Lichte tenten om mee te nemen voor bikepacken

Lichte tent bikepacking

Ga je binnenkort bikepacken, dan ben je natuurlijk van plan om in een tent te slapen! Het is handig om een lichte tent mee te nemen zodat je niet zo veel gewicht hoeft mee te dragen. De tenten zijn speciaal gemaakt om onder allerlei omstandigheden rond te trekken en van plek naar plek te reizen. Je wilt dan graag zo licht en klein mogelijk reizen om zo het gewicht aan je fiets zo laag mogelijk te houden. Zo ben je wendbaarder en sneller en kun je grotere afstanden fietsen. Er zijn verschillende tenten te koop die licht tot extreem licht zijn en toch ruim zijn

Eenvoudig op te zetten

Het is vooral fijn bij zulke bikepacking tripjes dat je een tent hebt die naast licht en compact ook eenvoudig op te zetten is. Je zult dus bij de aankoop van een tent moeten kijken naar wat voor systeem de tent heeft. Als je namelijk een moeilijk systeem hebt, waarbij de tent opzetten een tijdrovend klusje is, verlies je tijd die je aan je trip wilt besteden. Bij een eenvoudig systeem hoef je je niet druk te maken over dat je lang bezig bent met de tent neerzetten of afbreken en kun je onderweg nog wat langer genieten.

Voor ieder een passende tent

De lichte tenten zijn in verschillende formaten te verkrijgen. Zo zijn er duurdere tenten die een dubbele cabine hebben en je zo veel leefruimte hebt dat je in de voortent kunt koken en loungen bij slecht weer. Met de luifel rondom de tent blijft de leefruimte droog en ben je beschermt tegen harde regen en wind. Je kunt ook kiezen voor een wat goedkopere en kleinere tent die bijvoorbeeld in letterlijk twee seconden staat. Je gooit zo’n tent in de lucht en de tent staat. Het opvouwen van zo’n tent is net zo simpel als het opzetten, in een paar seconden heb je het weer opgevouwen.


Categorie: Bikepacking, Tenten

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.
Share to...