Decathlon: Online winkel compleet voor sport en outdoor

Decathlon

Decathlon is de winkel die je misschien vooral kent van vakanties in het buitenland. De fysieke winkels zijn enorm en je vindt er van alles: Van een kampeerassortiment tot een assortiment voor sport en outdoor. Veel mensen zijn fan van de Decathlon omdat de prijs vaak lager ligt dan in andere winkels. De prijs/kwaliteit verhouding is erg goed waardoor Decathlon ook goed mee kan concurreren met andere merken en webshops. In deze blog maak je kennis met deze online winkel en het uitgebreide assortiment.

Over Decathlon

Decathlon is een oorspronkelijk Franse winkelketen die je nu terug kan vinden in veel verschillende landen over de hele wereld. In Europa vind je de meeste fysieke winkels in de landen Frankrijk, Spanje en Italië. De winkels zijn vaak enkele duizenden vierkante meters groot. Bij de Decathlon vind je zowel producten van bekende merken zoals Nike en Adidas én eigen merken. De eigen merken staan voor bepaalde productcategorieën. Zo is Aptonia bijvoorbeeld het triathlonmerk en Evadict het merk voor trailrunners.

Klik op het onderstaande logo om naar de webwinkel te gaan:

decathlon logo

Fysieke winkels van Decathlon in Nederland

In Nederland heeft de Decathlon op dit moment 21 fysieke winkels:

 • Amsterdam (4 winkels waarvan 2 Decathlon sporthubs)
 • Rotterdam (2 winkels)
 • Utrecht (2 winkels)
 • Den Haag
 • Alkmaar
 • Apeldoorn
 • Best
 • Breda
 • Eindhoven
 • Enschede
 • Groningen
 • Kerkrade
 • Leeuwarden
 • Nijmegen
 • Arnhem
 • Roermond
 • Tilburg

Decathlon en duurzaamheid

Vind jij het belangrijk dat de producten die je koopt duurzaam worden geproduceerd? Dan is het wel goed om te weten dat Decathlon op meerdere manieren bezig is met duurzaamheid. Zo zijn ze onder andere bezig met het beperken van de CO2 uitstoot. Voor het formuleren van doelen op dat gebied werken ze samen met het ‘Science Based Target’ initiatief. In 2030 willen ze als bedrijf klimaat positief zijn. De veiligheid, sociale omstandigheden en de milieu-impact van het productieproces worden regelmatig gecontroleerd. In de webwinkels verkopen ze Ecodesign producten die de milieu-impact van Decathlon verminderen.

https://www.youtube.com/watch?v=-Ly4X0lteAA

Milieu impact van de producten bekijken

Op de environmental labelling kan je zien wat de milieu-impact is van de goederen. Hierbij is A het product met de laagste milieu-impact binnen een bepaalde groep. Krijg je een pakket met een groen symbool erop? Dan kan je daaraan aflezen dat de doos al eerder is gebruikt, recycling dus!

Eigen merken van Decathlon

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen vind je in deze winkel eigen merken die staan voor een bepaalde productcategorie of sport. Hieronder hebben wij een aantal eigen merken van Decathlon op een rij gezet die voor jou interessant kunnen zijn.

Evadict: Alles voor trailrunning

Evadict is naast Kiprun en Kalenji één van de hardloopmerken van Decathlon. In dit rijtje is Evadict het hardloopmerk dat zich voornamelijk richt op trailrunning. Wij hebben van deze collectie een speciale rugzak, bekijk deze in onze trailrugzak Evadict blog. Naast verschillende rugzakken vind je van dit merk ook trailschoenen, speciale hardloopkleding voor trailrunning en verschillende accessoires zoals een hoofdlamp en trailstokken. Bekijk hieronder enkele van onze favoriete items uit de Evadict collectie.

Rockrider: Mountainbike kleding, fietsen en accessoires

Decathlon heeft ook meerdere eigen fietsmerken namelijk: Van Rysel, Btwin en Rockrider. Rockrider is het mountainbikemerk. Binnen deze collectie vind je alles wat je nodig hebt als mountainbiker. Van fietsen, tot accessoires tot kleding en losse mountainbike onderdelen. Wil je beginnen met mountainbiken? Dan heb je voor een zeer voordelige prijs alles in huis wat je nodig hebt.

Quechua: Kamperen, wandelen en trekking

Quechua wordt door Decathlon ook wel hét kampeer- en outdoormerk genoemd. Het is een merk voor outdoor sporters die graag in de bergen en in de natuur hiken. Deze sporters vinden hier kleding, schoenen en rugzakken die ze mee kunnen nemen tijdens hun trip. Naast outdoor kleding en wandelschoenen vind je in de Quechua collectie ook meerdere producten om te kamperen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tenten, veldbedden, luchtbedden, slaapmatjes en slaapzakken.

Forclaz: Trekking

20 jaar na het ontstaan van het merk Quechua kwam het merk Forclaz op de markt. Dit merk richt zich nog meer op trekking. Wandelen met een rugzak op en een trekkerstentje mee. Er zijn binnen de collectie producten gericht op trekking tochten in de bergen, de tropen, de woestijn en voor backpacking. Vergeleken met Quechua zijn de producten binnen het Forclaz assortiment iets minder “luxe”. De tenten zijn kleiner en lichter, net als de slaapzakken en de matjes.

Itiwit: SUP-boards en kayak boten

Itiwit is een watersport lijn die zich vooral richt op het verkopen van SUP-boards en opblaasbare kayaks en kano’s. Doordat de producten opblaasbaar zijn, zijn ze ook makkelijk mee te nemen op vakantie of naar een waterweg in de buurt. Naast deze producten voor stand up paddling, kanoën en kayakken vind je in de Itiwit collectie ook verschillende accessoires zoals neopreen kleding, reserve/nieuwe vinnen en zakken waar je spullen waterdicht in op kan bergen.

Bekende merken bij Decathlon

Naast de eigen merken van Decathlon vind je in deze winkel ook bekende merken. Voor de kampeerders zijn er bijvoorbeeld de merken CAMPINGAZ en Merrell.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Puck

Puck is de medeoprichter van Outdoornow. Ze vindt niks lekkerder dan actief bezig zijn in de buitenlucht. Zo houdt ze van fietsen, wandelen met de honden en trailrunning. Ze gaat graag op avontuur om nieuwe routes te ontdekken met behulp van een navigatiesysteem.
Share to...