Decathlon Riverside bikepacking fietstassen

Decathlon riverside fietstas

Bij veel mensen staat de Decathlon bekend om de voordelig geprijsde sportkleding voor bijna alle sporters. Of je nou kleding zoekt voor hardlopen, fietsen, zwemmen, voetballen en zelfs paardrijden. Er is voor voor ieder wat wils. Ook kampeerspullen vind je in deze webwinkel. Wat er nog ontbrak was een speciale bikepacking collectie. Maar daar komt verandering in! Op de achtergrond is Decathlon namelijk druk bezig met het ontwikkelen van een collectie voor bikepackers. In deze collectie van Riverside (één van de eigen merken van Decathlon) zal je onder andere Decathlon Riverside bikepacking fietstassen vinden. Wij geven jou in deze blog een voorproefje van de nieuwste bikepacking fietstassen van Decathlon. Naast de collectie met bikepacking tassen komt er ook een collectie met touring fietstassen. Deze collectie wordt waarschijnlijk in April 2021 op de markt gebracht.

Over Decathlon Riverside

Riverside is één van de eigen merken van Decathlon. Dit merk richt zich op fietsvakanties, langere fietstochten én op bikepacking. Het hoofdkantoor vind je in Lille, Frankrijk. Op de Instagram van dit merk – riverside_decathlon – vind je foto- en filmverslagen van testritten en (prototypes van) de nieuwste producten. Naast dat je op de hoogte blijft van de nieuwste producten kan je ook wegdromen bij de mooiste reisbeelden. Tussen 18 en 21 september 2020 werden er nieuwe fietstassen speciaal voor bikepacking geïntroduceerd. Voor volgers is het mogelijk om feedback te geven zodat de uiteindelijke producten zo perfect mogelijk worden. Het zal nog wel even duren voordat je de tassen in de winkel kan kopen, in het voorjaar van 2021 (waarschijnlijk april 2021) wordt de collectie uitgebracht. Kan je niet wachten en ben je benieuwd hoe de nieuwe tassen eruit komen te zien? Lees dan snel verder!

Decathlon Riverside bikepacking fietstassen

De collectie van Decathlon Riverside bikepacking fietstassen zal bestaan uit 6 verschillende fietstassen. Op de foto’s die zijn vrijgegeven zijn alle tassen zwart van kleur, soms met enkele lichtgrijze details. Er is gevraagd naar eventuele verbeteringen in de comments. Wij vonden het erg interessant om ook de reacties eens te bekijken. Wie weet kan je tips gebruiken wanneer je zelf nog op zoek bent naar de beste bikepacking fietstassen. Bekijk hieronder ook de video van de test bikepacking vakantie met de nieuwe Riverside fietstassen.

Zadeltas met harnas

De zadeltas van Decathlon Riverside komt in twee delen. Een harnas en een bijpassende dry bag. Het harnas blijft op de fiets zitten, de dry bag kan je makkelijk verwijderen. Zo kan je de spullen uit de dry bag ’s avonds makkelijk bewaren in de tent. De dry bag is volledig waterdicht. In de dry bag kan je 15 l kwijt en met behulp van een compressieventiel kan je de lucht uit de tas laten lopen waardoor de tas mooi stevig en compact is. De dry bag zit met twee straps vast aan het harnas. Door de straps aan te trekken kan je hem goed stevig vastmaken. Er zitten een aantal reflectoren op de tas waardoor je goed zichtbaar bent in het verkeer. Het harnas is gemaakt met een speciale thermo-compressietechnologie. Door de extra stabilisator langs de zadelpen zit het jouw benen niet in de weg tijdens het trappen. Het harnas zit stevig en stabiel. De gespen die worden gebruikt kunnen worden vergrendelt zodat ze niet kunnen verschuiven tijdens het fietsen. Ook wordt er gebruik gemaakt van extra klittenband. De gespen zijn gemaakt van metaal. Op de tas kan je wat kleine spullen kwijt onder een elastische band. Denk bijvoorbeeld aan teenslippers. Je kan de dry bag makkelijk vastzetten, of hij nou compleet gevuld is of niet.

