Dierenencyclopedie voor kinderen met prachtige plaatjes en weetjes

Dierenencyclopedie voor kinderen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De wereld van dieren is fascinerend. Kinderen zijn nieuwsgierig naar de verschillende soorten dieren en hun eigenschappen. Een dierenencyclopedie voor kinderen is een geweldige manier om kinderen te  helpen meer te leren over de wondere wereld van dieren. Een dierenencyclopedie voor kinderen is een erg leuk cadeau voor deze nieuwsgierige kinderen. Je kan verschillende soorten encyclopedieën kopen. De ene heeft meer illustraties, waar de ander meer gericht is op informatie en leren. In dit artikel bekijken we meerdere soorten van dit soort leuke en informatieve boeken!

De grote junior dierenencyclopedie

Dit is een van de bekendste dierenencyclopedieën voor kinderen. Je gaat in dit boek op ontdekkingsreis door de wondere wereld van de dieren. Het boek bevat informatie over meer dan 700 diersoorten uit de hele wereld, vol met fascinerende feitjes en kleurrijke afbeeldingen en foto’s. Dit boek staat boordevol interessante weetjes, verrassende feiten, records en vreemde gewoonten van dieren, waarmee je je vrienden en familie kunt verbazen met alles wat je over de dieren op onze planeet weet. De foto’s zijn voor alle leeftijden natuurlijk al geschikt. De feitjes en informatie in deze dierenencyclopedie zijn meer geschikt voor kinderen die al naar de basisschool gaan.

Het dikke boek van alle bijzondere dieren

Een prachtig vormgegeven boek, geschikt voor de wat oudere kinderen (vanaf groep 4/5). De afbeeldingen zijn voor jongere kinderen ook al wel heel mooi. In het boek staan foto’s, illustraties en hele leuke feitjes over diverse dieren die overal ter wereld voorkomen. Een grote aanrader voor nieuwsgierige kinderen!

Het boek is gemaakt door Ben Hoare. Hij is een redacteur en auteur van boeken over de natuur en natuurhistorie, waaronder “. Hij is een lid van de Zoologische Maatschappij van Londen en zijn werk is gepubliceerd in tijdschriften zoals BBC Wildlife en Birdlife. Daarnaast kom je zijn werk ook tegen op diverse BBC-websites.

Waarom? De grote dierenencyclopedie

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. In het boek worden vragen beantwoordt die door kinderen zijn gesteld. Daarbij staan leuke illustraties. Je kan er samen met een kind veel van leren. Voor ons stonden er ook leuke feitjes tussen die we nog niet wisten.  Op de kaft zie je al een aantal vragen staan die in het boek beantwoord worden, zoals:

  • Hoe verandert een kameleon van kleur?
  • Zijn mollen echt blind?
  • Waarom valt een slapende vogel niet van zijn tak?

Weet jij het antwoord al? Zo nee, dan moet je toch echt dit leuke boek kopen! 😉

De grote dierenatlas

Deze atlas is een verzameling verhalen over dieren, waarin hun bijzondere gedrag, onmisbare gebeurtenissen en heldhaftige reizen centraal staan. Het is een eerbetoon aan de fantastische manier waarop dieren zich aanpassen en overleven in het wild. Elke pagina biedt nieuwe ontmoetingen met verschillende soorten dieren, inzichten in hun verbluffende gedrag en verbazingwekkende reizen over de hele wereld. Dit uitgebreide boek bevat feiten en interessante weetjes over een scala aan bijzondere dieren, waaronder de paradijsvogel, het vogelbekdier, de anaconda en de bultrugwalvis. Erg leuk om samen met een kind door te nemen! Het is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, omdat de afbeeldingen erg mooi zijn. Dit boek doet het erg goed als cadeau voor een verjaardag!


Categorie: Dieren

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...