Wildzwemmen: Hét boek over zwemmen in natuurwater

wildzwemmen

Nog nooit zagen wij zoveel mensen in de herfst en winter zwemmen in natuurwater als in het afgelopen jaar. Mensen die het uit nieuwsgierigheid probeerden raakten verslingerd aan het zwemmen (of dippen) in koud water. Regelmatig zagen wij mensen een duik nemen als we een strandwandeling aan het maken waren. Uiteraard wilden wij het gevoel en de kick die je hiervan krijgt ook wel eens ervaren! Ook wij raakten verslingerd en hebben regelmatig een duik genomen in de zee en in het kanaal. Bij onze zoektocht naar informatie over zwemmen in natuurwater kwamen wij het boek Wildzwemmen van Anna Deacon en Vicky Allan tegen. In deze blog lees je er alles over.

Over de auteurs

De auteurs van het boek Wildzwemmen zijn Anna Deacon en Vicky Allan. Anna en Vicky leerden elkaar in Schotland kennen tijdens een duik in natuurwater. Anna is fotograaf en post op haar Instagram @wildswimmingphotography foto’s van wildzwemmers. Vicky is journalist. Samen kwamen ze op het idee om een boek uit te brengen over wildzwemmen, een echt praktijkboek.

Wildzwemmen

Op de cover van Wildzwemmen (Taking the Plunge) lees je de tekst “Waarom een duik in de natuur helend is voor lichaam en geest”. In het boek wordt aandacht besteedt aan 7 verschillende redenen om in het wild te zwemmen, naast het gevoel van ultieme vrijheid en het avontuurlijke gevoel dat je ervan krijgt. Klinkt dit misschien een beetje te “zweverig” voor jou? Dan is het wel goed om te weten dat je in het boek ook tips vindt waar je op moet letten tijdens het wildzwemmen en wat je nodig hebt. Met deze praktische tips kan je ook nog eens goed voorbereid op pad gaan! In het boek vind je ook veel foto’s van echte diehard wildzwemmers.

Wildzwemmen

★★★★★
24,50
7,90
Prijs gecheckt op 3 oktober 2023 08:30

De 7 redenen om in het wild te zwemmen

  1. Oefening in mindfulness
  2. Pijn wordt minder
  3. Goed tegen depressie
  4. Stress verlichtend
  5. Nieuwe vrienden
  6. Body confidence
  7. Plezier

Meer boeken over wildzwemmen

Naast het boek Wildzwemmen kan je (onder andere op Bol.com) nog veel meer boeken vinden over zwemmen in het buitenwater. Zo zijn er verschillende Wild Swimming boeken uitgebracht met de mooiste rivieren, stranden, meren, hot springs, natuurlijke zwembaden en watervallen in bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje, the Lake District, Engeland, Zwitserland en Albanië. Wil je meer over de ervaringen van zwemmen in natuurwater lezen? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor boeken zoals Dip, The Mindful Art of Wild Swimming, Wild Woman Swimming en Swim Wild.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie