Campingboeken en boeken over kamperen

Campingboeken en boeken over kamperen

Wil jij alvast inspiratie opdoen voor jouw nieuwste kampeertrip? Dan kan je de onderstaande campingboeken, campinggidsen en boeken over kamperen gebruiken als inspiratiebron. We hebben een onderscheid gemaakt tussen campingboeken en campinggidsen en boeken over kamperen. Bij de boeken over kamperen vind je boeken met de mooiste camperroutes, tot boeken over hoe je een bestelbus om kan bouwen tot kampeerbus.

Campingboeken

Wanneer je op zoek bent naar de mooiste campings in binnen en buitenland zijn er meerdere campingboeken en campinggidsen te vinden met inspiratie. Uiteraard hebben wij voor Outdoor Now vooral gekeken naar boeken met rustige campings in een groene omgeving. Wanneer je op zoek bent naar rust, ruimte, natuur én gastvrijheid, dan kan je in deze boeken vast en zeker een mooie camping vinden.

Rustiek kamperen – campingboeken

Kampeerders die het liefst op een kleinschalige camping staan in de natuur maken graag gebruik van de boeken uit de “Rustiek Kamperen” serie. Wat de campings in deze serie gemeen hebben is dat ze rustig zijn en niet massaal. Sommige campings zijn heel klein en basic, andere groter en luxer. Meerdere campings zijn in deze boeken uitgebreid beschreven. Zo vind je de grootte van de camping, de periode waarin de camping open is, pictogrammen waardoor je in één opslag de faciliteiten ziet, een uitgebreide beschrijving van de camping en de omgeving, het adres, de route en alle contactgegevens.

Er zijn Rustiek Kamperen boeken uitgebracht met campings in de volgende landen:

 • Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk
 • Italië
 • Frankrijk
 • Nederland & België
 • Scandinavië
 • Spanje & Portugal
 • Midden- en Zuid-Oost Europa

Charmecampings – ANWB Kamperen – Campingboeken

Ook de charmecampings die je kan vinden in de gelijkmatige serie van ANWB kamperen zijn voornamelijk geschikt voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Zo zijn de standplaatsen op deze camping ruim en groen en vind je de campings voornamelijk in mooie groene gebieden zoals aan een mooi meer, in de buurt van het strand of in de bossen. Ook is er gekeken naar de gastvrijheid die je op de campings kan ervaren. Zoek je een camping met veel voorzieningen zoals een restaurant en een campingwinkel? Dan vind je in deze campinggids niet de geschikte campings.

 • Duitsland
 • Nederland
 • Frankrijk Zuid

ACSI Campinggids

Iedere kampeerder is wel bekend met de ACSI Campinggids. Dit is dé Campinggids van Europa. Je vind hier alle gegevens en bijzonderheden van wel duizenden campings in Europa. Meer dan 300 inspecteurs gaan jaarlijks langs om de kwaliteit van de campings te controleren. Er is een lijst van 200 voorzieningen die allemaal bekeken worden. Ook wordt er gekeken naar de algemene kwaliteit en naar de sfeer op de camping. Wanneer je een gids aanschaft krijg je een CampingCard, een ACSI- kortingskaart. Hiermee kan je in het laagseizoen korting krijgen bij een verblijf op een ACSI camping. Let op: Ieder jaar komt er een nieuwe ACSI gids uit. Je kortingskaart is dan ook alleen in dat jaar geldig.

 • ACSI Campinggids Europa
 • Campinggids Klein & Fijn kamperen
 • Frankrijk
 • ACSI Campinggids Zuid-Europa

ANWB Campinggids

Ook de ANWB heeft verschillende handige campinggidsen uitgebracht. Bijvoorbeeld de ANWB-gids Kleine Campings. In deze gids vind je maar liefst 2200 campings in 19 landen in Europa met maximaal 60 plaatsen. Ideaal voor wanneer je niet graag op een massale en drukke camping staat.

Boeken over kamperen

Er zijn veel boeken over kamperen uitgebracht met uiteenlopende onderwerpen. Wil je een camper aanschaffen? Dan heb je boeken waar je alle informatie in vindt over het kiezen van de juiste camper, ook vind je boeken met informatie over het bouwen van je eigen camper. Ook zijn er veel boeken met de mooiste camperroutes, gratis plekken waar je met de camper kan overnachten,

Bouw je eigen camper – Jantina Scheltema

In dit boek vind je een stap-voor-stap uitleg om je eigen camper te kunnen bouwen. Zo bouw je een bestelbus helemaal om naar jouw wens. Naast een gereedschapslijst, de voorbereidingen die je moet treffen en een uitleg voor het aanleggen van elektriciteit en het maken van de verlichting keuken en het bed vind je ook een handige lijst met kosten en materialen. Ook de reviews over het boek zijn zeer positief. Enige kluservaring is echter wel handig.

Camper bouwen - Bouw je eigen camper

★★★★★
24,95
Prijs gecheckt op 3 oktober 2023 08:30

Dus u wilt een camper? – Arie en Tineke de Ruijter

In dit camperhandboek vind je alles over de aanschaf van een goede camper, het onderhoud aan een camper en veilig rijden met een camper. De praktische tips zorgen er niet alleen voor dat je goed voorbereid op zoek gaat naar een camper, maar ook dat je – wanneer je in het bezit bent van een camper – bruikbare informatie tot je beschikking hebt. Hierbij kan je denken aan handige technische kennis en goede adviezen.

Dus u wilt een camper?

★★★★★
29,95
Prijs gecheckt op 3 oktober 2023 08:30

Camperroutes

Er zijn enorm veel verschillende boeken verkrijgbaar met daarin de mooiste camperroutes in verschillende landen in Europa. Met een camper kan je ook makkelijk overnachten op gratis camperplaatsen of (wanneer dit in het land toegestaan is) midden in de natuur.

Wildkamperen

In dit prachtige boek over wildkamperen vind je handige kampeerhacks, zoals hoe je toch kunt koken zonder water en vuur en hoe je je bepakking zo licht mogelijk kan houden. Ook lees je de ervaringen van andere wildkampeerders, avonturiers en alpinisten. Het is een prachtig boek geworden, mede dankzij de honderden geweldige foto’s. Deze foto’s zorgen ervoor dat je het liefst zo snel mogelijk zelf wilt gaan wildkamperen. Lees op Outdoor Now ook meer over Wildkamperen in Nederland.

Wildkamperen

27,49
Prijs gecheckt op 3 oktober 2023 08:30
Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie