Home » Buitenrit en dagtocht in western stijl bij The Mill Ranch

Buitenrit en dagtocht in western stijl bij The Mill Ranch

Buitenrit en dagtocht in western stijl bij The Mill Ranch

Kan jij paardrijden en wil jij eens in de zoveel tijd een mooie buitenrit maken? Dan kan je terecht bij The Mill Ranch in Ede. Vanaf deze plek worden er verschillende buitenritten en dagtochten georganiseerd. Rondom de stal vind je een prachtig gebied met bos en heide. Ook grenst de stal aan park de Hoge Veluwe. Er worden verschillende soorten ritten en dagtochten georganiseerd. Wij gaan de Wildrit type 2 rijden. Hierna zal er ook een beschrijving komen van onze ervaringen.

Buitenrit op The Mill Ranch

Voordat je gaat rijden wordt de keuze voor het paard gemaakt. Hierbij wordt er gekeken naar de ervaring die je hebt en eventuele bijzonderheden. Je kan kiezen of je liever op een pony of een groot paard wilt rijden. Ook wordt er gekeken naar de lengte en het gewicht. Tijdens de buitenrit krijg je ook een korte instructie over het western rijden. De ritten zijn onderverdeeld in drie verschillende niveaus. Niveau 1 is voor beginnende ruiters, tijdens deze rit wordt er gestapt en gedraafd. De type 2 rit is voor ruiters met een goede rijervaring. Tijdens deze rit wordt er naast stap en draf ook gereden in galop (maar geen rengalop). Het laatste niveau is niveau 3, dit is het niveau van vergevorderde ruiters. Het verschil met niveau 2 is dat je tijdens de type 3 rit ook een rengalop maakt (een galop in een hoog tempo).

Wildrit en wildrit XL

De wildrit is een rit door het bos en over de hei. Deze rit duurt 2 uur en is geschikt voor alle 3 de niveaus. Kies je voor de wildrit XL? Dan duurt de rit 3 uur. Je rijdt dan door het bos en over de heide en bezoekt daarnaast het gebied “Planken Wambuis”. Deze rit is geschikt voor iedereen met niveau 2 en 3.

Heiderit en zandrit

De heiderit en de zandrit zijn beide geschikt voor niveau 3 ruiters. Kies je voor de heiderit? Dan duurt de buitenrit 3 uur. Je rijdt door het bos, over de hei en over de zandverstuiving van Otterlo waar je ook een rengalop maakt. De zandrit duurt 4 uur en gaat door het bos en over de Wekeromse zandverstuiving. Deze rit is voor de avontuurlijke ruiters met een goede rijconditie. Ook hier wordt er een rengalop gemaakt op de zandverstuiving.

Thema buitenrit

Naast de bovenstaande ritten zijn er ook speciale themaritten. In de lente en zomer heb je de avondrit die rond de schermering plaatsvindt. Tijdens de bronsttijd kan je het burlen horen tijdens de burle-rit. Deze ritten worden georganiseerd in september en/of oktober.
In de winter kan je meedoen aan een snertrit of picknickrit. Tussen het rijden door lunch je in een tent. In de winter bestaat de lunch uit erwtensoep, warme glühwein en roggebrood met spek.
Tijdens de mosselrit heb je een uur pauze bij Boerderij Mossel tussen de 2,5 uur durende rit. Hier vind je ook een restaurant waar je tijdens de pauze iets kan eten of drinken.
De laatste themarit is de sneeuwrit. Door speciaal beslag kunnen de paarden ook stappen en draven door de sneeuw. Het uitzicht vanaf de paardenrug in de sneeuw is werkelijk sprookjesachtig.

Dagtochten

De dagtochten gaan naar het park De Hoge Veluwe, het duurt ongeveer een uur om hier te komen. Tijdens een dagtocht zit je minimaal 5 uur in het zadel. Een dagtocht duurt zo’n 6 à 7 uur. Tijdens de dagtocht krijg je een verse lunch.

Onze buitenrit

Wij hebben de Wildrit type 2 van 2 uur gedaan. Toen we aankwamen werden we heel vriendelijk ontvangen. Het voelde meteen vertrouwd en goed. Toen alle deelnemers er waren konden we meteen opstappen. Toevallig kwamen wij tegelijk aan en konden we meteen op pad! De paarden worden al voor je gezadeld, je kan dus meteen opstappen. Na het rijden worden de paarden weer afgezadeld en verzorgd. Dit voelt echt als een luxe! Je krijgt voor de rit of aan het begin van de rit een korte uitleg over hoe de rit verloopt.

Wij zijn heel erg enthousiast over onze rit. De paarden hadden er echt zin in en waren heel braaf! De omgeving was echt prachtig, we hebben een edelhert gezien (zie filmpje) en genoten van de rustige ruiterpaden. Over een tijdje komen we hier zeker weer terug voor een rit!

nv-author-image

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.