Kampioenschappen bikepacking in de Benelux

Kampioenschap bikepacking

Bikepacking is een opkomende rage in Nederland en toch wordt het al een paar jaren in Nederland beoefend. Zoals bij de meeste sporten zijn er ook voor bikepacking kampioenschappen. Deze vinden plaats in de gehele Benelux en dus ook in Nederland. Het is een niet zo zeer een knetter harde strijd, maar meer het genieten van de natuur en het fietsen zelf. Aan het einde van de rit worden de punten opgeteld en vervolgens komt dan de beste uit de bus.

De juiste tactiek bezorgt je de overwinning

Wanneer het kampioenschap weekend begint, is het natuurlijk eerst bekijken wie welke fiets heeft en hoe deze bepakt en bezakt is. Een lichtgewicht fiets met een zo licht mogelijk uitrusting betekent namelijk dat je sneller en wendbaarder bent in verraderlijke situaties. Het is niet de bedoeling dat je gelijk vanaf de start al de race begint en al je energie al kwijt bent. Je hebt de juiste tactiek nodig zodat je genoeg energie hebt om de hele trip vol te houden. In totaal 200 kilometer fietsen vergt nogal wat van je lichaam en als je alles bij de start op maakt, verspil je een eventuele overwinning in het kampioenschap al bij aanvang.

Opdrachten en kamperen

Naast het fietsen krijg je onderweg ook opdrachten die je moet uitvoeren. Dit kan uiteen lopen van een selfie met een standbeeld tot de pagina van jouw startnummer uit een boek scheuren en meenemen. Hoe dan ook het gaat bij bikepacking vooral om de lol en het genieten. Je zult moeten kamperen en als je met een groep bent, zal dit rond een kampvuurtje al snel uitdraaien op een gezellige boel onder de sterren. Het is belangrijk bij zo’n trip een goede uitrusting te hebben, waaronder een tent die simpel op te zetten en op te vouwen is. Zo voorkom je onnodig gedoe en kun je alle beschikbare tijd aan het fietsen besteden.


Categorie: Bikepacking

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.
Share to...