De leukste natuurboeken voor kinderen

natuurboeken voor kinderen

Gaat jouw kind graag naar buiten op ontdekkingstocht? Of wil je jouw kind graag motiveren om naar buiten te gaan? Wij hebben een aantal hele leuke natuurboeken voor kinderen gevonden met ideeën voor buiten. Leuk om aan te schaffen voor het eigen gezin of om cadeau te geven.

Alle kinderen naar buiten! Het grote natuuractiviteitenboek.

Veel reviews over dit boek zijn ontzettend positief! Het is een superleuk boek om in de schoolvakanties bij te pakken en kan dus niet ontbreken in de lijst met natuurboeken voor kinderen. In het boek vind je namelijk allemaal buitenactiviteiten en spannende opdrachten die je kunt doen. Ook natuurweetjes en zoekkaarten vind je terug in dit boek. Alleen leuk voor in de lente en zomer? Nee hoor! Er staan ideeën in voor alle seizoenen! Is het boek een succes? Dan kan je ook kijken naar het boek “Tekenen met takken, knutselen met natuurlijke materialen”.

Alle kinderen naar buiten!

★★★★★
34,95
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39

Natuur doeboek

Wat meteen opvalt bij het Natuur doeboek zijn de prachtige illustraties. In het kort daagt dit boek kinderen uit om te kleuren, lezen, experimenteren, puzzelen, raden, ontdekken en te tekenen. Het zou zomaar kunnen dat jouw kind jou dingen kan leren na het lezen van dit boek. Zo leren ze de namen van prachtige vlinders, weten ze straks of er ook paddenstoelen zijn in de zomer en herkennen ze sporen van dieren.

Fontaine Uitgevers Roots. Natuur doeboek

★★★★★
21,48
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39

101 dingen om buiten te doen

Vindt jouw kind het soms lastig om activiteiten te bedenken om buiten te kunnen doen? Zorg dan voor leuk buitenspeelgoed óf kijk samen eens naar de activiteiten in dit leuke buiten bucketlistboek. Dit moet kan niet ontbreken in de leukste natuurboeken voor kinderen. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld een mooie schuilplaats maken met behulp van takken en bladeren, kunnen ze (als het mooi weer is) lekker buiten picknicken, van een heuvel afrollen en meer. Iedere activiteit neemt één pagina in beslag waar eventuele spelregels en een uitleg van de activiteit staat. Na de activiteit kunnen kinderen een vinkje zetten en de datum opschrijven.

101 dingen om buiten te doen

★★★★★
15,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39

Het grote natuur survival boek voor kinderen

Voor de avontuurlijke kinderen is er “Het grote natuur survival boek voor kinderen”. Door het lezen van dit natuurboek voor kinderen leren kinderen hoe ze een echte survivalexpert worden. Zo leren ze dingen als een vuurtje maken zonder lucifers, het weer voorspellen, het bouwen van een schuilplaats en gebruik maken van een kompas. Ook tijdens het spelen in de wijk kunnen ze de informatie uit het boek gebruiken. Zo kunnen ze ook insecten leren herkennen etc.

Het grote natuur survivalboek voor kinderen

★★★★★
18,95
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39

Het bosboek

Gaan jullie in het weekend regelmatig naar het bos voor een boswandeling? Dan is Het bosboek een leuk boek om thuis alvast te lezen en/of mee te nemen naar het bos. Kinderen leren precies welke planten en dieren er precies in het bos leven. Ook leren ze allemaal interessante weetjes. In het boek vind je veel verschillende mooie illustraties en een determinatieposter die je tijdens de boswandeling mee kan nemen.

Het bosboek

★★★★★
25,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39

Het bijzondere beestjes boek

Waarschijnlijk zijn er in de wijk waar je woont niet veel konijnen, reeën en eekhoorns te vinden. Insecten vind je echter overal! Het bijzondere beestjes boek is een heerlijk ontdekboek over insecten. Overdag kunnen kinderen lekker naar buiten om op zoek te gaan naar de beestjes die in dit boek beschreven zijn. Thuis kunnen ze zich vermaken met de grapjes, raadsels en weetjes in het boek. Op iedere bladzijde kunnen kinderen weer wat nieuws ontdekken.

Het bijzondere beestjes boek

★★★★★
16,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 08:39
Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie