Bikepacking tas kopen: Bikepacking bags prijscategorieën

Tassen bikepacking

Wil jij een mooie bike packing trip gaan maken? Misschien wel voor de eerste keer? Dan is het natuurlijk belangrijk om bikepacking tassen te kopen. Een bikepacking tas moet voldoen aan verschillende eisen, maar ook passen binnen jouw budget. Wij hebben een overzicht gemaakt van meerdere bikepacking bags in verschillende prijscategorieën. Van bikepacking Ortlieb tassen tot bikepacking AGU, bikepacking Aliexpress en bikepacking Apidura tassen. .  

Bikepacking racefiets, gravelbike, mountainbike of toerfiets

Voordat je op zoek gaat naar een bikepacking tas is het goed om te bedenken waar je de bikepacking tassen aan gaat hangen. Heb je een bikepacking racefiets, gravelbike, mountainbike of toerfiets? Wanneer je veel stukken op de mountainbike fietst, bijvoorbeeld dwars door de bossen, wil je het liefst dat de tassen zo min mogelijk aan de zijkanten uitsteken. Zo voorkom je dat je ergens met je tas achter een tak blijft hangen. Op een bikepacking racefiets wil je vrij lichte tassen en op een toerfiets mag het juist allemaal wat zwaarder zijn en meer uitsteken.

Bikepacking tas kopen: Rekening houden met de bikepacking paklijst

Bij het kopen van een bikepacking tas is het ook belangrijk om rekening te houden met de bikepacking paklijst. Hoe lang ben je van plan om te gaan fietsen? Een paar dagen of een aantal weken? Slaap je onderweg in jouw eigen tent en kook je zelf? Of ga je van hotel naar hotel en eet je ‘buiten de deur’? Dit speelt natuurlijk allemaal mee met hoe jouw bikepacking paklijst eruit komt te zien. Wanneer je een bikepacking tent en flinke bikepacking uitrusting mee moet nemen met een slaapzak zal je meer tassen nodig hebben dan wanneer je zo licht mogelijk reist van hotel naar hotel.

Bikepacking tas kopen: Bikepack tassen prijscategorieën

Uiteraard is het fijn als de bikepack tassen binnen jouw budget vallen. Wil je eerst uitproberen of bikepacking iets voor jou is? Dan kan je eerst eens bikepacking tassen huren. Weet je zeker dat het iets voor jou is en wil je zelf bikepacking tassen kopen? Dan kan je een budget bepalen. Uiteraard wil je het liefst dat de prijs/kwaliteit verhouding goed is. Soms geldt namelijk goedkoop=duurkoop en dan ben je uiteindelijk meer geld kwijt dan wanneer je meteen iets betere (en misschien duurdere) bikepacking tassen koopt. Voor bikepacking in Nederland is het belangrijk dat de tassen goed waterdicht zijn en niet alleen waterafstotend. Ook op Amazon.nl vind je meerdere voordelig geprijsde bikepacking fietstassen.

Goedkope bikepack tassen

Er zijn in verschillende webwinkels goedkope bikepack tassen verkrijgbaar. Wel is het slim om van tevoren te bedenken wanneer je de tassen wilt gebruiken. Wanneer je tassen koopt op Aliexpress kan het lang duren voordat je de tassen binnen krijgt. Heb je binnen een aantal weken een tocht gepland? Dan is het slim om toch even wat verder te kijken! Wij hebben in deze blog gekeken naar de bikepack tassen die sneller geleverd kunnen worden.

Bikepack tassen M-Wave

Wij hebben zelf – toen we begonnen met bike packen – een set gekocht met M-Wave fietstassen. Deze fietstassen zijn erg voordelig geprijsd vergeleken met veel andere merken bikepacking fietstassen. Wij hebben zelf een set met fluoriserend gele tassen. Er zijn echter ook zwarte fietstassen verkrijgbaar met lichtblauwe details. De tassen zijn waterdicht. Aan de binnenzijde van de bike packing tassen vind je een glad plastic materiaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat je spullen droog blijven. Ook kan je de tas aan de binnenkant makkelijk schoonmaken en even afnemen met een vochtige doek.

Bikepacking tassen Decathlon

In april 2021 wordt de collectie Decathlon Riverside bikepacking fietstassen verwacht. De producten van de Decathlon staan bekend om de goede prijs/kwaliteit verhouding. Wanneer je hier iets koopt weet je dat de meeste producten degelijk zijn en lager geprijsd dan in veel andere webwinkels. Wij zijn erg benieuwd naar deze nieuwe collectie!

Gemiddeld geprijsde bikepacking tas

Ben je op zoek naar een ‘gemiddeld’ geprijsde bikepacking tas? Dan zou je eens kunnen kijken naar de tassen van de merken BBB, AGU en Topeak.

Hoger geprijsde bikepack fietstassen: Topsegment

Wanneer je gaat kijken naar de hoger geprijsde fietstassen voor bikepacking zal je al snel uitkomen bij merken zoals Ortlieb, Vaude, Restrap, Evoc, Altura en Acepac. Deze merken zijn allemaal kwalitatief zeer goed. Wanneer je één van deze tassen koopt weet je zeker dat je een duurzame aankoop hebt gedaan en dat de tassen echt jaren meegaan.


Categorie: Bikepacking

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.
Share to...