Hoe de achtergrond van een foto te verwijderen: De 3 beste manieren om dit te doen

achtergrond verwijderen

Licht Opruiming en achtergrond verwijderen twee van de meest uitdagende taken voor een AI-engineer. Hoewel er veel technieken zijn om ruis en artefacten te verminderen, kan het moeilijk zijn om een enkel onderwerp uit een foto of illustratie te verwijderen. In dit artikel kijken we naar veel voorkomende problemen met licht opruiming en hoe de achtergrond uit een foto kan worden verwijderd. Er zijn drie belangrijke methoden om de achtergrond uit een foto te verwijderen: uitsneden, chroma sleutel en luma-sleutel. Elke techniek werkt het beste in verschillende scenario’s. Laten we eens nader kijken naar de voor- en nadelen van elke methode en wanneer je de ene methode beter kunt gebruiken dan de andere.

Cropping

Je kunt een foto bijsnijden om de compositie te veranderen, maar je kunt het ook gebruiken om de achtergrond van een foto te verwijderen. Met een beetje photoshop-trucage kun je de randen van de bijgesneden foto verschuiven zodat de oorspronkelijke achtergrond verdwijnt. Dit is een vrij eenvoudige methode, maar er zijn enkele beperkingen. Je moet de afstand tussen het onderwerp en de achtergrond weten, wat moeilijk in te schatten kan zijn. Ook moet het onderwerp in het midden van het kader staan.

Chromatoets

Chroma Sleutel is een techniek waarbij de kleur van het onderwerp wordt gebruikt om de achtergrond te verwijderen. Als je de achtergrond uit een foto wilt verwijderen, maar het onderwerp een vergelijkbare kleur heeft als de achtergrond (bijvoorbeeld als je in een studio met een groen scherm fotografeert), is chromakey een goede keuze. Chromakey gebruiken om de achtergrond van een foto te verwijderen is vrij eenvoudig. Je hoeft alleen je onderwerp voor een effen achtergrond te zetten. Je kunt een groen scherm, een blauw scherm of een andere effen kleur gebruiken. Als je een groen scherm gebruikt, kun je de kleur in de nabewerking veranderen in elke gewenste kleur. Je kunt ook overwegen een minder gebruikelijke kleur te gebruiken, zoals paars of geel, zodat er geen andere kleuren in de foto zitten die het algoritme moeilijk kan onderscheiden.

Luma-toets

De luma-toets gebruikt de helderheid van de pixels in de foto om de achtergrond te verwijderen. Het is het gemakkelijkst als je onderwerp tegen een effen zwarte of witte achtergrond staat. Je kunt ook chromatoets gebruiken met een effen zwarte of witte achtergrond, maar het algoritme doet er dan waarschijnlijk langer over om de randen van het onderwerp te vinden. Luma key is ideaal voor het verwijderen van de achtergrond van een foto van een persoon op een drukke straat of een illustratie met een drukke achtergrond. Om de achtergrond van een foto met luma-toets te verwijderen, moet je je afbeelding door een AI-model halen. Als je een afbeelding van internet gebruikt, moet je ervoor zorgen dat deze openbaar is en niet onder het auteursrecht valt. Je moet een model kiezen met de juiste parameters om de achtergrond van een bepaalde afbeelding te verwijderen. Je kunt een voor getraind model gebruiken of je eigen model trainen met een aangepaste architectuur.

Hoe verwijder je de achtergrond van een foto met AI?

Je kunt de achtergrond van een foto verwijderen met een AI-model door de afbeelding verschillende bewerkingsstappen te laten doorlopen. Dit kan met een voor getraind model of met een eigen architectuur. Er zijn drie belangrijke technieken om de achtergrond van een foto te verwijderen: Bijsnijden, chroma key en luma key. Elke techniek werkt het best in verschillende scenario’s. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van elke methode en wanneer u de ene methode beter kunt gebruiken dan de andere. Om de achtergrond van een foto te verwijderen met een voor getraind model, moet u uw afbeelding uploaden naar een cloudservice zoals Clarifai of Microsoft Azure. Na het uploaden van uw afbeelding selecteert u het model dat u wilt gebruiken voor het verwijderen van de achtergrond, waarna het model een resultaat produceert. U kunt het resultaat vervolgens opslaan op uw computer als een nieuwe afbeelding of een reeks JSON-gegevens die kan worden gebruikt om een nieuwe afbeelding in Photoshop te maken. U kunt kiezen uit vele modellen, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Conclusie

Ruisonderdrukking en achtergrond verwijdering zijn twee van de meest uitdagende taken voor een AI-ingenieur. Hoewel er veel technieken zijn om ruis en artefacten te verminderen, kan het moeilijk zijn om een enkel onderwerp uit een foto of illustratie te verwijderen. In dit artikel kijken we naar veel voorkomende problemen met lichtberekening en hoe de achtergrond uit een foto kan worden verwijderd. Er zijn drie belangrijke methoden om de achtergrond uit een foto te verwijderen: bijsnijden, chroma sleutel en luma-toets. Elke techniek werkt het beste in verschillende scenario’s. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van elke methode en wanneer je de ene methode beter kunt gebruiken dan de andere.

Banner onder

Redactie

De redactie schrijft over alles wat met outdoor te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Van artikelen over trailrunning tot de beste regenjassen van dit jaar. Meerdere keren per week staan er verse outdoor blogs voor jou klaar!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.