Riverside stuurtas

Ook de stuurtas zal weer uit twee verschillende delen bestaan. Het harnas zal weer aan het stuur blijven zitten en de dry bag kan je makkelijk meenemen naar je tent zonder alles weer los te moeten maken. In de waterproof stuurtas kan je 16 l aan bagage kwijt. Met het luchtventiel kan je al het lucht uit de tas laten lopen. De tas komt vast te zitten aan het harnas met drie verschillende banden. Alle gespen die worden gebruikt zijn van metaal en kunnen vergrendeld worden. Met extra klittenband kan je de tas nog steviger vastzetten. Het harnas is gemaakt met thermo-compressietechnologie. Door spacers (kleine zachte blokjes) zit het harnas niet in de weg van jouw vingers, remhendels en alle kabels. Op de bovenkant van de tas kan je wat extra kleine spullen opbergen. Er wordt ook een accessoire-tas uitgebracht die je op het harnas kan plaatsen. Er zitten openingen aan beide zijden van de tas.

Accessoiretas

Op de stuurtas kan je ook een kleinere accessoiretas kwijt. Deze tas is vooral bedoelt om kleinere en waardevolle spullen in te bewaren. De spullen zijn altijd in het zicht en je kan de tas makkelijk en snel meenemen wanneer je even wat gaat eten of boodschappen moet halen. Je kan de tas met twee riemen bevestigen aan het stuur. Maak je de tas vast aan de stuurtas? Dan kan je hem met de twee bovenste banden en de onderste riem stevig bevestigen zodat hij niet kan bewegen tijdens het fietsen. Ook bij het maken van deze tas is weer gebruik gemaakt van de thermo-compressie technologie. Aan de voorkant van de tas vind je elastieken waar je kleine spullen aan kan bevestigen. Ook kan je er een clip op kwijt voor lampen en verlichting. Aan de zijkant van de tas komen twee gespen waar een langere band aan bevestigd wordt. Zo kan je de tas makkelijk meenemen als een schoudertas. De tas is volledig waterdicht. Echter zal er geen gat in zitten waar je een (oplaad-) kabel doorheen kan trekken.

Riverside bikepacking bovenbuistas

Deze bovenbuistas is op een speciale manier gelast waardoor hij erg stabiel en stevig is. Door middel van een magneetsysteem kan je de tas openen en sluiten. Zo kan je ook tijdens het fietsen de tas met één hand openen en weer sluiten. Deze Riverside bikepacking bovenbuistas heeft een inhoud van 1l. Heb je een USB-oplader aan de stuurpen? Dan kan je een oplaadkabel door een klein gat in de tas doen om mobiele apparaten op te laden. Je kan de tas bevestigen met 3 spanbanden. Bij de frames van Riverside kan je hem ook vastzetten met twee bouten.

Bikepacking frametas Decathlon

Voor kleine frames of voor kortere bikepacking-avonturen is deze frametas erg geschikt. Het is een kleine versie van de frametas. In de tas past een inhoud van 2,7L. De tas is genaaid in plaats van gelast. Hierdoor is de tas helemaal waterdicht. Je vindt twee aparte vakken in de tas. Eén groter vak en één kleiner vak voor een telefoon of andere kleinere spullen. De tas kan je met 6 klittenbandsluitingen bevestigen aan het frame. In het midden is er gebruik gemaakt van een bredere klittenbandsluiting voor extra stabiliteit. Deze frametas zal op de meeste stijve frames passen, behalve op de kleine maten.

Compacte frametas Decathlon

Deze compacte frametas heeft een inhoud van 2,2L. De naden zijn weer gelast waardoor de tas volledig waterdicht is. Deze fietstas heeft net als de vorige frametas een groter en een kleiner vak om spullen in op te kunnen bergen. Je kan de tas met 4 klittenbandsluitingen bevestigen aan de fiets. De kans is groot dat deze compacte frametas ook op een kinderfiets past! Ideaal voor wanneer je er op uit gaat met de hele familie.

Banner onder

Gobikepacking

Gobikepacking is onze Bikepacking-afdeling. Ooit was dit een losse website. Tegenwoordig is het een onderdeel van Outdoornow. Alle artikelen geschreven in deze categorie vallen onder bikepacking. Deze tak van sport is ideaal voor een lichtbepakte korte fietsreis.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie