NOMAD slaapmat kopen: Deze modellen zijn er

NOMAD slaapmat

NOMAD is een zeer bekend merk in de outdoorwereld. Van NOMAD slaapmat, thermosokken en handschoenen tot hiking tenten. NOMAD heeft het allemaal in het assortiment. Wij zijn erg fan van de slaapmatten van dit merk. Voor onze fietsvakanties hebben wij dan ook steevast twee lichtgewicht slaapmatten mee van dit merk. Als je zelf ook op zoek bent naar een slaapmat van NOMAD, word je geconfronteerd met heel veel keuze. Aan de ene kant is dit erg fijn, maar aan de andere kant is het soms wat onoverzichtelijk. In dit artikel bekijken we het assortiment van de slaapmatten van dit merk en leggen we enkele begrippen uit die je tegenkomt tijdens je zoektocht naar slapmatten van het merk NOMAD.

De vier hoofdcategorieën van NOMAD slaapmatten

Je kan alle slaapmatten van dit merk onderverdelen in vier hoofdcategorieën. Onder deze categorieën zijn weer diverse varianten. Echter als je wilt bepalen wat voor mat je nodig hebt voor jouw doel, dan kies je eerst uit één van deze hoofdcategorieën. Dit zijn:

Hiking

Dit zijn lichtgewicht slaapmatten. Zowel geschikt voor hiking als voor andere takken van outdoorsport waarbij je licht wilt reizen. Denk bijvoorbeeld aan fietsvakanties. Hier vallen onder andere de AirTec serie slaapmatten onder. Dit zijn compacte slaapmatten met een gewicht (meestal) tussen de 500 en 900 gram. Ideaal om mee te nemen in een rugzak. De focus licht bij deze matten zowel op comfort als gewicht. NOMAD heeft bij de AirTec serie geprobeerd een goede balans te bewaren tussen de twee. Opblazen doe je met een pompzak waarmee je de NOMAD slaapmat binnen 10 keer vullen en pompen hebt opgeblazen.

Kamperen

Ga je kamperen, dan heb je minder eisen aan het gewicht van de mat. Je wilt het liefst zo comfortabel mogelijk liggen. Je hebt dan veel meer keuze uit de slaapmatten van NOMAD. Denk bijvoorbeeld aan de Bora en Allround serie matten.

Familie Kamperen

Deze matten zijn groter, omdat ze geschikt zijn voor meerdere personen. Dit zijn bijvoorbeeld de Allround Duo matten. Deze matten hebben een geïntegreerd kussen en zijn zelfopblazend. Het weegt natuurlijk allemaal meer dan een normale mat voor hiking, maar dat is logisch. Als je met je familie gaat kamperen heb je minder eisen aan het totale gewicht, maar meer aan het comfort.

Kids Mat

Als aanvulling op de categorie familiekamperen heb je ook de Yound Nomads mat. Dit is een slaapmat speciaal voor kinderen. Deze is vriendelijke qua prijs. Deze heet de Kids Mat 2.8 Slaapmat. Ook deze mat is zelf opblazend en is makkelijk schoon te maken. Uit de reviews blijkt vooral de isolatie erg goed te zijn. Een comfortabele nacht voor kinderen op kampeervakantie dus!


Categorie: Kamperen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!
Share to...