Boulderen in Fontainebleau, Frankrijk

boulderen

In de buurt van Nederland kan je boulderen in Fontainebleau. Dit is één van de meest bekende boulderplekken in Europa. Deze boulderplek vind je in het Forêt de Fontainebleau, het omringende bos bij Fontainebleau. Dit bos is tevens een van de grootste bossen in Europa. De diameter van het bos ligt tussen de 20 en 30 km. Fontainebleau ligt in Frankrijk, schuin onder Parijs (zo’n 65 kilometer ten zuidoosten). Vanaf Amsterdam is het zo’n 6 uur en 10 minuten rijden om er te komen. Lees in deze blog alles over boulderen in Fontainebleau, Frankrijk. Bekijk ook de plekken waar je buiten kan klimmen in Nederland.

Boulderen in Fontainebleau, Frankrijk

De bossen van Fontainebleau in Frankrijk zijn ideaal voor iedereen die graag actief is in de buitenlucht. Zo zijn er opties om te wandelen, mountainbiken, paardrijden en om hard te lopen. Door de vele rotspartijen in zandsteen is het boulderen in Fontainebleau ook enorm populair. Op de rotsen zijn routes uitgezet met kleine cijfers, zo weet je of een route makkelijk is of juist heel moeilijk. Er zijn ook klimgidsen (topo’s) beschikbaar met routebeschrijvingen. Die zijn verkrijgbaar bij de VVV in Fontainebleau. Aangeraden wordt om te gaan klimmen met klimschoenen en een bouldermat.

Bezoek ook deze bossen in de omgeving

Ben je in de buurt van het Fontainebleau bos om te boulderen in Fontainebleau? Bezoek dan ook la forêt des Trois Pignons, een bos met 25 “topjes”. De route die je hier kunt lopen en klauteren is zo’n 16 km lang met 830 hoogtemeters. Je vind in dit gebied ook een prachtige zandvlakte. Bij Gorges de Franchard kun je een wandeling door een kloof maken. Ook hier vind je weer genoeg rotsen waar je overheen kan klauteren.

Tip: De gemeentelijke camping in Samoreau vlak langs de Seine is een aanrader om te verblijven.

La forêt des Trois Pignons

Bezienswaardigheden in en rondom Fontainebleau

Fontainebleau heeft naast alle bouldermogelijkheden nog meer moois te bieden. Zo staat de plaats ook bekend om het gelijknamige kasteel. Aan het rand van het bos vind je kunstenaarsdorpen zoals Barbizon en Moret-sur-Loing. Ook Moret-sur-Loing is zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit prachtige middeleeuwse stadje heeft net als Barbizon vele schilders geïnspireerd. Vooral impressionistische artiesten zoals Alfred Sisley. Vanaf een RER station in de buurt kan je snel en makkelijk met een dagkaart naar Parijs.

Meer over Barbizon

In Barbizon vestigde de schilder Théodore Rousseau zich. Een groep kunstenaars volgden hem en specialiseerden zich in de landschapsschilderkunst. Veel kunstenaars behoorden tot de School van Barbizon. Schilders schilderden hier van 1830-1870. Vanaf dit plaatsje kan je een bewegwijzerde route volgen om de landschappen te ontdekken die de landschapschilders inspireerden.

Een pad tussen de rotsen van Théodore Rousseau


Categorie: Sport & Actief

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Puck

Puck is de medeoprichter van Outdoornow. Ze vindt niks lekkerder dan actief bezig zijn in de buitenlucht. Zo houdt ze van fietsen, wandelen met de honden en trailrunning. Ze gaat graag op avontuur om nieuwe routes te ontdekken met behulp van een navigatiesysteem.
Share to...