Canitrail: Actief bezig zijn met je hond, alle benodigdheden en tuig

canitrail

Ben jij een hondenliefhebber en een buitenmens? Dan kan je natuurlijk prachtige wandelingen maken in losloopgebieden of prachtige natuurgebieden waar honden aangelijnd mee mogen. Ben je daarnaast ook nog eens sportief en hou je van hardlopen en misschien wel mountainbiken? Dan is Canitrail misschien wel een leuke sport voor jou (en voor jouw hond)!

Canitrail en canicross: Dit zijn de verschillen

Er zijn verschillende benamingen voor het hardlopen met de hond. Er zijn ook verschillende manieren waarop je kan hardlopen met jouw hond. Als je kijkt naar canicross dan zijn dit vaak iets kortere afstanden die je zo snel mogelijk af probeert te leggen met jouw hond. Hierbij rent de hond voor jou uit en staat er wat spanning op de lijn waardoor je zelf ook sneller kan lopen. Canitrail lijkt meer op trailrunning. Je loopt hier een (langere) trail samen met je hond. Het gaat hierbij niet persé om de tijd die je neer kan zetten. Het doel is genieten van de omgeving en lekker sportief bezig zijn met jouw hond. Bij canitrailen is het parcours vaak ook iets technischer. Op de onderstaande video zie je meer sportieve en avontuurlijke activiteiten die je met jouw hond kan ondernemen.

Wat heb je nodig voor canitrailen?

Voor canitrailen heb je een heupgordel nodig, een elastische lijn en speciaal harnas (hondentuig) voor de hond. Het is hierbij belangrijk om goed te kijken of het harnas goed past bij jouw hond en zijn lichaam. Zo moet jouw hond zich er goed en vrij in kunnen bewegen. Er zijn veel webwinkels waar je deze producten aan kan schaffen. Hieronder hebben wij een aantal producten uitgezocht die hiervoor zeer geschikt zijn. Daarnaast is het handig om goede trailrunningschoenen met profiel aan te schaffen, een opvouwbare drinkbak en een drinkrugzak voor tijdens het hardlopen waar je het water voor jou en voor de hond in mee kan nemen.

Meer manieren om sportief bezig te zijn met jouw hond

Naast Canitrail en canicross zijn er veel meer manieren waarop je sportief bezig kunt zijn met jouw hond. Als je kijkt naar het wandelen kan je ook kiezen voor dogtrekking, backpacking en speuren. Wil je liever gaan hardlopen met jouw hond? Dan kan je naast canitrail en canicross ook kiezen voor freerunning en dogrunning. Nog iets avontuurlijker? Dan is dogsurvival misschien wel iets voor jou. Fietsen met de hond? Dan kan je de hond naast de fiets laten mee rennen of kiezen voor bikejoring waarbij de hond voor de fiets uit rent. Hetzelfde geldt voor de step. De hond kan naast de step meerennen of voor de step uit (dit wordt stepjoring genoemd). Hieronder vind je een aantal steps die hier zeer geschikt voor zijn. Met skiën heb je skijoring en pulka. Daarnaast heb je met een slede dog sledding of dryland mushing. Met warm weer kan je met de hond gaan zwemmen of suppen.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...