Handwasmiddel voor op reis en tijdens de vakantie

handwasmiddel

Ben je van plan om met een lichte bepakking rond te gaan reizen, bijvoorbeeld tijdens een trektocht of een fietsvakantie? Dan is het fijn als je vaker kan wassen omdat je minder kleding mee hebt. Als je moet wassen in wasmachines op campings die je onderweg tegenkomt kan dat een duur grapje worden. Gelukkig kan je bij verschillende (outdoor-) webwinkels geconcentreerd wasmiddel kopen voor op reis en tijdens de vakantie. Zo kan je met handwasmiddel makkelijk en snel een handwas doen. Wij hebben verschillende soorten en merken geconcentreerde wasmiddelen op een rij gezet.

Wilderness Wash van het merk Sea To Summit

De Wilderness Wash van Sea To Summit is een veelzijdig product voor reizigers en avonturiers. Je kan deze waszeep namelijk op drie verschillende manieren gebruiken. Ten eerste kan je de zeep gebruiken voor persoonlijke verzorging, ten tweede voor de afwas én je kan de Wilderness Wash gebruiken om je kleding te wassen. Het product is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Toch wordt er wel aangeraden om het product niet te lozen in buitenwater. Omdat het wasmiddel super geconcentreerd is heb je er steeds maar weinig van nodig. Het middel is ongeparfumeerd. De Wilderness Wash is verkrijgbaar met verschillende inhoudsmaten.

Laundry Wash van Sea To Summit

Ben je echt alleen op zoek naar wasmiddel voor op reis en wil je het niet gebruiken voor de afwas of voor persoonlijke verzorging? Dan is de Laundry Wash van Sea To Summit geschikt voor jou! Waar de wilderness wash van hetzelfde merk ongeparfumeerd is, heeft de laundry wash een frisse groene thee geur. Ook dit handwasmiddel is weer biologisch afbreekbaar. Dit middel is ook verkrijgbaar in een zeer compact formaat waardoor je hem ook mee kan nemen tijdens een vliegreis. Daarnaast is de laundry wash ook verpakt in een stevige en lekvrije verpakking. De laundry wash is ph neutraal en fosfaat- en parabenen vrij. Het is alleen niet geschikt om te gebruiken voor ademend membraan. Om te kunnen wassen heb je slechts een klein druppeltje nodig. Je kan zowel in koud en warm water wassen.  

Reiswasmiddel van de HEMA

Niet alleen bij outdoor (web-) winkels vind je reiswasmiddelen. Ook bij de HEMA verkopen ze namelijk reiswasmiddel. Zo kan je voor slechts € 2,- een tube aanschaffen met een inhoud van 200 ml waar je 10 verschillende wasbeurten mee kan doen. Het middel is namelijk extra geconcentreerd en geschikt voor het wassen van alle soorten textiel. Je kan het middel gebruiken voor een handwas in zowel warm als koud water. Het reiswasmiddel heeft een lekkere geur. In tegenstelling tot de eerdere wasmiddelen is dit middel helaas niet biologisch afbreekbaar.

Smart Clean reiswasmiddel van de Action

Nog voordeliger wassen dan met het reiswasmiddel van de HEMA? Dat kan met het Smart Clean reiswasmiddel van de Action. Voor € 0,99 krijg je een tube van 200 ml waar genoeg handwasmiddel in zit voor 12 wasbeurten. Er zitten ook stoffen in het middel die vieze geurtjes neutraliseren.

HG Op Reis Wasje

Van het merk HG kan je in verschillende winkels een tube met een inhoud van 200 ml vinden onder de naam “op reis wasje”. Dit wasmiddel is geschikt als handwasmiddel en voor machinewasjes en heeft een ingebouwde wasverzachter. Met de inhoud van de tube kan je maar liefst 10 verschillende wasjes draaien. In het handwasmiddel zijn ook enzymen toegevoegd waardoor het ook geschikt is om te gebruiken als vlekkenoplosser. Het wasmiddel is pH-neutraal en bevat geen fosfaten of bleekmiddelen. Voor een handwas kan je in 5 liter handwarm water een sliert van 10 cm HG op reis wasje gebruiken.

Seepje

Ben je op zoek naar natuurlijk wasmiddel waarmee je op een milieuvriendelijke manier je kleding kan wassen? Dan kan je eens kijken naar de wasmiddelen van het merk Seepje. De verpakking bevat schillen van de sapindus mukorossi vrucht, van een boomsoort die groeit in Nepal en India. Wanneer deze schillen in aanraking komen met water veranderen ze in een soort natuurlijke zeep.

Tru Earth Eco Wasstrips Fresh Linen

Het wasmiddel van dit merk is duurzaam, vegan, hypoallergeen, vrij van parabenen, fosfaten, chloorbleekmiddel en toegevoegde kleurstoffen, zero waste en plasticvrij. Ook bespaart het ruimte en gewicht omdat het wasstrips zijn. 1 strip staat gelijk aan 1 wasbeurt (bij een vieze was gebruik je 2 wasstrips) en er zitten in een verpakking 32 wasstrips die goed zijn voor 32 wasbeurten. De strips kan je gebruiken voor zowel een handwas als een machinewas. Ook in koud water lost de strip volledig op. De geur is bloemig en fris.

Tru Earth Eco Wasstrips Fresh Linen (32 wasbeurten) - Duurzaam - Wasmiddel - Waspoeder - 95% ruimtebesparing - Plasticvrij - Zero waste - Vegan

★★★★★
29,95
Prijs gecheckt op 25 september 2023 09:00

Scrubba waszak

Oké, de Scrubba waszak is misschien wel geen handwasmiddel, het is wel een ideale uitkomst voor het doen van handwasjes op de camping of in de natuur. Het is een waterdichte zak met aan de binnenzijde uitstekende noppen. Eigenlijk werkt het precies als een wasbak met een geribbelde kant. Wanneer je jouw was in de zak stopt en 30 seconden tot 3 minuten wrijft in de waszak komt jouw kleding eruit alsof het in de wasmachine heeft gezeten! Je voegt er water en een beetje wasmiddel naar keuze aan toe.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie