwelijke lichaamsbouw. Ook de reviews zijn voornamelijk positief. Veel gebruikers zijn tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding. Niet alle gebruikers zijn echter te spreken over de banden die nogal snel lek lijken te gaan. Ook vinden sommige gebruikers het jammer dat er geen hydraulische remmen op de fiets zitten. Maar, misschien kan je dat ook niet verwachten voor deze prijs!

GRVL 520 Subcompact

Prijs: €1099,99 / Bekijk deze gravelbike in de webwinkel

De GRVL 520 Subcompact is een gravelbike voor heren met een speciale gravelbouw. Het is één van de meest voordelige gravelbikes die op dit moment verkrijgbaar zijn bij de Decathlon. De fiets wordt geleverd met een Shimano 105 R7000-groep, voor- en achterderailleur en hendels. Op de fiets krijg je een een levenslange garantie op het frame, de stuurpen en het stuur. Handig om te weten: Er zitten schroefgaten voor een bagagedrager en/of spatbord. Je kan kiezen uit twee verschillende bandgroottes, 700x42mm of 650x47mm. Deze fiets is verkrijgbaar in een unieke donkerrode kleur.

RC520 GRAVEL LTD2 SRAM APEX 1X11 Triban

Helaas is deze fiets niet meer verkrijgbaar bij de Decathlon.

Deze fiets valt in een wat duurdere prijscategorie dan de gravelbike hierboven. Dit model is nieuw bij Decathlon. Het onderstaande model is even duur en al langer verkrijgbaar in de Decathlon webwinkel. Deze fiets heeft een goede laterale stijfheid en een goede demping van trillingen. Dit maakt de fiets geschikt voor kronkelpaadjes. Op de fiets vind je een Sram Apex 1 casette van 40/11-42. Ook bevat de fiets semi-hydraulische schijfremmen, iets wat gebruikers missen bij het bovenstaande model. Deze zijn slechts iets minder betrouwbaar en efficiënt dan hydraulische schijfremmen. De zadelpen filtert trillingen en schokken. Dit in combinatie met het Triban ErgoFit zadel zorgt voor meer comfort tijdens het fietsen. Ook bij deze fiets kan je weer kiezen voor tubeless banden of gewone banden (700×38 of 650×42).

R520 met Shimano 105 en schijfremmen Triban

Helaas is deze fiets niet meer verkrijgbaar bij de Decathlon.

Dit model gravelbike vind je al langer in de Decathlon webwinkel. Van de 198 reviews is er een beoordeling uitgekomen van maar liefst 4.11 op 5. Ook deze fiets beschikt weer over hydraulische-mechanische schijfremmen. Op de fiets zit een Shimano 105 groepset. Je kan banden met een doorsnede tot 36 mm gebruiken aangeraden worden banden van 700×36 of 650×42. Ook zou je tubeless kunnen rijden. Er wordt door Decathlon wel aangeraden om deze fiets op makkelijkere paden te gebruiken. Sommige gebruikers vinden de wielset van de fiets ook te fragiel voor veel off-road paden. Er zijn gebruikers die vinden dat deze fiets ideaal is voor winterritten en het rijden van makkelijke trails in Nederland. De fiets is ook uitgeprobeerd tijdens verschillende graveltoertochten waaronder de Ronde van Vlaanderen OFF-ROAD en GRAVELXINOISE.

EDR OFFROAD Van Rysel GRX 1X Gravelbike

Prijs: 2209,99 | Bekijk deze gravelbike in de webwinkel

De duurste van alle Decathlon gravelbikes is de nieuwste Decathlon gravelbike van Van Rysel. Deze gravelbike beschikt over een betrouwbare 11-speed cassette, een Shimano GRX groep met een licht 42-tandig voorblad. Je kan met deze fiets knallen op een vlak parcours maar ook klimwerk hoef je niet uit de weg te gaan. De Shimano GRX wielen zijn gemaakt op basis van MTB technologieën. Hierdoor kan de gravelbike ook makkelijk een iets ruwer terrein aan. De TLR band van 38 biedt veel comfort en extra grip voor op droog terrein. De fiets heeft krachtige hydraulische schijfremmen en organische plaatjes in hars. Het frame is trouwens UCI-gehomologeerd wat de fiets ook geschikt maakt om wedstrijden mee te rijden. Decathlon raadt trouwens aan om de fiets om te bouwen tot tubeless-model, de buitenbanden en velgen zijn al tubeless ready. De tubeless velg van 21,6 mm beperkt namelijk het doorbuigen in moeilijke bochten. Het is belangrijk om de gravelbikes en cyclocrossfietsen regelmatig te onderhouden om de fiets ook in topvorm te houden. De gravelbike is regelmatig getest tijdens wedstrijden. Het kader van deze fiets is 100% carbon.

Banner onder

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie