BioLite Campstove 2 brander

BioLite Campstove 2 brander

Ben jij op zoek naar een duurzame manier om te kunnen koken tijdens jouw buitenavontuur? De BioLite Campstove branders zijn ideaal voor het koken tijdens het backpacken, bikepacken of kamperen. De brander kan je gebruiken met hout dat je onderweg vindt. Je kan gebruik maken van takjes, brandstof (pellets?)pallets en zelfs kleine dennenappels. Ben je benieuwd naar de overige kenmerken en naar het gebruik van de BioLite Campstove 2 brander? Lees dan snel verder!

Let op: Bij Bever zijn in de week voor Black Friday de BioLite Campstove branders in de aanbieding. Je kan kiezen voor de losse brander of voor de bundel inclusief KettlePot en Portable Grill.

Eigenschappen van de BioLite Campstove 2 brander en bundel

Hieronder vind je enkele eigenschappen van de BioLite Campstove 2 brander en de BioLite Campstove 2 brander bundel met de KettlePot en de Portable Grill.

Gewicht: 935 gram, de bundel weegt 3240 gram
Kooktijd voor 1 liter: 4,5 minuten
Vermogen van de brander: 3400 Watt
Afmetingen bundel: 12,7 x 12,7 x 21 cm

Hoe werkt de BioLite Campstove brander?

Een groot voordeel aan deze brander is dat hij duurzaam is en dat je geen vervuilende brandstoffen mee hoeft te nemen. Je gebruikt als brandstof takjes en ander droog hout dat je onderweg vindt. Voor het koken van 1 liter water heb je ongeveer 46 gram hout nodig. De hitte van het vuur wordt omgezet in energie. Je kan met deze brander ook elektrische apparaten opladen zoals een smartphone, verlichting of andere gadgets. Dit zal niet zo snel gaan als het opladen van een apparaat in huis.

Over de bundel

Naast de losse houtbrander kan je er ook voor kiezen om de bundel aan te schaffen. Je krijgt dan naast de houtbrander een Portable Grill waar je eten op kan grillen. Deze grill heeft een oppervlakte van 355 cm². Via een klep in de brander kan je het hout bijvullen. Zo hoef je de grill tijdens het koken niet te verplaatsen. Ook krijg je een KettlePot gemaakt van roestvast staal en BPA-vrij kunststof. Met de KettlePot heb je eigenlijk een ketel en een pan in één. Je kan de KettlePot gebruiken om koffie te zetten of om aan het eind van de dag een maaltijd te koken. Tijdens het reizen kan je de brander ook bewaren in de KettlePot.

Review BioLite Campstove 2 brander

Bij Bever zijn er veel gebruikers die een review achtergelaten hebben bij de BioLite Campstove 2 brander. De meeste reviews zijn zeer positief. Wij hebben enkele belangrijke positieve en negatieve punten uit deze reviews op een rijtje gezet. Veel gebruikers zijn positief over de veiligheid, degelijkheid, het gebruikersgemak, de duurzaamheid en over de weinige hoeveelheid rook die van de brander af komt. Je leest veel dat de powerbank niet heel krachtig is, maar wel ideaal voor noodsituaties. Ook gebruikt de brander veel hout. Gelukkig kan je het hout vaak makkelijk bij elkaar sprokkelen. Het is wel belangrijk om te zoeken naar droog hout, anders kan de brander meer gaan roken.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie