5 skigebieden waar je veel blauwe pistes hebt

Wintersport blauwe piste

Wil je op wintersport, maar ben je nog niet getraind genoeg om de rode en zwarte pistes te pakken? Treur dan zeker niet! Er zijn héél veel gebieden in Europa waar er nog wel veel blauwe pistes zijn. Dit worden soms ook wel de makkelijk skigebieden genoemd. Toch kun je in dit soort blauwe skigebieden enorm veel uitdaging vinden in de routes. Soms zit er een technisch moeilijker stuk tussen, de andere keer is de lengte een uitdaging. Gelukkig zijn blauwe pistes in de onderstaande gebieden wel goed te doen voor de mensen die nog niet veel ski-ervaring hebben opgedaan. Waar gaat jouw volgende makkelijke ski-reis naar toe?

Obertauern – Oostenrijk

Als je het over makkelijke, maar toch adembenemende, skigebieden hebt, mag Obertauern zeker niet ontbreken. Dit sneeuzekere gebied in de Oostenrijkse Alphen heeft maar liefst 61km aan blauwe pistes. De pistes zijn mooi glooiend en goed onderhouden. Ga je met een groepje mensen die wat meer uitdaging zoeken? Dan zijn er ook routes op rode pistes. Deze zijn qua kilometers wel in de minderheid. In Obertauern vind je 35 kilometer aan rode pistes. Het seizoen start eind november en sluit begin mei. In de winter is het een enorm geliefd wintersportgebied. In de zomer komen er veel hikers, fastpackers en trailrunners op af.

Almenwelt Lofer / Lowferer Alm – Oostenrijk

Dit gebied is nog minder bekend, maar is steeds meer in opkomst. Het gebied is perfect voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met wintersport. Ook families met kinderen kunnen goed in het gebied terecht. Dit gebied ligt in Oostenrijk en heeft 32 kilometer aan blauwe pistes. Het seizoen start begin december en is begin april alweer afgelopen. Een gebied dat ideaal is voor beginners. De iets gevorderde wintersporter zal het wellicht wat saai kunnen vinden, omdat er maar 14 kilometer aan iets uitdagende routes zijn in het gebied

L’Espace Diamant – Frankrijk

Dit gebied in Frankrijk is enorm populair. Het ligt aan de voet van de Mont Blanc en bestaat uit meerdere dorpjes. In de omgeving vind je in totaal bijna 200km aan goed onderhouden skipistes, waarvan maar liefst 42km groene pistes zijn. Het gebied is goed onderhouden en heeft ook voor de gevorderde wintersporters meerdere gave routes. De doorgewinterde expert komt hier minder aan zijn of haar trekken. Goed geschikt voor families met kinderen en beginners.

Alta Badia – Italië

Natuurlijk zie je veel Frankrijk en Oostenrijk in de lijst met beste skigebieden met veel blauwe pistes. Toch mag Alta Badia in Italië niet ontbreken. In dit prachtige gebied vind je 70km aan blauwe pistes, maar ook 52km aan rode pistes. Het seizoen begint eind november en stopt begin april. Dit gebied is voor families met kinderen één van de grootste aanraders op blauwe-piste-wintersport-gebied. De omgeving is er prachtig en je hebt er voor ieder niveau wat wils. De echte experts hebben misschien wat minder leuke routes, maar voor de kinderen, beginner én gevorderde skiër is het er prachtig. De mooie omgeving maakt een vakantie naar dit gebied nog extra adembenemend. Op de uitgelichte afbeelding in dit bericht zie je Alta Badia. Een prachtig plaatje toch?

Gurgl – Oostenrijk

Zoek je blauwe pistes op reis én wil je graag veel sneeuwzekerheid? Dan reis je af naar Gurgl in Oostenrijk. Dit is het meest diverse gebied qua kleuren pistes van de lijst. Met meer dan 35km blauwe pistes, meer dan 50km rode pistes en 20km zwarte pistes, is het favoriet bij veel mensen. Families met kinderen kunnen hier goed terecht, maar gebaseerd op bezoekerservaringen zijn de bovenstaande vier gebieden iets meer geschikt voor deze doelgroep. De expert die graag off-piste gaat zal het in Gurgl naar zijn of haar zin hebben. Dit gebied is daar perfect geschikt voor!

Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie