Burcht Reinhardstein en uitzichtpunt Rocher de Falize

burcht Reinhardstein

Op één van onze vakantiedagen hebben we een bezoekje gebracht aan burcht Reinhardstein en op de heenweg (vanaf Vielsalm) het uitzichtpunt Rocher de Falize bezocht. Op deze dag hebben wij ’s middags nog gewandeld in de buurt van Vielsalm. Dat is ook de reden dat wij geen hike hebben gemaakt in de buurt van kasteel Reinhardstein en het uitzichtpunt. Er zijn echter wel veel verschillende hikes die je hier kunt doen. Wil je onderweg nog iets anders bezoeken? Dan kan je eventueel een wandeling maken in de plaats Malmedy.

Uitzichtpunt Rocher de Falize

Waar je veel uitzichtpunten vooral ziet tijdens een wandeling op punten waar je niet makkelijk snel met de auto kan komen is dit bij uitzichtpunt Rocher de Falize wel anders. Ideaal voor wanneer je minder goed ter been bent! Je kan bijna naast het uitzichtpunt parkeren en bent na een tiental meters al bij het prachtige uitzichtpunt met de kenmerkende grote stenen.

Burcht Reinhardstein

Na een bezoekje aan Rocher de Falize zijn we doorgereden naar Burcht Reinhardstein. We waren in de ochtend al vertrokken en eigenlijk was de burcht nog niet open. Omdat er nog wat mensen aanwezig waren konden we wel even op het terrein een rondje lopen en foto’s maken. Ook zagen we de wandelpaden om de burcht. Natuurlijk konden we het niet laten om even een beetje heen en weer te wandelen om de paden te verkennen. Wanneer je toch een bezoekje wilt brengen aan het kasteel is het echt een aanrader om ook een hike in de buurt te doen.

burcht reinhardstein
burcht reinhardstein

Hike Burcht Reinhardstein

Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt doen in de buurt van burcht Reinhardstein. Plan een hike die je ook brengt langs de Cascade waterval (die met 60 meter de hoogste is van België), langs de stuwdam van Robertville, de Neus van Napoleon én het hoogste punt van België. Wij kunnen eerlijk gezegd niet wachten tot we weer terug gaan naar de Ardennen om deze wandeling te kunnen doen. Vanaf parking du Barrage vertrekken meerdere wandelroutes.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie